Connect with us

Draft

Ha idén sem megy, jöjjön megint a 7-9 – Rams draftértékelő

Csendes draftot tud maga mögött a Rams, ugyanis az emberanyagot elsősorban a draftpickek elcserélésén keresztül hozták be. Lássuk, hogy mit tudtak összerakni egy olyan drafton, ahol a harmadik körben kezdtek, és nem volt saját pickjük, mindegyik csere eredménye volt.

 

Hálás feladat a Ramsről írni, ugyanis az értékes pickeket (amikről sokat kéne írni) bizonyított játékosokra cserélték. Brutális mennyiségű csere történt, a csapathoz érkezett Brandin Cooks WR, Aqib Talib és Marcus Peters CB-k pickekért cserébe, és távozott Robert Quinn DE, Alec Ogletree LB, és Tavon Austin WR természetesen pickekért cserébe, továbbá volt számos lejjebb mozgás. Kérdés persze, hogy mennyire fog működni a balhés, öntörvényű arcokból összerakott csapat Wade Phillips mester kezei alatt, de idén meglátjuk, mire lehet menni azzal, hogy a felső körös fiatalítás helyett inkább bizonyított neveket hoznak, és egy időre elvágják a csapaton belül nevelt utánpótlást.

#89 Joseph Noteboom OT

Noteboom egy volatilis teljesítményű játékos, aki néha hatalmasat megy, néha pedig slampos játékot mutat fel. Egy-két év gyakorlással stabil kezdő lehet, az egyetemi tapasztalata (40 kezdett játék sorozatban) és a stramm fizikuma (nem volt komoly sérülése még) sokat segíthet majd ebben. Fizikálisan nagy, viszont futáshoz gyengén blokkol.

 

 

#111 Brian Allen C

Allen egy kiváló center, technikailag profi, viszont méretében kicsi a pozícióhoz, és ugye lehet izmosítani, de annak is van egy határa. A 185/130 ellenére nem rossz húzás, de amíg félrepöckölik, semmit nem ér a technikája, és tartalékos lehet csak.

#135 John Franklin-Myers DE

Igazi sokadik körös prospectet hozott a negyedik körben a csapat egy erős reach-csel, a fizikuma többé-kevésbé megfelelő, de technikailag gyenge játékos. Nevelés kérdése, Wade Phillips keze alatt biztos fejlődhet, aztán a többit majd meglátjuk.

#147 Micah Kiser LB

Kiser futásfogó 2-down LB egy olyan játékban, ahol egyre fontosabb a harmadik kísérletes skillset. Húsz éve a második körben ment volna ki, manapság berakod őt a speciális egységbe, meg talán a nyilvánvaló futásoknál, hogy koccolja le a fullbacket. Kár érte.

#160 Ogbonnia Okoronkwo LB

Okoronkwo hasonlít Allenhez, ugyanis szintén egy technikailag profi, de fizikum szempontjából csenevész fiatalember. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy 175/110-zel meg fog élni, úgyhogy egy évig kemény erősítésre lesz szüksége, onnantól viszont simán kezdő szintet hozhat. Talán a legkomolyabb sleeper passzsiettető idén.

#176 John Kelly RB

Sokan kedvelik az igásló-mentalitású Kellyt, mert fejjel előre belemegy a buliba, nem ugrál el, nem fél a kontakttól. Képes nagy mennyiségű labdát elvinni egy-egy meccsen, ami nagyon jól jön azzal párosítva, hogy az egyetemen nem használták agyon a testét, benne van pár jó év biztosan.

 

 

#192 Jamil Demby OT

Demby OT-ként került a ligába, de minden adottsága megvan hozzá, hogy egy stabil OG legyen belőle pár éven belül. Itt sokkal magasabb a plafonja, így nem elképzelhetetlen, hogy itt látjuk viszont.

#195 Sebastian Joseph-Day DT

Jellegtelen, sokadik körös DT, akit UDFA-nak vártak. Rotációs 3-tech lehet belőle sok év múlva.

#205 Trevon Young DE

Komoly csípősérülés után csúszott hátra, pedig akár a 2-3. körben is mehetett volna. Rotációs passzsiettető lehet belőle, ha az orvosok is úgy látják.

#231 Travin Howard LB

Az egyetemen S-ként játszott, de lényegében úgy hozott össze komoly számokat, hogy nincs meg a skillsetje egy produktív karrierhez a ligában.

#244 Justin Lawler DE

Lawler domináns játékos, és az atletikusság hiánya miatt megkettőzött erővel építi fel magát és játékát. Nem is értem, hogy csúszhatott eddig, hatalmas steal ezen a ponton, ő ezerszer inkább érdemel rosterhelyet, mint fölötte hárommal akár bárki.

 

Nehéz a harmadikban kezdve értékes pickeket szerezni, így érthető, hogy inkább a depth chart kikerekítésén dolgoztak. Ezt amúgy elméletben nagyszerűen lehet csinálni a hat darab 6-7. körös pickkel, ez már-már moneyball stratégia. Értékelés: B.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!