Connect with us

Draft

Bill Belichick már nagyon unhatja – Patriots draftértékelő

Bill Belichick már nagyon unhatja az egész draft-procedúrát, ezért szétrollkodta az eseményt. A csapatnak kilenc pickje lett végül idén, de az egyik első kört leszámítva az összes többi pick legalább egyszer gazdát cserélt. Ja, és az a bizonyos első kör is futóra ment el. 

 

 

patriots 1/25 Isaiah Wynn 
 OT/OG
 Értékelés: A-

 

A Ramstől megszerzett pickből a csapat egyből a legnagyobb hiányposztra húzott, Wynn ugyanis jó eséllyel Nate Solder helyét fogja átvenni. Igaz, nem ideális LT-alkat, egyszerűen kicsi hozzá, guardként több keresnivalója lenne a ligában, de a Patriotsnál dolgozik Dante Scarnecchia, a liga messze legjobb OLine edzője, ezzel probléma nem lehet. Bár azt azért hozzátenném, hogy ha guard lesz végül, akkor kicsit mellé ment a dolog, mert voltak bent nála jobb guard prospectek is, csak emiatt nem A az értékelés.

 

patriots 1/31  Sony Michel
 RB
 Értékelés: B-

 

Korábban valami D körüli osztályzatot adtam erre, és hiába írnak sok helyen A-t, én nem tudom ezt értelmezni. A Patriots olyan futókkal nyert Super Bowlt az utóbbi években, mint Blount, White vagy Vereen, egyikük sem volt szupersztár, egyikük sem volt abszolút kezdő, mindig az játszott, aki éppen a legjobb matchup volt. Egy olyan csapatba minek az első körben futó, ahol ott van James White, Jeremy Hill, Rex Burkhead és Mike Gillislee is. Persze Michel mindegyiküknél tehetségesebb, minden szituációnál a pályán lehet, de első körben futót húzni egy nem futásorientált csapathoz hatalmas túlzás szerintem. Én még egy irányítót is jobban el tudtam volna képzelni, Lamar Jackson 3-4 éven belül simán kezdő lehetett volna, ha Brady beleun a fociba.

 

patriots 2/56 Duke Dawson
 CB
 Értékelés: C

Cserék:

  • Patriots 2/43 -> Lions 2/51 + 4/117
  • Patriots 2/51 -> Bears 4/105 + 2019-es 2. kör
  • Buccaneers 2/56 -> Patriots 2/63 + 4/117

 

No tehát Bill Belichick már a második körben elkezdte szórakoztatni magát, és a 2/43-as és 2/63-as pickjéből csinált egy 2/56-osat, egy 2019-es második kört és egy 4/105-öt. Vagyis igazából három cserével szerzett magának egy extra negyediket, majd behúzta azt a slot corner Duke Dawsont (feltrade után), aki jó eséllyel még két körrel később is elérhető lett volna. Ráadásul jól tudjuk, milyen jól szoktak beválni a második napos DB-k a csapatál, és bár ekkor még nem tudhatták, de legközelebb már csak az 5. körben draftolt a Patriots, így elég nagy pazarlás volt ellőni egy ilyen magas picket egy atletikusan ennyire limitált tehetségű játékosra.

 

patriots 5/143 Ja'Whaun Bentley, LB
 6/178 Christian Sam, LB
 6/210 Braxton Berrios, WR 

 

Cserék:

  • Patriots 3/95 -> 49ers 5/143 + Trent Brown, OT
  • Patriots 4/105 -> Browns 4/114 + 6/178
  • Patriots 4/114 -> Lions 2019-es 3. körös pick
  • Patriots 5/159 -> Raiders 6/210 + Cordarrelle Patterson
  • Patriots 6/198 -> Chiefs 7/233 + 7/243
  • Patriots 6/205 -> Browns 7/219 + Jason McCourty, CB

 

A Patriots a 7. kör előtt előtt három játékost húzott ki, hat cserét hajtott végre, ezekből pedig szerzett még három játékost, valamint 2019-es 3. körös picket. Ez azért elég kemény és picit itt meg is utáltam Bill Belichicket, mert ezt így összeírni és kikeresni elég melós volt.

 

Ami a játékosokat illeti, Bentley egy draftolatlan újonc szintjén van, hatalmas reach, a keretben maradása is csoda lenne. Sam már jobb, belőle egy korrekt kis csere lehet akár már első évére is, Berrios pedig egy az egyben egy Danny Amendola 2.0, az ő megszerzése nagyon tetszik. Önmagukban azonban így is csak egy C- értékelést adnék rájuk, de Trent Brown kezdő is lehet akár, Patterson egy elit visszahordó,  McCourty pedig óriási fogás és egyben a Browns dilettantizmusa.

 

Értékelés: B

 

 

patriots 7/219 Danny Etling, QB, Értékelés: D
 7/243 Keion Crossen, DB, Értékelés: D-
 7/250 Ryan Izzo, TE, Értékelés: A

 

Cserék:

  • Patriots 7/198 -> Eagles 7/233 + Eagles 2019-es 7. körös pick

 

Még a hetedik körre is maradt egy csere, bár ez itt már pont nem érdekel senkit. Etlingtől a gyakorlócsapat is csoda lenne, Crossenről konkrétan nincs sem adat sem kép az NFL.com oldalán, Izzo viszont egy tök jó pick, ő akár még pályára is léphet Gronkék mellett, rotációs játékosnak teljesen jó lehet.

 

 

Értékelés: B-

 

Kilenc játékost húzott a draftról a csapat, mindent összevetve pedig 12 új játékos érkezett. Ám a második napos DB húzás megint tipikus BB második napos DB-bustnak tűnik, az első körös futó sem tűnik teljesen indokoltnak, az 5. körtől lefelé pedig nem volt igazán jó pickje a csapatnak. Ezt azonban sikerült kozmetikázni a jövő évi  2. és 3. körös pickekkel, amik ráadásul nem feltétlenül a legjobb csapatoktól származnak, érkezett három elég jó játékos (és Danny Sheltont például még nem is számoltam), illetve azért Wynn kiválasztása is jól néz ki, de azért ebből talán kicsit többet is ki lehetett volna hozni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!