Connect with us

Minden ami NFL

Öt csapat, akik tavaly a rájátszást sem csípték meg, de idén a Super Bowl is reális cél lehet

A thescore.com című oldal írt a napokban egy cikket, hogy melyek lehetnek azok a tavaly rájátszásba sem jutó csapatok, akik idén egy jó drafttal akár a Super Bowl közelébe is érkezhetnek. Ennek nyomán mi is törtük kicsit a fejünket és összedobtuk a saját listánkat. Kisebb meglepetésre nálam az általuk említett öt csapatból csak kettő kapott helyet, de ők sem hatalmas meggyőződéssel. A lista Super Bowlba kerülési esély szerint íródik, az ötödik csapatnak adtam a legkisebb valószínűséget, míg az elsőnek a legnagyobbat, hogy a végén odaérjen.

 

5. Dallas Cowboys – 5%

 

Ők az első csapat, akik a thescore listáján is rajta vannak és nem is ok nélkül. Két éve Prescott és Elliott is berobbant az NFL-be és egészen sokáig meneteltek, ahol aztán egy kiélezett végjátékban kaptak ki. Tavaly Prescott teljesítménye visszaesett, Elliott pedig botránya miatt hagyott ki mérkőzéseket, így nem tudták megismételni az előző évi teljesítményt. Ennek ellenére még mindig náluk van a liga top támadófalának egyike, a liga egyik legjobb futója és a védelem is képes összeszedni magát. Megtartották a tavalyi év egyik meglepetés pass rusherét és a draftról csak pár posztot kellene orvosolniuk. Jöhet corner, elkapó, defensive tackle és linebacker/safety is. Ha a támadófal tudja hozni legjobb formáját, akkor nem tartom elképzelhetetlennek, hogy fussanak egy a tavalyelőttihez hasonló évet. Ami nem mellettük szól, az Prescott bizonytalan második éve, az alkalmanként Sean Lee nélkül behorpadó védelem és az NFC mezőnye.

 

 

4. Oakland Raiders – 15%

 

A másik csapat a thescore listájáról csak az én listám negyedik helyére fért fel és oda is inkább azért, mert az AFC sokkal könnyebbnek ígérkezik, mint az NFC. A Raiders tavaly csalódás volt, de komplett séma-, edző- és filozófiaváltáson esik át a gárda. Gruden érkezésével visszautazik időben kicsit a gárda, amit legtöbben kétkedve figyelnek, de azt nem árt leszögezni, hogy a csapat alapja azért tehetséges játékosokból áll. Az egyik – ha nem a legjobb – passzblokkoló támadófal védi a tavaly alulteljesítő, de jó játékra képes Carrt. Célpontok Crabtree távozásával is vannak, Jordy Nelson például olyan rutint hozhat a passzjátékba, amire nagyon is szüksége van a csapatnak. A védelemben Mack már stabilan a liga legjobb pass rushere, már csak a secondaryt kell rendbe tenni, amiben segítségükre van a mély draft. Illetve még egy linebacker is jöhetne, amihez pedig igen jó helyen lesznek a drafton már rögtön az első körben.

 

3. Green Bay Packers – 20%

 

Tudom már rongyosra járatott szöveg, hogy amíg Rodgers itt van, addig mindig esélyesek lehetnek, de ha ez nem is igaz így egy az egyben, az fennáll, hogy van esélyük. Azt nem mondanám, hogy sokat erősödött a csapat a szabadügynökpiacon, de van fantázia az új vezetés filozófiájában. A támadósorban Graham, a védősorban Wilkerson sokat lendíthet a csapaton és ha a drafton szereznek egy, de inkább két jó embert a secondarybe, akkor nem lesz lehetetlen számukra a Super Bowl sem. Ellenük is a bivalyerős NFC szól, kezdve azzal, hogy már a csoportból bejutás sem lesz egyszerű, de Rodgers mérkőzéseket dönthet el.

 

2. Houston Texans – 25%

 

A Texans tavaly már mutatott olyan jeleket, ami bőven arra enged következtetni minket, hogy sokkal több van bennük. Watt és Watson visszatérése pedig a támadó és a védőoldalon is olyan pluszt hoz a játékba, hogy nem csak a csoportjuk, de az AFC esélyesei is lehetnek. Watson a legígéretesebb és legsokszínűbb fiatal QB és pont annyi rizikó van a játékában, ami még belefér. A drafton nekik kevesebb mozgásterük van az elcserélt pickek miatt, de nem sok hiányposzt van, mert a támadófalat részben a szabadügynökpiacról orvosolták és a sérültek visszatérésével mindenhol komplett csapat benyomását keltik. Segíti őket az AFC gyengébb mezőnye, valamint a csoportban is a Jaguars tűnik csak veszélyesnek.

 

1. Los Angeles Chargers 35%

 

Mielőtt mindenkit elkapna a röhögőgörcs, gondoljunk csak át pár dolgot. Nem gondolom, hogy a Chargers már most Super Bowlt nyerhet, vagy hogy nagyon nagy eséllyel indulnának. Azt azonban nem árt észrevenni, hogy mekkora potenciál van ebben a csapatban. Az más kérdés, hogy ezt mindig képesek valahogy elszúrni. Azonban ha jön egy év, amikor a sérülések elkerülik őket, a rúgóik nem a nézőtereket veszik célba és kicsit jobban koncentrálnak a mérkőzések végén, akkor láthatjuk, hogy a playoff már egy alapelvárás lenne tőlük. A Chiefs véleményem szerint visszaesik, a Broncosnál várni kell még az áttörésre, a Raiders pedig egy nagy kérdőjel számomra. A csoportot kényelmesen nyerhetik, onnan meg már bármi lehet. Rivers egy nagyon csúnyán alábecsült irányító, Gordon jó featured back, az elkapó és tight end szekció pedig tehetséges. A védelem pedig félelmetes lehet a liga legjobb pass rusher duójával. A támadófalat kell egy picit ráncba szedni, amire az idei draft tökéletesen alkalmas, egy jó linebacker kell a draft második körében, ami szintén reális és akkor nem sok nagy lyuk van a kereten.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!