Connect with us

Draft

Így használj el két elsőkörös picket – Bills draftértékelő

Az egyik legnagyobb várakozás a Bills draftját előzte meg az utóbbi hetekben. A csapat két draft picket is tartogatott az első körben, így mindenki egy top5-be való felmozgást várt a csapattól. A Bills azonban máshogy gondolta és nem mondott le arról, hogy kétszer húzzon az első körben, így nem csak irányítót, de egy azonnali kezdőt is szerezhettek.

 

1/7 Josh Allen, QB

1/16 Tremaine Edmunds, LB

 

Ahogy azt várni lehetett, a Bills nem ülhetett az 1/12-es picken, hátha lehullik hozzájuk valaki, hanem feltrade-eltek, amint lehetőségük és erőforrásuk volt rá. Kicsit váratlanul, nem kellett a top5-ig menniük, mert nem volt minden irányító olyan népszerű, mint az előzetesen vártuk, de a hetedik választásnál már nem várhattak tovább. Ekkor meghúzták Josh Allen esésének vészfékét és kirántották a fiatal irányítót. Azt már a draft előtt lehetett sejteni, hogy a Bills Allent preferálja és mivel a választás pillanatában még Rosen is bent volt, így egyértelmű, hogy azt a QB-t húzták ki, akit ők előzetesen kinéztek. Allen nem a legkészebb irányító, nem is a legpontosabb és nem is neki van a legjobb dobómozdulata. Ennek ellenére hatalmas potenciállal rendelkezik és ha a Bills ki tudja aknázni, akkor gyémántra lelhetnek. A Bills general managere elmondta a draft előtt, hogy minden prospectnek vannak hibái, így nem a tökéletes játékost keresik, hanem azt, aki legjobban illik az elképzeléseikbe. Nekem nem a szívem csücske Allen, de lelkük rajta, ha ők úgy gondolják, hogy inkább egy csiszolatlan, félkész gyémántot akarnak nevelgetni, mint egy majdnem kész játékost, akkor most minden adott. A másik első körüket sem kellett feláldozni (két második kör volt az ár), így nem tudom lehúzni annyira ezt a választást, mint előzetesen gondoltam.

 

 

A másik első körös választásukkal ugyanis újra ügyeskedtek. Megint egy kisebb felmozgással (ezúttal két harmadik kör volt az ár), beelőztek pár csapatot és a kicsit indokolatlanul bent maradt, Tremaine Edmuds került a hálójukba. Edmunds előzetesen a nyolc blue chip játékos közé volt sorolva, így a Bills számára hatalmas fogás a 16. helyen, hogy nem csak egy irányítót, de egy top játékost is meg tudtak szerezni. Edmunds – Allenhez hasonlóan – nem a legjobb volt a posztján, de szintén beláthatatlan potenciál rejlik a játékában. Kicsit nyers, kicsit csiszolni kell a technikáján, de minden adottsága megvan a linebacker poszthoz. Talán több is annál. Ilyen méretekkel és sokoldalúsággal megáldott linebacker kevés kerül ki az egyetemről. A Bills 4-3-as rendszerében lehet Mike a védelem közepére, de akár Will vagy Sam is. Egyébként meg lehet említeni, hogy fiatal kora ellenére (még csak 19 éves) neki volt a legtöbb snapje az elsőkörös linebacker prospectek közül. Abszolút jó értéken, egy nagy needre szerzett egy biztató játékost a csapat. Az első kör így nem lehet más, mint A számomra. Csak azért nem tökéletes A+, mert nem vagyok a legnagyobb híve Allennek, de dicséretes a Bills kockázatvállalása, akárcsak Edmunds esetében.

 

3/96 Harrison Phillips, DT

 

A sok cserélgetésnek köszönhetően a második napon mindössze egyetlen választása maradt a csapatnak. Ez pedig Harrison Phillips defensive tackle-re esett. Az ő választását több tényező is indokolta. Először is a defensive tackle posztra kellett ember a csapatnál, mert Kyle Williams visszavonulása nagyon érzékenyen érinti majd a csapatot. Phillips tökéletes utód lehet, főleg annak tükrében, hogy sokan a draft előtt pontosan hozzá hasonlították a játékát. Egy 4-3-as rendszerben lehet 3 technique játékos, az meg már csak plusz adalék, hogy a vezetőedzővel, Sean McDermottal van közös múltja is. Egyetlen pick a második napon, de az kikezdhetetlen. A+.

 

 

4/121, Taron Johnson, CB

5/154 Siran Neal, DB

5/166 Wyatt Teller, G

6/187 Ray-Ray McCloud, WR

7/255 Austin Proehl, WR

 

Az utolsó napon aztán továbbra is a needek betöltése volt a középpontban, még akkor is, ha itt ritkán találni azonnali kezdő potenciállal játékost. Taron Johnson sem ilyen, de szerencséjére egy olyan megüresedett cornerback sorba érkezik, ahol még lehet is esélye küzdeni a kezdő helyekért. Ha valahol nagyot fejlődött a Bills tavaly, az pont a CB játék, főleg a jól sikerült draftpickjüknek, Tre’Davious White-nak köszönhetően. Johnson nem is vele fog küzdeni, hanem a slot corner posztért. Emellett természetesen a special team játékban jeleskedhet. Az egyetlen negatívum vele kapcsolatban, hogy talán kicsit korán érkezett, mert elsősorban 5.-6. körös játékosnak gondolták. Johnson után nem fejezték be a secondary foltozását és egy olyan játékos érkezett, aki szintén itt lehet harcban a roster helyekért. Siran Neal még Johnsonhoz képest is nagyobb projekt, mert Neal a safetytől kezdve, a linebackeren át jutott el a corner posztig, de könnyen lehet, hogy a Bills újra safetyként képzeli el.

 

Az utolsó három választás aztán olyan pickeket hozott, amiket előrébb is el tudtunk volna képzelni, de nem lehet minden szükségletet kielégíteni az első körökben. Wyatt Teller jött guard posztra, ami Incognito visszavonulása óta kérdőjeles a csapatnál, őt pedig két elkapó követte, Ray-Ray McCloud és Austin Proehl, akik elsősorban special teamerek lehetnek, de a nem túl biztató Bills WR állomány miatt az offense-ben is lehet pályára fognak lépni. McCloud inkább egy slot receiver, aki returnerként vetheti meg a lábát, Proehl pedig már a roster hellyel is nagyon boldog lenne. Összességében itt már nem találtak kincset, de legtöbb kérdéses posztra találtak embert, ez egy A-.

 

Összességében a Bills a draft első két napján varázsolt, az utolsó napot pedig korrekt módon tudta le, így nem igen találok kivetnivalót a ténykedésükben. Utólag persze minden Allen játékán fog múlni, mert ha ő bust, akkor hiábavaló volt minden. Ha azonban franchise irányító lesz, akkor végre nem csak kiugró eredményként beszélhetünk a Bills playoff helyéről. Osztályzat: A

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!