Connect with us

Rövidhírek

GOAT SB “L” csoport – Eredményhirdetés

Elérkeztünk Minden Idők Legjobb Superbowlja játékunk utolsó előtti csoportjának a végéhez. A héten bemutattunk nektek 4 nagydöntőt az “L” csoportból, amikről ti is szavazhattok. A szavazás véget ért, illetve a szerkesztőség is döntött. Alább olvashatjátok az eredményeket:

Jarred: Az nem volt kérdés számomra, hogy utolsó helyen fog végezni a Cowboys győzelme a Dolphins felett. Nem volt túlzottan izgalmas meccs, és bár vannak döntők, amik elé oda merném helyezni, de azok nem ebben a csoportban vannak. Harmadik lett a Raiders győzelme, ahol egyik szemem sírt a másik nevetett. Mind a Raiders mind a Vikings a ’70-es évek egyik legmeghatározóbb csapata volt, és a világ igazságtalansága, hogy egészen eddig egyikük sem tudott SB-t nyerni, és egyiküknek ki kellett kapnia.
A maradék kettőnél már kicsit bajban voltam. Izgalmas egyik sem volt kifejezetten, hiába kapaszkodott a Steelers a végén, én nem éreztem azt, hogy kontrolálnák a mérkőzést. Így nálam az döntött, hogy a 33. döntő egy olyan történetet adott, amihez foghatót keveset lehet találni. Egy HOF irányító utolsó meccsét az ellen az ember ellen vívja, aki 10 éven keresztül vele volt jóban-rosszban. Ennél jobbat Hollywood sem tudott volna kitalálni. Emiatt nem tehetem meg, hogy ebben a csoportban ne Elway búcsúja legyen a nyertes.

Kronikk: Nálam a héten a ” leggyengébb” döntő a Cowboys első gyűrűje, nem sok izgalmat rejtett magában az a mérkőzés. Ha az izgalmakat nézzük akkor nálam hátulról a második az Oakland győzelme. Lehet, hogy Biletnikoff teljesítménye tényleg kiemelkedő, de ez is egy sima döntő volt. A két időben közelebbi döntő közül a második helyre Elway búcsú győzelmét tettem, a Falconst ők is simán verték és neki sikerült a csúcson abbahagyni a karrierjét. Végül az első helyre a Packers győzelmét tettem, úgy tűnt, hogy ez sem lesz izgalmas mérkőzés, de a végére a Steelers majdnem utolérte őket, csak ugye a sok eladott labda…

Olvasók: Számotokra Rodgers Super Bowlja volt a legjobb az eheti kínálatból, a 45. döntő a szavazatok több mint felét bezsebelte. Utána kisebb meglepetésre a Raiders győzelme végzett, ráadásul elég magas 30%-os aránnyal. A maradék 20%-kból pedig végül a Broncos jött ki jobban, a szavazáson ez lett a bronzérmes. A Packers döntő így megkapja a +4 pontját, és a többi versenyző is a helyezésének megfelelő pontszámot.

KGYM: Nálam egyértelműen a Boys győzelme szerepel az utolsó helyen. Ugyan szép és jó, nincs nagy hatása a világra, ami utána következett. Ennél hangyafasznyival fontosabb ARod egyetlen gyűrűje, amit egy elképesztő szezon után hozott le, lemosva a pályáról a Steelerst. Innen indult a Rodgers-mítosz, és a narratíva, hogy ő még Bradynél is jobb. A csapatnak ekkor volt talán utoljára értékelhető védelme, ez nyilván sokat segített. Második helyre került az Oakland győzelme szeretett csapatom felett, mégpedig Fred Biletnikoff teljesítménye miatt, ami a mai napig páratlan játékot jelent. 1976-ban, az egyik utolsó évben, amikor a futás még hatékonyabb volt a passznál, és amikor 3000 yardot sem kellett passzolni az első helyért, és 60% pontosság felett csak 3 QB volt, Biletnikoff 33 évesen 4 passzt 79 yardra vitt, hogy abból 3 TD-t szerezhessen a csapat – igaz nem ő tudta befejezni a pontszerzéseket, de annyi baj legyen. Az ő kiemelkedő játéka inspirált engem arra, hogy a második helyre tegyem a meccset. Az első helyre pedig Elway jutalomjátéka került, aki egyike azon kevés irányítónak, aki nem a beszakadás után vonult vissza, hanem egy hatalmas lángcsóvaként szelte ketté a Falconst a Miami stadionjában. 1998-ban, 38 évesen, akkori legöregebb SB MVP-ként vonult vissza, és ezzel biztosította, hogy first ballot HoF-tag lehessen.

Renningan: Elég egyszerű volt ez a hét is, azért belegondolva a dologba, úgy általában messze nem a Super Bowlok az év meccsei (mondjuk ez más sportok döntőivel is gyakran megesik). A felhozatalból nálam az utolsó helyet a 11. Super Bowl kapta, mert olyan egyhangú és unalmas volt, hogy egy 100 yardot el nem érő elkapó lett a meccs MVP-je egy amúgy tükörsima meccsen. A harmadik hely így a hatodik döntőé, mert hiába volt végtelenül egyoldalú a meccs, azért a 253 futott yard (legtöbb valaha) és az engedett 3 pontot a Cowboystól (máig az egyetlen csapat, ami nem engedett TD-t) azért elég menő. Az ezüstérmes a Steelers-Packers párharc lett, mert hiába volt végtelenül izgalmas és szoros, hiába volt ez Aaron Rodgers első és máig egyetlen diadala, azért ez nem űberelheti nálam John Elway utolsó meccsét. Nálam a történelmi jelentőségű találkozók sokkal többet nyomnak a latba, mint a sima izgalmi faktor, bár ha Rodgersszel megtörténne az a szégyen, hogy csak egy gyűrűje lesz karrierje végére, akkor a következő sorozatban biztos sokkal többre értékelném ezt a meccset.

Szoros küzdelem volt, az egyik legszorosabb, de végül Elway búcsúmeccse 17 ponttal megnyerte a csoportot, és automatikusan továbbjutott. Viszont a Packers szurkolóknak sincs okuk csüggedni, ugyan egy ponttal lemaradt a 45. Super Bowl, de 16 ponttal biztos Wild Card helyezett lett, így ezzel a döntővel is fogunk még találkozni a későbbiekben. A Raiders első győzelme végül 11 ponttal lett bronzérmes, a Cowboys diadala pedig 6 ponttal az utolsó helyen végzett.

Ennyi lett volna az „L” csoport, még egy csoport maradt hátra, azzal a következő héten érkezünk. Utána pedig kezdődhet a playoff.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!