Connect with us

Érdekességek

Az NFL legdrágább védelmei

A támadóoldalon kiveséztük a legdrágább és a legolcsóbb egységeket, így ugorjunk is át a labda túloldalára! A bajnokságot a védelmek nyerik, tartja egy elhíresült közhely az amerikai futballban, és ezt elég sok csapat komolyan veszi. Már csak azért is, mert némelyik brutális összegeket költött a védelmére, de vajon milyen sikerrel?

 

 

Az adatok az Over The Capről származnak, és csak a 2018-as cap hitre vonatkoznak.

 

10. Houston Texans, $89 962 886

 

Azon semmi meglepő nincs, hogy sok olyan csapattal fogunk itt találkozni, akik a legolcsóbb támadósorban benne voltak. Ilyen a Texans is, akiknek idén az eddigieknél is jobb védelmük lehet, ha mindenki felépül sérüléséből. A front sevennel eddig sem voltak problémák, de most a secondarybe is kaptak boostot Colvin, Mathieu és Reid személyében. Jövőre már jobban a zsebükbe kell nyúlni akár Mathieu, akár Clowney szerződése kapcsán.

 

9. Carolina Panthers, $90 525 072

 

A Panthers védelme mindig is érdekes volt. Ha csak a nevekre nézünk, nem feltétlen gondolnánk, hogy ott van a helyük a 10 legjobb védelmek között, de a pályán rendre bizonyítják ellenkezőjét. Ez vélhetően a remek coaching miatt van, hiszen két korábbi védőkoordinátoruk is főedző már a ligában. A passzsiettetés továbbra is vérszegény, ellenben Poe-val a fal közepe be lett betonozva, a fiatalok pedig felhúzhatják a secondaryt a Norman fémjelezte korszak szintjére.

 

8. Philadelphia Eagles, $90 723 738

 

Mychal Kendricks kivágásával $6 milliót szabadítottak fel, amivel “visszaestek” a 7. helyre, de még így is a legdrágábbak között vannak. Ami mondjuk nem meglepő, hiszen a CB-sort eltekintve szinte végig veteránokkal töltötték fel a védelmet, ráadásul Fletcher Cox egy emberes $17 milliós cap hittel bír 2018-ra. Hogy ez mennyire fenntartható hosszú távon, azt rábíznám Howie Rosemanre, de ebben a garnitúrában benne lehet egy újabb Super Bowl run.

 

7. Tampa Bay Buccaneers, $92 983 038

 

Borzasztó gyenge volt a Bucs védelme az elmúlt években, így nem meglepő, ha idén feltörték a malacperselyt, és aktívan kutattak veterán játékosok után. A védőfal megerősítése volt a prioritás, összesen $27 milliónyi cap hit érkezett ide a szabadügynök piacról, plusz ehhez hozzájön az első körös Vita Vea bére is. Egyedül Brent Grimes $8 milliós cap hitjével nem vagyok kibékülve, a többi invesztálás létszükség volt ennek a defense-nek.

 

6. Denver Broncos, $93 450 400

 

Denverben is a védelmükre esküsznek mint a siker kulcsa, ráadásul Elway jól osztotta el a béreket, bár ehhez kellettek a különböző átstruktúrálások is. A Wolfe-Miller-Harris hármas alig több, mint $30 milliós cap hitet foglal el, holott kettejük elit játékosnak számít a posztján, de Brandon Marshall $7 milliós cap hitje is diszkont árnak tekinthető. A többi edge rusher mind az újonc szerződése alatt játszik, a falból és safety sorból sincsenek eget rengető összegek. Már csak az offense-nek kéne hoznia magát.

 

5. Los Angeles Rams, $94 091 114

 

Névre a liga egyik legjobb védelme “csak” $94 millióba kerül? Pofátlanság! Les Snead (végre) remekül keverte a kártyákat, a felesleges, magas cap hitű játékosokat elcserélte, és helyette hozott olyan, akár nagy cap hitű játékosokat is, akikkel Wade Phillips jobban együtt tud dolgozni. Így lett a liga 5 legjobb védőfalemberéből kettő is a Rams játékosa, vagy így állt össze a liga legbalhésabb CB-duója is. Nagyot kockáztat ezzel a Rams, de ha bejön, akkor a határ a csillagos ég lehet.

 

4. Minnesota Vikings, $97 802 493

 

A liga egyik legjobb védelme is helyet kapott a listán, de még ígyis baromi kedvező áron játszhatnak ott a játékosok. 4 játékos is eléri a $10 milliós határt, valamint a Joseph-Richardson kettős is $16 milliót emészt fel a védőfal közepén. Ugyanakkor a Spielman-mágia, vagyis a játékosok 3. évében való hosszabbítása kedvező hatást generál, mert Kendricks szerződése idén még olcsó, mégis hosszú távon le van láncolva Minnesotában. Egyedül Barr és Hunter számára maradtak kérdőjelek a kezdőből a jövőre nézve, de papíron mindketten beférhetnek a cap space-be, fenntartva ezt a brutális védelmet.

 

3. Tennessee Titans, $98 444 946

 

Nem gondolnánk, hogy a Titans ennyit költ a védelmére, hiszen a pályán ez nem mindig látszott tavaly, főleg a szezon elején. Még úgy is mocskosul drága az egység, hogy a frissen és jópénzért igazolt Malcolm Butlernek csak $6 milliós cap hitje van 2018-ban. Jurrell Casey a maga közel $15 milliós cap hitjével vezeti a sort, de ő minden egyes centjére rászolgált, az Orakpo-Morgan pass rusher kettősben legalább az a jó, hogy aránylag olcsók, de őket mindenképp upgrade-elni kell. Mike Vrabel számára viszont ez egy kiváló alapanyag egy jó védelem összegyúrására.

 

 

2. Miami Dolphins, $107 569 975

 

Ennyire megterhelő volt kivágni Ndamukong Suht, jövőre ez az összeg jóval kisebb lehet. Miamiban is egy viszonylag stabil védelem áll a rendelkezésre, ami coaching és sérülések függvényében mozoghat el az átlagostól jobb vagy rosszabb szint alá. A védőfal közepén akadnak a legnagyobb kérdőjelek, a többi poszton nincs belekötni való. Ugyanakkor Robert Quinn vagy Andre Branch szerződése elég irreális.

 

1. Jacksonville Jaguars, $122 074 475

 

Toronymagas fölénnyel hódítja a legdrágább védelem címét a Jaguars, de ebbe sok évnyi munka van. Addig spóroltak a fizetésekkel, míg brutális módon túlkölthették a megadott keretet is. Ennek köszönhetik azt, hogy az öt legtöbbet foglaló játékosból négy védő, illetve hogy a 2016-os drafton a Ramsey-Jack kettőssel jackpotot kaptak. Hiába a brutális összeg, minden egyes centje jó helyre megy, nagyon szép munkát végeztek Floridában, és úgy néz ki hosszú távon fenn tudják tartani az egység erősségét anyagilag és minőségileg is.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!