Connect with us

Draft

A Jaguars már 2019-re gondol – draftértékelő

A Jaguars az utóbbi 11 évet nézve most először húzott a top10-en kívül, úgyhogy szokatlan lehetett a csapatnak és a szurkolóinak is, hogy ilyen sokáig kellett várniuk csütörtök éjjel. Azt hihettük, hogy mivel a védelem elit, így a támadókat részesítik majd előnyben. Hát nem így lett, ennek pedig fő oka, hogy gondolni kell a jövőre és bizony meg kell takarítani jó pár zöldhasút, ugyanis hamarosan nagy szerződést kell adni Jalen Ramsey-nek, Myles Jacknek vagy Yannick Ngakouenak is. 

 

 1/29 Taven Bryan
 DT
 Florida

Elsőre elég luxuspicknek tűnik, hiszen hírhedt a Sacksonville védőfala, de szerintem az Eagles példáján tanulva nem róhatjuk fel nekik, hogy mélyítik a DLine-t. Bryan természetesen nem old meg semmilyen hiányposztot rövidtávon – mondjuk nem is volt sok ilyenből a Jaguarsnál -, viszont ha megnézzük a védőfalemberek szerződéseit, akkor látjuk, hogy miért is volt értelme ennek a picknek.

Jövőre Malik Jackson kivágásval 11 millió dollárt lehet spórolni ($4millió halott pénz mellett), Marcel Dareus kivágásával 10,5 millió dollárt, esetleg Calais Campbell elküldésével 9,5 millió dollárt ($5 millió halott pénz mellett). Azt tehát készpénznek vehetjük, hogy valakit ki fognak vágni a 2018-as szezon után és a helyére fog beállni az addigra másodéves játékos.

Egyébként Bryan rendkívül jól illeszkedik a Jaguars rendszerébe, hiszen itt gyorsan kell a backfieldre jutni, egyből átmenni a falon, az újonc pedig elképesztő első lépéssel és atletizmussal rendelkezik. Azért tegyük hozzá, hogy kissé projektjátékos még, nem egy kész védő, de nagyon jó mentoroktól tanulhat majd első évében.

 

 2/61 DJ Chark, WR, LSU
 3/93 Ronnie Harrison, S, Alabama
 4/129 Will Richardson, OT, NC State

Chark egy magas elkapó (6’3), aki rendkívül gyors (4.34). Egy kiváló mélységi célpont, aki folyamatosan megnyitja majd a pályát, ami azt eredményezheti, hogy az ellenfelek kevesebb embert tudnak a boxba rakni, ami a futójátékot is segítheti majd. Ezen felül Chark már a 6. magas elkapója a Jaguarsnak, ami nem véletlen, és szeretnék, ha a WR-ek is jól tudnának blokkolni a futójátékoknál a szélen.

Harrison Bryanhez hasonlítható abban az értelemben, hogy ő is a 2019-es szezonnak szólt és nem a 2018-asnak. Jelenleg Tashaun Gipson és Barry Church a két kezdő safety és a Jaguars nem nagyon játszik big dime felállással (két linebacker, három safety), így nem látom, hol lesz helye újonc évében. Ellenben jövőre át fogja venni Church helyét strong safety poszton, akin 6,2 milliót spórolhat a csapat halott pénz nélkül. Kifejezetten szerettem Harrisont (a 40. legjobb játékosnak tartottam), ha valakinek egy igazi strong safetyre van szüksége a box környékén, akkor tökéletes választás. A Jagsnek pedig pont egy ilyenre volt szüksége a 2019-es évtől kezdődően.

Richardsonnak voltak off field problémái, ezért is csúszhatott a negyedik körig. Két meccsre füvezés miatt tiltották el, de 2015-ben is eltiltották befolyásolt állapotban való vezetésért. Feltehetőleg Parnellel küzdhet meg a jobb oldali tackle posztért, de a képességei alapján guard is lehet belőle. Szerintem első évében swing tackle-ként használják majd és jövőre állítják be a kezdőbe.

 

 6/213 Tanner Lee, QB, Nebraska
 7/230 Leon Jacobs, LB, Wisconsin
 7/247 Logan Cooke, P, Mississippi State

Lee egy nagy irányító erős karral és az első Nebraska QB, akit 1992 óta draftoltak (Keithen McCant a 12. körben). Általában nem lesz a hátsó körös irányítókból semmi, így Leeből is csak egy karrier cserét nézek ki. Jacobs harcolni fog a harmadik linebacker posztért Posluszny visszavonulása után, leginkább a tavalyi ötödik körös Blair Brownnal kell majd küzdenie, de kelleni fog a special team játéka is ahhoz, hogy rosteren maradjon. A Jaguars eddigi puntere, Brad Nortman 25. volt az NFL-ben tavaly átlagos punthosszban – ki is vágták a draftkor, így Cooke azonnal kezdő lesz.

 

Összességében

Szeretem, ha valaki előre gondolkodik, a Jaguars pedig pontosan ezt tette. A punter picket félre téve egyetlen azonnali kezdőt sem draftoltak, ellenben jó eséllyel 2019-ben Cooke-on kívül négyen is a kezdőben találják magukat, köszönhetően annak, hogy nagyon jó értéken húzták ki a top4 választottjukat. Bryan, Chark és Harrison a legtöbb csapatban egyből kezdő lenne és rengeteget tenne hozzá újoncként is csapata játékához, itt viszont viszonylag kevés játékidőt fognak kapni, hogy aztán majd a fizetési sapka áldozatai után a kezdőben találják magukat 2019-ben.

Az látszik, hogy továbbra is a védelem lesz a fő erőssége a csapatnak, ráadásul még jobb lett ez az egység. Viszont a legfontosabb, hogy gondoskodtak az utánpótlásról is a defense-ben. Én vártam volna, hogy a támadófalba hamarabb húznak, illetve hogy egy tight enddel is erősítenek, de természetesen továbbra is a futójátékra fognak alapozni, amiben például Chark is nagy segítség lehet.

Értékelés: A

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!