Connect with us

Rövidhírek

GOAT SB – Playoff 1. párharc eredmény

Minden Idők Legjobb Super Bowlja játékunk legelső Playoff párharcában a 49ers és a Rams győzelme csapott össze egymással. Ebben a párharcban mind a szerkesztők, mind az olvasók részt vettek egy szavazás formájában. A párharc véget ért, jöjjön hát az eredmény.

Jarred: Mindjárt az elején sikerült belefutni egy nehéz párosba. Számomra mindkét döntő nagyon kedves, és mindkettőt nagyon szeretem. A Rams egy yardon fogta meg a Titanst, Montana pedig talán karrierje legnagyobb hőstettét vitte véghez.
Ami végül nálam az egyik oldalra billentette a mérleg nyelvét az egy történet volt. Mikor először utánanéztem a John Candys történetnek, nem akartam elhinni. Hogy lehet valaki élete legfontosabb pillanatában olyan nyugodt, hogy kiszúr egy színészt a rengeteg néző között? Hogy képes valaki ebben a szituációban emlékezni arra, hogy az éppen ideges társa milyen hírességekkel találkozott az elmúlt két napban? Hogy képes valaki ebben a helyzetben odamenni az ideges társához, és megmutatni neki azt a színészt a leláton, akivel korábban az nem találkozott. Montana mindig is egy zseni volt, de itt végleg bebizonyította ezt. Tökéletesen ismerte a társait, tudta hogyan kell hatni rájuk a megfelelő pillanatban, és ezt a legfontosabb meccsen sem felejtette el.
Szóval az én szavazatom a 49ers döntőé, mert egy ilyen sikertörténetet nem mindennap hall az ember. Az pedig csak a ráadás, hogy ezen a döntőn még volt egy mester-tanítvány találkozás immár ellenfélként, és egy érzékeny búcsú is. Nagyon szeretem a Rams döntőjét is, de ebben a párosban nem tudok rájuk szavazni.

KGYM: Nem volt nehéz dönteni számomra. Szép és jó Jerry Rice SB-rekordja, és Montana utolsó támadássorozata mesébe illő – de nem definiálta újra a ligát alapjaiban. Ezzel szemben a Rams győzelme számos okból igen. Kurt Warner a szarból jött fel kezdő irányítónak, és itt beteljesítette a karrierjét. A Rams Greatest Show on Turf is csupán egy szép emlék lett volna, ha itt nem nyerik meg a mérkőzést. A legfontosabb azonban a coaching terén jött el. Jeff Fisher karrierútját teljesen beárazta a vereség, hiszen képzeljük csak el: mi lett volna akkor, ha Fisher megnyeri ezt a kört? A Titans után nem a Ramsbe ment volna egy sikertelen Phins-megkeresés után, hanem kb. akárhová mehetett volna. Ma a legnagyobbak között emlegetnék.

Olvasók: Számotokra nem nagyon volt ez kérdés. Ugyan ez elején még fej-fej mellett haladt a két döntő, de aztán a Rams győzelme elhúzott, és végül nagy különbséggel (majdnem 3/4 a szavazatoknak) nyert. Kicsit szorosabb küzdelemre számítottam, de a többségetek számára egyértelmű volt, melyik a jobb döntő.

 

Kronikk: Háát… Háát… Háát… Nem volt könnyű így elsőre. Két olyan döntő került össze ami végletekig kiélezett volt, az egyik oldalon Montana a másikon Warner, nagyon nehéz volt meghozni, hogy végül melyik döntő mellett tegyem le a voksomat. Végül a 49ers sikere lett nálam a befutó, de csak egy hajszállal, talán ez az extra sztori segített benne és ha úgy nézzük egy legendás irányító szinte a sírból hozta vissza a meccset, így nálam a 49ers sikere lett a befutó.

Renningan: Nehéz döntés: A Drive vagy A Leghosszabb Yard. Két elképesztően jó Super Bowl, két hihetetlenül izgalmas meccs, de ahogy eddig, úgy ismét a történelmi jelentőség dönt nálam. Egyrészt a 49ers-Bengals párharc már volt korábban is, ez volt Joe Montana harmadik Super Bowl sikere, és bár tisztelem és csodálom a dinasztiákat, engem nem nagyon tud meghatni egy korszakos csapat újabb sikere: ők a legjobbak, nyertek, az sem bosszant különösebben, hogy szoros volt-e vagy sem. Ellenben a Rams-Titans mérkőzés egy történelmi meccs volt: ez volt a Rams első Super Bowl sikere, mindezt egy draftolatlan újonccal, aki szinte csak véletlenül került be a kezdőbe, ráadásul az az egy yard mégis csak egy yard, az NFL történetének egyik legikonikusabb jelenete. Elnézést a 49ers fanoktól, de nálam kérdés nélkül a 34. Super Bowl nyert!

 

Ezzel eldőlt az első párharc. Szoros viadal volt, de a Rams győzelme végül 3-2 arányban fölülmúlta a 49ers diadalát. A 34. Super Bowl továbbjutott, és várhatja a következő ellenfelét.
Ezzel véget ért az első párharc, holnap érkezik a második szavazása, majd csütörtökön hasonló időpontban az eredmény.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!