Connect with us

Szabadügynök

Támadósor? Az valami süti? – Jaguars FA-értékelő

A Jaguars folytatja az építkezést: nem hisz a támadófociban, majd megoldja a védelem. Lényegi igazolásokat nem tettek a labda egyik oldalán sem, a fal erősítésén kívül tűzoltás volt minden lépésük.

 

Akik jöttek

Blake Bortles (nincs erre elég hátsó betű az ABC-ben)

Már az a döntés is feldolgozhatatlan volt, hogy teljes mellszélességgel Bortles mögé állnak be, de ez a szerződés kriminális. 3 év, 54 millió, ebből 20 feltétel nélkül garantált, 6,5 feltételekkel. Van benne még 12,5 milliónyi ösztönző is, és a csapat számára legkorábban két év múlva van kilépő belőle. Bortles az egyik legrosszabb kezdő QB, és képtelen a csapatot a hátán vinni, ha annak szüksége van rá. Ha shootoutba fordul át a meccs, márpedig történt ilyen többször is, akkor kampeszínó van a legtöbb esetben. Ha valaki nagyon akar, akkor fel tud nekik pakolni többet, mint a saját pontátlaguk (26,1, amit azért kellemesen megtolt két alázás, ami azért ritkán van), akkor onnantól 0-4 a csapat az alapszakaszban. Feldolgozhatatlan, hogy egy minőségileg rossz és flegma QB hogy kaphat ennyi bizalmat. A Jaguars jól elásta a saját támadósorát és a sapkáját is ezzel, és a védelem szinten maradása mellett is komoly visszaesést fognak tapasztalni.

 

 

Marquise Lee (C+)

A következő teljességgel érthetetlen lépés a támadók között az volt, hogy Lee maradt a WR1, ráadásul 8,5M éves átlagért, az első két éve pedig lényegében garantált. Legalább egymillióval túlárazták Leet, aki teljesen összeszarja magát egy közepesen jó CB ellen is. Lee egy sérülékeny WR2, és félő, hogy nem fognak mellé senkit hozni, hanem majd oldják meg Moncrieffel meg Westbrookkal együtt.

 

Donte Moncrief (C-)

Hát szevasztok, borzasztó támadósor-igazolások. Itt nem az 1 év, 7M a baj, igaz nála sokkal ígéretesebb játékosok is olcsóbban keltek el. Itt Moncrief személye a baj. Sérülékeny, nagy várakozásokat sosem teljesítő játékos, akit Andrew Luck éppen, hogy a víz felett tudott tartani. Majd pont Bortles fogja felemelni?

 

Andrew Norwell (B+)

Na ez már értékelhetőbb igazolás volt. A liga legjobban fizetett OG-je lett Norwell, 5 év, 66 millió, majdnem a fele garantált. Kétségtelenül a legjobb O-fal-igazolás a ligában, amivel egyaránt segíthetik Bortlest, hogy több ideje legyen túldobni az elkapóit, és Fournette-et is, hogy plusz egy nyíláson keresztül tudjon középszerűt futni. Általánosságban ez egy jó döntés volt, de nyilván nem lehet rá jobb értékelést adni, mivel ez nem megoldás önmagában.

 

DJ Hayden (WTF?)

Hogy micsoda? :D Colvin helyére kellett egy slot elkapó, de Haydennél egy tízkilós zsák krumpli is jobban akadályoz elkapókat, és az csak 35 dollárba kerülne. Háromszorosan van túlárazva, 3 év 19 millióért az egészen pontosan a nevetséges kategória.

 

Austin Seferian-Jenkins (A)

Na ez már döfi. 2 év, 10 millió, egy életre kelt ASJ-ért ez nagyon jó. A Jetsben megmutatta a tight end, hogy nagy upside van benne, ha tiszta, márpedig most tisztának tűnik. Nagyon jó célpontja lesz Bortlesnek, ennyi pénzért iszonyat büdzsé megoldás.

 

 

Niles Paul (A)

Nem tudom nem megbecsülni ezt a szerződtetést, Niles Paul borzasztó alulértékelt játékos, évi kevesebb, mint 2,5 millióért hatalmas a potenciálja a TE poszton. 2014-ben 52 labdát kapott, és meghálálta. Minden egyes rádobott yardból 1,24-et csinált, ez Travis Kelce és Jordan Reed szintje. Ha kap mennyiséget, hozni fogja a minőséget is.

 

Cody Davis (A)

2/5M, a fele garantált. Kellemes meglepetés Davis szerződtetése, kiemelkedő ST-játékos, és elsőrangú cseresafety.

 

Cody Kessler (A)

Egy 2019-es feltételes hetedik körért Kessler akkora ajándék, mint még soha. Az elmúlt két évben a legéletképesebb QB volt a Browns rosterén, fejben minden megvan benne, hogy egyszer egy kiváló irányító lehessen belőle, persze megfelelő coaching esetén, amit itt sem fog megkapni. Képes arra, hogy az elkapói játékát felemelje, nélküle Pryor is hulladék volt, az egyetemen pedig Juju Smith-Schuster egyenesen összeomlott nélküle utolsó évében. Hatékonyság tekintetében még a Brownsban is képes volt olyan mutatókat hozni az újonc évében, mint amiket Russell Wilsontól, Big Bentől, és Mariotától láthattunk. Nagyon jó backup lesz, és jó coaching fényében kezdőt is faraghatnak belőle gond nélkül.

 

Akik mentek

Marcedes Lewis, a “franchise tight end” távozott a csapattól, érthető így 33 évesen, miközben ASJ és Paul sokkal többet nyújthat, Allen Hurns pedig átment a Cowboysba, ahol jó eséllyel elintézte Dez Bryantnek a cutot. Allen Robinson is távozott, ami a sérült éve után nem meglepő, pedig most lehetett volna olcsóért megtartani őt. A liga egyik legjobb elkapója még mindig, hatalmas űr fog keletkezni a helyén. Chris Ivory sem RB2 többé. Félelmetesen jó futó, a JAX nem tudta őt életképesen használni, viszont a mostani draft elég mély futókból, majd a sokadik körben hoznak egyet, de ez sem biztos, Yeldon és Grant működőképes volt. Aaron Colvin távozásával pedig a slot CB pozíció lett üres, Hayden igazolásának fényében ő hiányozni fog nagyon.

 

Összességében ez egy nagyon gyenge FA-szezon volt a JAX részéről. Egy középszerű, a modern NFL-hez semmilyen szinten nem igazodó támadójátékot foltozgattak, és azt várják, hogy a védelem majd lehozza a szezont ugyanúgy, mint tavaly. Ennek azonban ellentmond mind a tapasztalat, mind az idei rémesen könnyű beosztás. A divízióban legalább két másik csapat is bejelentkezik a PO-helyért, így még nyugtuk sem lesz. Ez így jó szívvel is legfeljebb egy B- értékelést ér.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!