Connect with us

Hír

Bajban van a safety piac?

A hírek szerint a Dallas Cowboys a draft alatt újra megpróbálta megszerezni a Seattle Seahawks kiváló safetyjét, Earl Thomast. A tárgyalások ott akadtak el, hogy a Seahawks második körös picket kért a játékosért, ez pedig túl magas ár volt Jerry Joneséknak. Ennek ellenére nem tettek le róla, hogy szerezzenek egy safetyt az idény kezdetéig.

 

A csapat eddig sem dúskált jobbnál jobb safetykben, de Byron Jones átmozgatásával cornerbackbe, még vékonyabb lett a poszt. És hogy miért érdekes ez? Mert a helyzetük koránt sem reménytelen, mert a piacon rengeteg safety maradt, mondhatni ez a legtelitettebb poszt így a draft után. Kicsit furcsa is, hogy rengeteg viszonylag jó játékos nem talált gazdát és ez a safety posztra nézve lehet elkeserítő. A teljesség igénye nélkül ugyanis a következő safetyknek nincs csapata: Mike Mitchell, Ron Parker, Kenny Vaccaro, Eric Reid, T.J. Ward vagy Tre Boston.

 

 

Néhányuknál lehet kifogást találni, például Eric Reid térdel a himnusz alatt vagy Vaccaro egészségügyi gondjai, de ez nem indok arra, hogy ennyi szinte kezdő szintű játékos van még csapat nélkül. Továbbá az is érdekes, hogy a szerződtetett safetyk egy része áron alul talált csak szerződést magának. Morgan Burnett például évi 5 millió dollár alatt játszik, Tyrann Mathieu évi 7 millió dollárért kelt el, de Tavon Wilson 3.5 milliós átlaga is rendkívül alacsony.

 

Ennek a változásnak több oka is lehet és ez mind a modern NFL jelenlegi változásaihoz köthető. Egyre több játékos kerül ki az egyetemről úgy, hogy nincs igazi posztja a secondaryn belül, ellenben több helyen is használható. Ilyen idén Justin Reid vagy Minkah Fitzpatrick akár. A másik oka a safetyk értéktelenedésének, hogy a csapatok jobban preferálják az olyan játékosokat, akik passz ellen kiválóak, a kifejezetten futás elleni box safetyk kezdenek eltűnni. Sokszor lehet észrevenni, hogy három corner van a pályán és ez nem mindig a linebackerek, de néha a safetyk rovására is megy. Az ügye nickel backek kezdik kiszorítani a csak futásra specializálódott nagyobb darab safetyket és a csapatok nem is favorizálják ezeket az egydimenziós játékosokat.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!