Connect with us

Rövidhírek

GOAT SB “J” csoport – Eredményhirdetés

Elérkeztünk Minden Idők Legjobb Superbowlja játékunk tizedik hetének a végéhez. A héten bemutattunk nektek 4 nagydöntőt a “J” csoportból, amikről ti is szavazhattok. A szavazás véget ért, illetve a szerkesztőség is döntött. Alább olvashatjátok az eredményeket:

 

KGYM: Nyilván a Super Bowl 8 volt a legkisebb hatással a sportra, akármennyire is egy HoF-tagokkal teletömött 22+22 ment fel a pályára. Kicsit izgalmasabb volt ennél a Redskins 42 válaszolatlan pontja, amire ugye még a Seahawks és a Pats sem volt képes. A dobogó második helyére a Gruden Bowl került fel részemről, itt – nyilván az akkori játékstílus mellett elég jó edzői következtetéseket lehetett levonni a történésekből. Az első helyhez pedig kétség sem férhet, a Bountygate által elcsúfított emlékű Payton-mágia tényleg kalapemelést érdemel.

Jarred: Számomra ebben a négyesben viszonylag egyértelmű volt a döntés. A Dolphins nagyon okosan játszott, viszont izgalmi faktort nem gazán adott a futás-futás-futás kombó. Megértem miért csinálták így, én is ezt tettem volna a helyükben, de egy ilyen versenyen ez nálam nem rúghat labdába. A Redskins paradés második negyede már igen, és ha egy másik csoportban lenne, akkor talán a második helyet is neki adnám. Csakhogy nem tudom a Gruden Bowl elé tenni. Bár az a döntő sem a nagy izgalmakról szólt, de mégis adott egy felejthetetlen történetet az utókornak. Holywood sem tudta volna jobban megírni Chucky bosszúját. Az első helyezett pedig nem meglepő módon a Saints győzelme lett. Végig feszült és izgalmas volt, Porter INT-je pedig annyira a semmiből jött, hogy még a Saints szurkolók sem akarták elhinni. Egyértelmű számomra, hogy ennek kell nyernie.

Olvasók: Ezen a héten szerintetek két döntő volt, ami megérdemelné a továbbjutást. A Dolphins második diadala, és a Redskins 35 pontja a második negyedben együtt is csak alig 6%-t kapott. Ellenben a Bucs és a Saints győzelmével. A két döntő nagyon elhúzott, és végül a Saints került ki győztesnek. Így az a döntő megkapta a +4 pontot, és a többi SB is a helyezésének megfelelő pontszámot.

Kronikk: Nálam is az utolsó ezen a héten a Miami döntője lett, mivel a végig futunk taktikával az izgalom eltűnt erről a meccsről. Az Oakland-Tampa döntőn sem volt sok izgalom és számomra felfoghatatlan dolgok történtek ott, hogy lehet az ellenfél edző taktikájával neki menni egy meccsnek? így azért nem meglepő, hogy itt sem sok izgalom volt, a dobogóra a héten felfért. A második helyre a Washington nagy második félideje ért fel, azért ritka az olyan (tudom a Patriots is hasonlót ment), hogy ekkora fordulat legyen akár két negyed között. Az első egyértelműen a Saints győzelme, ott az utolsó negyed előtt még nem tudtuk ki nyert és Payton húzásai, én nem nagyon emlékszek még egy olyan bátor edzőre, aki ilyen húzásokat megmert csinálni egy döntőn.

Renningan: Az nem volt kérdés, hogy Drew Brees és a hurrikán által megtépázott New Orleans városának első diadala kerül az első helyre, hisz egy elképesztő meccs volt, még ha nagyon sajnálom is érte Manninget. A maradék három mérkőzésnek azonban szívem szerint 1-1 pontot adnék. A Dolphins olyan unalmasan verte meg a Vikingst, hogy azon be lehetne aludni. A Redskins gála már izgalmasabb volt, hisz 10-0 után feltenni 35 megválaszolatlan pontot, az azért nem semmi, John Elway mosolya ezek után sokáig nem volt őszinte. Így jobb híján Gruden bosszúja lett a második a csoportban, pedig ez a mérkőzés a világ paródiája és az emberi dilettantizmus iskolapéldája.

A „J” csoport győztese tehát a Saints-Colts döntő lett 20 ponttal, ami automatikusan továbbjutott. Második helyen a Raiders-Buccaneers döntő végzett 14 ponttal, ami jelenleg arra elég, hogy az utolsó Wild Card helyre versenybe szállhasson a Giant-Broncos és a Steelers-Seahawks döntővel. A Redskins győzelme végül csak 11 pontot tudott szerezni, ami a harmadik helyre volt elég, míg a Dolphins 5 ponttal a negyedik lett.

Ez lett volna a „J” csoport, jövőhéten jövünk a „K” csoport döntőivel.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!