Connect with us

Magyar foci

Ezúttal sikerült darálnia a Cowbellsnek Fehérváron

Új irányító és kiemelkedő teljesítmények az elkapóktól az egyik oldalon, régi QB és erőltetett futójáték a másikon. Döcögve indult a hétvége első meccse, de végül az egyik csapat megtalálta a ritmus, hogy felülmúlja a másikat. Megint csak nem láttunk izgalmas mérkőzést a First Fielden.

Kép: Hungarian Football

 

Amit sejteni lehetett: Czirók Márton visszatért irányító pozícióba

Karim Trabelsi egy félig meglepő húzással vágott neki a meccsnek, hiszen a HFL-ben eddig kezdőnek számító Váry Tamást leültette, helyére pedig Czirók Mártont tette be a kezdőbe. Már ami a játékot illeti, hiszen kezdőként még Váryt nevezte, de a Gdynia Seahawks elleni CEFL meccsből tanulva, sejteni lehetett, hogy Czirók marad a QB. Ez pedig jót is tett a csapatnak, hiszen az első drive-ból jött is a vezető touchdown, amit végül Roják futott meg.

Az Enthroners nagyjából olyan volt az egész meccsen, mint a legelső védelmi sorozatukban: végig egy vagy több lépéssel a Cowbells mögött voltak. A mérkőzés egyik döntő faktora Erős Márk volt, akiről még mindig rengeteg tapasztalat és fejlődés szükséges, hogy egyáltalán egyátlagos szintet megüssön a HFL-ben. Rengeteg hibát vétett már az elején, ami leginkább szembeötlő volt, hogy futásnál mennyire nem tudott vigyázni a játékszerre. Összesen 3 fumble-t vétett, amiből ugyan csak egy landolt a Bellsnél, de option játékoknál sem volt biztos a döntéshozatala, nehezen vette fel a fővárosiak védelme által irányított játék ritmusát.

Mégsem dőlt el minden az első félidőben, mert a fehérváriak védelme igyekezett mindent megtenni, hogy a csapat történelmének első hazai HFL-győzelmét ünnepelhessék. Hiába tűnt magabiztosnak Czirók, az offense nem nagyon tudott érdemben haladni az első TD után, volt neki is egy fumble-je, és jöttek a Koronázók védelmének stopjai is. A támadók azonban ötlettelennek tűntek, olyannak, mint a Wolves és a Tigers ellen. Erős pontatlansága mellett nagyobb teret nyert a futójáték, de a kezdeti haladásoknak köszönhetően a Cowbellsnek sikerült megfognia a futásokat.

Az első félidőt az Enthroners impotens támadójátéka és hibái fémjelezték fehérvári oldalról, a budapestiek pedig a lehetőségeik ellenére sem tudtak tetemesebb előnyt generálni. Azonban dicséret illet őket, a Czirók vezette two minute offense nagyon jól mozgott, Mészáros és Takács is kivette a részét a abból az utolsó drive-ból, amit Zax Norbert TD-je zárt le. Az extra azonban kimaradt, ami után már nem marad sem ideje, sem tere visszatámadni az Enthronersnek.

A félidőben sokan rossz szájízzel tekintetek vissza az első két negyedre, a támadók pontatlanok voltak, a védelmek pedig bár jól működtek, mégis inkább a gyenge offense játék maradt meg a fejekben. Ez pedig nem sokban változott a második játékrész elejére sem. Egymás után jött öt olyan drive, ami punttal zárult, úgy tűnt, hogy a csapatok fejbe még a szünetüket töltötték. Látványosak voltak Mészáros Márton dropjai, de a parádés elkapásokat produkáló Takács Bence sem volt eleinte megbízható. A Fehérvár pedig erőltette azt, ami csak elvétve ment: futottak, futottak és futottak. Ezzel nem lett volna semmi gond, ha nem lettek volna tizenkét pontos hátrányban. Ekkor viszont újra lecsapott Zax és Czirók, akik egy 3&8-as szituációban dolgoztak össze egy 54 yardos elkapott touchdownért. Rámentek a kétpontosra, amit szintén Zax húzott be, ezzel beverve még egy szöget az Enthroners koporsójába.

A Fehérvár azonban nem csüggedt, de érezhető volt, hogy a Bells is visszavett az iramból. Tetemes, 21 pontos volt az előny, amiben nyugodtan lehetett játszani, a kiengedés azonban hibákat eredményezett. Nagy Kevin mellett szerzett szép TD-t az Enthroners legjobb wide receivere, Bakonyvári Patrik, aki később rátett még egyet, noha az már tényleg garbage time volt.

Az X-faktorok: Takács Bence és Zax Norbert 

Akiről viszont külön meg kell emlékezni, az egyrészt a szélvészgyors Takács Bence, aki olyan elkapásokkal rukkolt elő, amilyeneket minden HFL-elkapó megirigyelne. A negyedik negyedben nagyon élt, eszméletlen játékokat hozott, többek között egy olyan TD-t, ahol a fehérvári védők szerelési kísérleteit lerázva vitt egy 58 yardos TD-t. Komolyan el kellett gondolkoznunk Koleszár Dáviddal, hogy ki legyen az MVP, végül őt választotta a Digi Sport szakkommentátora. Természetesen, meg kell emelni a kalapunkat előtte, ahogy Zax előtt is, aki a csereként beálló Váry Tomi egyetlen passzát értékesítette saját maga harmadik, csapata ötödik hatpontosáért, amivel végleg eldőlt, hogy ki az úr a háznál.

A mérkőzés a Cowbells szempontjából párhuzamba állítható az első fordulós teljesítményükkel, ahol kezdetben döcögősen ment az offense, csak kis idő után sikerült belendülni és darálni. Az Enthronersre pedig ugyanez igaz, ők is kb. azt mutatták, amit a Wolves ellen, kicsivel jobb futójátékkal és több garbage megmozdulással.

Cowbells 34 @ 12 Enthroners

A mérkőzés tanulsága, hogy a Cowbellsnél Czirók dinamikusan tudott beszállni, veszélyes volt a meccs legnagyobb részében, és a hiányában is nagyot tudtak alkotni az elkapói, hiszen Mészáros 62, Zax 116, Takács pedig 139 elkapott yarddal zárt. Az igazi erőpróba viszont csak az utolsó fordulóban fog jönni, ott a Nyíregyháza ellen kell majd megmutatniuk, hogy tényleg ennyire jók-e. Az Enthroners pedig meríthet erőt ebből a meccsből is, sokáig tisztesen helyt álltak, két TD-t is szereztek, voltak momentumaik. Ami viszont aggasztó, hogy Erős egyáltalán nem magabiztos irányító poszton, a futójátékuk kiismerhető, a védelmük pedig halomra hozta a meccs végén a hibákat, elrontott szereléseket. Tovább kell dolgozniuk, hogy a ne az egyik legkevésbé összeszedett csapatként tekintsünk rájuk a jövőben.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!