Connect with us

Draft

Egy húzás, ami meghatároz mindent – Redskins draftértékelő

Az Alex Smith trade óta tudjuk, hogy a Redskins szeretne változtatni és végre kicsit többet elérni, mint a 8-8 közeli szezonok. A szabadügynökpiacon ennek ellenére nem voltak valami aktívak, talán többet vesztettek, mint nyertek. Szerencsétlenségükre a drafton pont ott húztak, ahol a blue chip playereket már nagy valószínűséggel kivitték, így egy Vita Vea házasságot látott előzetesen mindenki.

 

1/13 Da’Ron Payne, DT

 

A draft azonban máshogy alakult és a legjobb nyolc játékosból még kettő is bent volt akkor, amikor ők húztak. Szerintem mind Edmunds, mind James hatalmas steal és fit lett volna Washintonban, de ők mégis ragaszkodtak az eredeti elképzelésekhez. Azaz csak részben, ugyanis Vea pont előttük talált csapatot. Ők azonban makacs módon defensive tackle-t akartak húzni, így Da’Ron Payne érkezett. Egy DT pick sose túl szexi, de Payne különösen nem az. Egy teljesen egydimenziós, futásmegállításra szakosodott játékos, akinek a pass rush repertoárja és ezáltal a hatékonysága is nagyon alacsony. 1/13-on én ennél ezerszer jobb értékeket láttam. Hiányposztnak hiányposzt volt a DT, a futás ellen megoldás is lehet, de számomra csalódás a Redskins választása. Semmiképpen nem jobb, mint egy C-

 

2/59 Derrius Guice, RB

3/74 Geron Christian, OT

 

A második napon aztán ismét needre húzott a csapat és ezúttal értékben is jó választás jött. Derrius Guice a nap egyik legnagyobb stealje, sokan az első kör végére várták, így a második végén ajándék a csapatnak. Samaje Perine az egyetlen valós vetélytárs, de véleményem szerint a rookie kiszorítja majd. Guice hatalmas potenciállal rendelkezik, Fournette távozása után, egyetemén sem esett vissza a futójáték. Sokan a legjobb tisztán futó prospectnek tartják és mindössze azért nem gondolják értékesebbnek, mert a passzjátékba nem sok szerep jutott neki. Egyébként itt sem kell teljesen leírni, mert a kevés tapasztalat nem azt jelenti, hogy ne tudná megoldani. Csúszásának okai főleg találgatni lehet, de ha hinni lehet a pletykáknak, akkor Guice nehéz természete sok GM-ben kérdéseket vetett fel az interjúk során.

 

 

A nap második választása aztán Geron Christian volt, aki a támadófalba érkezik. Elég vegyes Christian megítélése, mert elég inkonzisztens volt az elmúlt három évében és hétről-hétre képes teljesen más teljesítményt nyújtani. Elsősorban futásblokkolásban jó, de passzblokkoláshoz is megvan minden tulajdonsága. Egy atletikus játékos, aki régen kosárlabdázott is, így a mozgása és az alkata is megvan, hogy jó tackle legyen. A Redskins fala, ha mindenki egészséges volt, akkor nagyon pofásan nézett ki, Christian első évében rotációs ember lehet, de idővel megörökölheti a right tackle posztot is. Ez a nap már sokkal tetszetősebb, mint az első, de egy running backet és egy erősen inkonzisztens tackle-t sem lehet hibátlan picknek minősíteni. Osztályat: B.

 

4/109 Troy Apke, S

5/163 Tim Settle, DT

6/197 Shaun Dion Hamilton, LB

7/241 Greg Stroman, CB

7/256 Trey Quinn, WR

 

Az utolsó napon aztán a védelemre ment rá a csapat, mert a következő négy választás egyaránt ide érkezett. Először Troy Apke érkezett safety posztra, de főleg special teamer lehet az első évében. Ez a pick azért nem tetszik nekem, mert sokkal korábban orvosoltam volna ezt a needet (James Hello!), ráadásul nem egy olyan játékossal, akiről sok jót nem lehet elmondani azon kivül, hogy atletikus. Apke sebessége figyelemre méltó (4.34-es 40 yard), de mindössze egyetlen év kezdő tapasztalata van és rengeteg szerelést ront el. Swearinger és a tavaly negyedik körben draftolt Montae Nicholson mögött még így is beszálló lehet, de ez rengeteget elmond a Redskins safety helyzetéről. Apke-t Tim Settle követte, aki a defensive tackle posztot gyarapítja és tökéletesen megmutatja, hogy Payne draftolása miért volt hiba. Settle közel sem olyan jó vagy kész játékos, mint Payne, ellenben egy ötödik körnél sokkal többet ér. Payne-nel ellentétben neki a pass rush az erőssége és lehet fejleszteni még a technikáján is. Szerintem ő sokkal nagyobb értéket képvisel draft pozíciójához képest, mint Payne. Így kellene defensive tackle-t keresni. Vele együtt már versenyhelyzet fog kialakulni a DT poszton, amiből mindenki profitálhat.

 

A Redskins következő két pickje is hasonlóan jó értéket képvisel. Shaun Dion Hamilton és a jó nevű Greg Stroman is többet ér, mint egy hatodik, illetve hetedik kör. Előbbi sérülékenysége, utóbbi pedig posztja mélysége miatt csúszott ennyire hátra, pedig mindketten többet érnek. A nagyobb rizikó Hamilton, akinek a térdével akadnak gondok és még saját bevallása szerint sem 100%-os. Amikor teljesen egészséges, akkor viszont megéri az értékét. A csapat szerencséjére pedig, hogy nem kell első évében sokat fent lennie, mert Foster és Brown a két kezdő linebacker. Az utolsó választás pedig az idei Mr. Irrelevant, Trey Quinn és ahogy az lenni szokott a roster helyekért fog küzdeni, főleg a special teamben. A harmadik napon sokat tett a csapat, hogy az első két napi hibáit jóvátegye, de itt már azért elvétve találni kezdő kaliberű embereket. Ennek ellenére a harmadik nap B+.

 

Összességében a Redskins draftja nem lenne szörnyű, ha nem pont az első kört rontották volna el. Ott lett volna sokkal jobb értéken több játékos is, valamint olyan is, aki nagyobb értéket vagy impactet képvisel. A draft végén pedig sok jó játékos húztak, de mindegyikűjük kockázatos vagy project húzás. Jobbat nem tudok adni, mint egy C+.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!