Connect with us

Érdekességek

A liga 10 legolcsóbb védelme

A cap hittel foglalkozó sorozatunk utolsó részéhez értünk. Volt már szó a legdrágább és a legolcsóbb támadósorokból, illetve a liga legdrágább védelmeire is ránéztünk. Most a legolcsóbb védelmek jönnek a sorban, de talán itt lehet a leginkább ráhúzni az olcsó = rossz analógiát az egyes defense-ekre.

 

 

Az adatok az Over The Capről származnak, és csak a 2018-as cap hitre vonatkoznak.

 

10. Green Bay Packers, $73 462 724

 

Miután rendre a draftról építkeznek a védelembe, ne csodálkozzunk, hogy nem kerül sokba az egység. Ahogy azon se, hogy nem feltétlenül jó az egység. Talán az idei szezon majd változást hozhat az új védőkoordinátorral, vagy olyan erősítésekkel, mint amilyen Mo Wilkerson volt a szabadügynök piacról, vagy a két első körös tehetségű cornerback draftolása.

 

9. Washington Redskins, $73 392 784

 

A fővárosban sem a védelemre törték fel a malacperselyt, Josh Normanen és Ryan Kerriganen kívül nincs kiugró szerződésű játékos a rosteren. Leginkább a futás ellen voltak gyengék, de a sérültek felépülésével, plusz a draftról hozott pufifánkokkal ez megoldódhat.

 

8. San Francisco 49ers, $72 612 469

 

Amikor Jimmie Ward a legdrágább védőd 2018-ban a maga $8,5 milliós (ötödik éves opciós) cap hitjével… Sherman diszkont áron játszik az öbölben, más kiemelkedő veteránjuk nincs, ellenben a sok fiatal és a rendszerhez passzoló olcsó(bb) játékosból annál több van. Tavaly ez nem sokra volt elég, de egy átlagosnál alig jobb szintű védelemmel már csodákat lehet tenni.

 

7. Buffalo Bills, $71 514 009

 

Buffalóban a támadósor is olcsó, a védelem is olcsó, mégis alig maradt költeni valójuk, hála a sok halott pénznek. Az offense-zel ellentétben itt több keresnivalójuk lehet, hiszen McDermott érti a szakmáját, és már tavaly is egy viszonylag jó egységet fabrikált a klasszisokból nem sokat felmutató legénységéből.

 

6. Arizona Cardinals, $70 890 321

 

Hasonlóan a Redskinshez, itt is két játékos viszi el a lóvé nagy részét, Patrick Peterson és Chandler Jones. Mégis egy bőven top 10-es egységről beszélünk, ami Wilks kezei alatt akár még jobb lehet mint eddig. Bőven van potenciál a főként fiatalokból összetákolt védelemből, csak ki kell belőlük hozni. A frissen kinevezett főedzőnek ez gyerekjáték lehet, onnantól pedig az ég óvja az ellenfelek támadósorát.

 

5. New Orleans Saints, $67 904 460

 

A Saintsnél csak annyi volt a feladat, hogy a ligaelit offense mögé egy átlagos védelmet húzzanak fel, akik legalább minimálisan feltartják az ellenfelet. Hogy ez ennyi pénzből összejött, az dicséretes, de ehhez a jó draft sem ártott. Idén ráadásul mélyítették a linebacker és edge rusher felhozatalt is, szóval akár még jobbak lehetnek mint tavaly.

 

4. Chicago Bears, $67 478 266

 

Vic Fangio remek szakembernek számít a futballban, de szarból ő sem tud várat építeni. A Berasben megvan a kraft, csak egészségesen kellene őket tartani valahogy. Mindenesetre elég pofás védelem épül Medveföldön, hogy ez ilyen kevés pénzből jön össze, az még inkább biztató.

 

3. Cleveland Browns, $66 231 066

 

A liga legrosszabb védelme az egyik legolcsóbb, nincs itt semmi látnivaló. John Dorsey, a Browns új mindenhatója egy majdhogynem komplett secondaryt vásárolt a nyáron, akikkel Gregg Williams együtt tud dolgozni, és remélhetőleg ez elég lesz a feltámadáshoz. Mondjuk ehhez az sem ártana, ha nem kéne folyton a pályán lenniük.

 

2. Atlanta Falcons, $62 940 226

 

Nem gondolnánk, hogy az amúgy jó atlantai védelem az egyik legolcsóbb a ligában, pedig de. Dimitroff nagyszerű érzékkel húzott ide játékosokat a draftról, akikből Dan Quinn egytől egyik kihozta az állatot. Élvezzék ki a szurkolók ezt az állapotot, mert hamarosan ott is nyílnia kell a pénzcsapnak, és nem lesz olcsó mulatság.

 

1. Indianapolis Colts, $51 342 429

 

Ahol beigazolódik, hogy az olcsó = rossz. Ami tavaly volt a Coltsnál, arra nehéz szavakat találni, de nem is kívánom feltépni a régi sebeket. Új edzői stáb érkezett Indianapolisba, ami változásokhoz segíthet elő. Klasszisokkal ők sincsenek eleresztve, ellenben ők is inkább a rendszerben hisznek, és nem egy névre jól csengő egységben. A tehetségeket a draftról szerzik, és ha nem lesz komolyabb sérüléshullám, a fejlődés garantált lehet. De hosszú még az út vége számukra.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!