Connect with us

Draft

Folytassuk a tavalyit – Panthers draftértékelő

Tavaly a Panthers szakított a hagyományaival és olyan playmakereket kezdett Newtonnak hozni, akik labdával a kezükben is segítik a támadást, nem mindent Camnek kell megoldania. Idén ezt folytatták, valamint a Norman távozása óta rettentően teljesítő secondary volt a prioritás.

 

1/24 D.J. Moore, WR

 

Az első körben sok irányba mozdulhatott volna a Panthers, de a két legbiztosabb opciónak az elkapó és a defensive back választás tűnt. Mikor sorra kerültek, olyan helyzetben voltak, hogy a class általuk legjobbnak vélt elkapóját vagy a második legjobb cornerét húzhatják ki. Ők előbbi utat választották és D.J. Moore volt a favorit. Ezt, ha nem is borítékolni, de előzetesen sejteni is lehetett, hiszen Moore testesítette meg azt az igényt, amit a Carolina keresett. Egy viszonylag jó route runner elkapó, aki labdával a kezében is képes varázsolni. Jól gyorsul, képes sok elhibázott szerelést kiharcolni, vagyis egy olyan playmaker, akire szüksége van Newtonnak. Az elkapó posztot én nem értékelem magasan, de szinte megbízható célpont nélkül állt Newton a draft előtt, így nem tudom hibáztatni őket. Esetleg egy corner vagy egy guard jöhetett volna szóba, de előbbit később orvosolták, utóbbira pedig majd kitérek. Legyen ez egy B.

 

3/55 Donte Jackson, CB

3/85 Rashaan Gaulden, CB

 

A második napot aztán a cornerback posztnak szentelte a Panthers. Előbb Donte Jackson érkezett, aki egy kisebb termetű, de fizikális paramétereihez képest egy nagyon agresszív corner, aki elsősorban emberezésben jó. Jackson méretei nem a legjobbak, de cserébe a leggyorsabb corner a classban, a maga 4.32-es idejével és olyan fellépése van, hogy nincs mellette könnyű elkapás, a nagyobb elkapóknak sem. A következő pick Jackson kisebb ellentéte, mert Rashaan Gaulden inkább egy nagyobb termetű corner, de ennek ellenére sok snapet töltött a slotban is.

 

 

Érdekes lesz a két második napos játékos összecsapása is, mert könnyen lehet, hogy mindketten a szélre kerülnek, de az sem elképzelhetetlen, hogy slot posztért fognak egymással küzdeni. Az első két napon tehát az elkapó need és a corner need is kipipálásra került, ami egyrészt elvárás volt, de bennem mégis maradt hiányérzet. Andrew Norwell távozása után ugyanis a támadófal kicsit lyukas maradt és a második napon több jó guard is terítéken maradt. Szerintem meg fogja bánni még a Panthers, hogy az egyik pickjével nem egy guardot vagy tackle-t próbált elhozni, mert kétségtelen, hogy a secondary fejlesztésre szorult, de a mély corner class megengedte volna, hogy ne két embert is a második napon hozzanak. Emiatt van egy kicsit fenntartásom, ez a nap nálam csak B-.

 

4/101 Ian Thomas, TE

4/Marquis Haynes, DE

5/161 Jermaine Carter, LB

7/234, Andre Smith, LB

7/242 Kendrick Norton, DT

 

Az utolsó napon aztán további két need kitöltésével kezdett a Panthers. Olsen nemrég hosszabbított, de az biztos, hogy a jövő már nem az övé a csapatnál. Kicsit megöregedett, gyorsasága megkopott és hiába jó az összhang Newtonnal, egy kis kiesés sokba kerül már nála. Ennek megfelelően egy tight end, Ian Thomas jött a negyedik körben, aki elsősorban elkapásaival tűnik ki. Nem tartozott a class legjobbjai közé, de a negyedik körben jó értéket kínált. Mögötte egy edge rusher, Marquis Haynes jött. A defensive end poszt mindenképp mélyítésre és erősítésre várt, amit nem valószínű, hogy egy negyedik körös pick fog megoldani, de rotációba elfér. Kicsit kisebb a kelleténél, de egy negyedik köröshöz képest magas potenciállal bír. A következő két pick egyaránt a linebacker szekciót erősíti, Jermaine Carter és Andre Smith, akik mindketten elsősorban a special teamben kaphatnak helyet, de a Panthers erős kezdő sora után a mélyítés sem ártott. Végül pedig egy defensive tackle, Kendrick Norton érkezett, aki egy nagyon telített és erős posztra érkezik. Valószínűleg Short, Poe és Butler mögött a rosterhelyekért fog harcolni valahol. Nem a legtetszetősebb pickek és nem is olyanok, akiknél látszik, hogy harcban lehetnek a kezdőért. Nem borzasztó az utolsó nap teljesítménye, de erősen színtelen-szagtalan, C+.

 

Összeségében a hiányposztokat tankolta a Panthers és tovább erősítette a playmaker vonalat, de hiányérzete marad az embernek a húzásaik után. Nem rossz az elképzelés, de egy erősebb váz kellene a csapatnak, ahhoz, hogy ilyen draftot engedhessen meg magának az ember. Moore megítélése is kettős, mert egy kitünő playmaker, de önmagában nem fogja tudni megváltani a világot. Ez egy B- nálam.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!