Connect with us

Holtszezon

Kinek mennyire kemény? – NFC West

Tavaly 14 év után újra a Rams nyerte meg a NFC Westet és nem úgy tűnik, hogy a 2018-as szezonra gyengültek volna, sőt… Közben a Seahawks úgy tűnik ebben az évben már nem lesz versenyben a rájátszásért (aztán lehet rám cáfolnak) és a 49ers Jimmy G vezetésével újra régi fényében tündökölhet, ja és ott van még a Cardinals egy ígéretes rookie irányítóval.  

Los Angeles Rams

Kezdjük is rögtön a csoport esélyesével. Az első fordulóban a Raidershez látogatnak, aminél azért lehetne nehezebb szezonrajt is, majd otthon jön egy csoportmérkőzés a Cardinals ellen. Eddig olyan nagy nehézségekbe papíron nem ütközhetnek, két győzelemmel kezdhetik majd a 2018-as idényt (2-0). Utána viszont beindul a buli, a Chargers hazai pályán még meglehet ha nehezen is, de után négy nap pihenő után a Vikings érkezik Los Angelesbe. Nem kell utaznia a csapatnak, ami egy ilyen rövid hétnél azért nem hátrány, de itt jöhet az első vereség (3-1). A három hazai mérkőzés után útra kel a Rams és két csoportrangadó között Denverbe is ellátogatnak. A Seahawks idegenben meglehet nekik, de szerintem utána jön két vereség, egy kicsit talán meglepetésre, de Goffék a Mile High-on kikapnak majd és a San Francisco sem kegyelmez nekik. Itt még az is közrejátszhat a két vereségben, hogy ebben a három hétben végig utaznak, de szerencséjükre csak vasárnaponként lesz meccsük (4-3).

Még mielőtt valaki azt hinné, hogy innen már nem lehet nehezebb, hát tévedett, a Packers Los Angelesben nem nyer majd, de utána jön még egy vereség a Saints ellen idegenben. Újra jön a Seahawks elleni győzelem otthon és a pihenőhét előtt még ellátogatnak Mexikóba, ahol megverik a Chiefst (7-4). Pont jókor jön a pihenő, így a véghajrára rá lehet pihenni és ez jót is tesz majd McVay tanítványainak, két idegenbeli mérkőzés következik a két talán gyengébb NFC North csapat ellen, a Bears és a Lions is kikap majd a Ramstől (9-4). Egy utolsó főműsoridős mérkőzés a regnáló bajnok ellen, az Eagles elhozza majd a W-t Los Angelesből és végül két csoportmérkőzés zárja majd az alapszakaszt. A Cardinalst Arizonában sikerül majd két vállra fektetni, a 49ers pedig a Memorial Coliseum gyepét hagyja el vereséggel (11-5).

A kalkulációm végére kijött a 11-5-ös mérleg, ami első hallásra lehet kevés, mert idén sokat várnak a Ramstől, de én azért kíváncsi leszek mire lesz képes a tavalyi meglepetéscsapat. A sorsolás nehézsége egyértelműen a 3. és a 10. hét között van, ott szinte csak nehéz ellenfelek jönnek szembe. A pihenést figyelembe véve egyszer van nekik, hogy csak négy nap lesz a pihenő és már fentebb is írtam, hogy a pihenőhét jó helyen van, miután lezárták a nehéz mérkőzések nagy részét, újult erővel vághatnak neki az utolsó öt hétnek.

Érdekességek a Rams sorsolásáról: 

  • Több hazai mérkőzéssel kezdik a szezont, ami egy könnyebbség lehet a jó szezonrajthoz és sem rossz a Ramsnek, hogy az alapszakasz legvégén az utolsó három mérkőzésből kettő Los Angelesben lesz.
  • A Rams ugye osztozik a pályán az NCAA-ben szereplő USC Trojans csapatával, így néha összeér a két sorsolás. A Chargers elleni mérkőzés előtt két nappal még egyetemi meccset játszanak és kevesebb, mint 24 órával a Packers és Seahawks elleni hazai ütközet előtt is még a Trojans dobál a Memorial Coliseumban.
  • Miután az NFC egyik esélyeseként tekintenek a Ramsre, így ebben az évben hosszú idő után újra több főműsoridős mérkőzésük lesz, szám szerint öt. (Raiders, Vikings, 49ers, Chiefs, Eagles)

San Francisco 49ers

Tavaly a trade időszak zárása előtt robbant a bomba és a 49ers megszerezte Jimmy Garoppolót a Patiotstól, ezzel úgy tűnik egy hiányzó láncszem került a gépezetbe és az utolsó öt mérkőzésüket meg is nyerték. Nézzük mire mehetnek az új idényben. Rögtön egy nehéz összecsapás vár rájuk, a Vikings ellen idegenben nem sikerül majd a szezonrajt és vereséggel kezdik az idényt. Ezek után a Lions érkezik San Franciscóba, majd ők mennek a Chiefshez, könnyen lehet ez két W, így már is pozitívra fordul a mérleg (2-1). A Chargers elleni idegenbeli mérkőzésen nem sikerül nyerni, majd jön az első csoportmérkőzés a Cardinals ellen, ahol hazai pályán nyernek (3-2). Eddig csak vasárnapi és nem főműsoridős mérkőzései voltak a 49ersnek, de a hatodik és hetedik héten két másmilyen mérkőzésük lesz, először egy hétfő esti rangadón kikapnak a Packerstől, majd utána a vasárnap esti mérkőzésen otthon verik a nagy rivális Ramst (4-3).

A tizedik héten jön egy meglepetés vereség, Arizonában vesztesen jönnek le a gyepről, majd újra két TV-s meccs. Otthon játszanak csütörtök este a Raiders ellen, majd a Giants látogat San Franciscoba hétfő este, mind a két mérkőzésüket megnyerik a pihenőhét előtt (6-4). Nem jönnek jól vissza a pihenésből, talán a legfájóbb vereség lesz a Buccanneers ellen Floridában, majd a Seahawks elleni vasárnap esti rangadó után már nem lesz pozitív a mérleg (6-6). A véghajrához érve jól jön a zsinórban három hazai mérkőzés, a Broncos, Seahawks, Bears trió egyike sem visz haza győzelmet majd (9-6). Az utolsó héten a Rams ellen a csoportelsőség is lehet a tét az én levezetésem szerint, de idegenben nem sikerül nyerni, így 9-7 lesz a végső mérleg.

A 49ersnek nem lesz könnyű a szezonrajt, hiszen rögtön az NFC egyik legjobb csapatával a Vikingssal találkoznak és az első négy mérkőzésükből három is idegenben lesz. A szezon hajrájához érve azonban ez megfordul és az utolsó négy meccsből három is hazai pályán lesz nekik. Nagy kérdés, hogy ha ez vagy ehhez közeli a végső mérlegük, akkor ez mire elég, lehet nem lesz idén rájátszás, de kevésen múlik majd, az biztos.

Érdekességek a 49ers sorsolásáról:

  • A 8. és a 12. hét között négy mérkőzésük is nagy figyelemmel lesz követve, mivel főműsoridőben játsszák.
  • A szezon elején több lesz nekik az idegenbeli mérkőzésük, de a végére visszakapják ezt és akkor pedig a hazai csaták lesznek többségben, kérdés, hogy mi a jobb, ha többet játszol otthon az elején vagy a végén.
  • A késői pihenőhét (13. hét), jól jöhet, így a végére rápihenhetnek és újult erővel szállhatnak harcba a rájátszásért.

Seattle Seahawks

Hosszú idő után úgy vághatunk neki egy szezonnak, hogy nem a Seahawks az esélyese a csoportnak, kicsit elment mellettük a divízió és egyelőre úgy tűnik, messze vannak egy rájátszásra esélyes csapattól. A szezont két idegenbeli mérkőzéssel kezdik, a Broncoshoz nyugatról, meg nagyon máshonnan sem szeretnek utazni, itt rögtön egy vereségbe futnak bele, majd egy újabb idegenbeli mérkőzés a Bears ellen, ahol a megerősödő macik elkapják a Seahawkst (0-2). Az első hazai mérkőzésen meglesz az első győzelem is, a Cowboyst sikerül legyőzni, majd megint két idegenbeli mérkőzés jön. Két csoportrangadó is egyben, de a Rams és a Cardinals is megveri Wilsonékat (1-4). Majd jön a nagy túra a pihenőhét előtt, a Raiderst elkapják Londonban, így egy nem túl biztató 2-4 lesz a mérleg a pihenésnél.

A Lions ellen meglesz az első idegenbeli győzelem Amerikában és hazai pályán a Chargerst is sikerül legyőzni, így kozmetikáznak a mérlegen (4-4). Jön egy újabb csoportmérkőzés idegenben a Rams ellen, ahol megint kikapnak és a Packers is el viszi majd a W-t (4-6). A Panthers ellen idegenben kiküszöbölik az előző két vereséget és még a 49ers is megverik Seattle-ben egy vasárnap esti mérkőzésen (6-6). Ingadozó lesz a Seahawks játéka a pihenőhét után, a két jól sikerült mérkőzés után a Vikings megveri őket és a 49ers is visszavág hazai pályán (6-8). Az utolsó két mérkőzésen már csak az lesz a kérdés, hogy sikerül-e elkerülni a negatív mérleget. Sikerül, otthon a Chiefst és a Cardinalst is sikerül két vállra fektetni (8-8).

Kemény szezonrajt vár a Seahawksra, több idegenbeli mérkőzés és még egy londoni túra is a pihenőhét előtt, ebből szerintem nem jönnek ki túl jól és ezek után meg már csak az eredmény után tudnak futni, de azért a Century Link Fielden még 2018-ban sem sok csapat örülhet majd a győzelemnek.

Érdekességek a Seahawks sorsolásáról: 

  • A londoni mérkőzés miatt korai lesz a pihenőhét, ez szerintem nem jelenthet annyira jót, hiszen én jobbnak gondolom, ha a véghajrában lenne egy hét pihenés.
  • A 49ers elleni két mérkőzés nagyon közel lesz egymáshoz (13. és 15. hét), így egy esetleges vereséget gyorsan megbosszulhat a másik csapat.
  • Ebben a csoportban szinte minden csapat sok főműsoridős mérkőzést játszik, a Seahawksnak is lesz öt ilyen összecsapása. (Bears, Packers, 49ers, Vikings, Chiefs)

Arizona Cardinals

Új szelek fújnak Arizonában, új főedző és újonc irányító. Az eredményeket nem feltételen ettől a szezontól kell várnia a Cardinals fanatikusainak, de egy okos és tudatos építkezéssel szép jövő előtt állhat a csapat. A Redskins ellen kezdenek hazai pályán, amit rögtön meg is nyernek, majd a Rams ellen elszenvedik első vereségüket és a Bears ellenében sem sikerül javítani otthon (1-2). A nem annyira jó kezdés után egy fontos győzelem következik, a Seahawkst sikerül megverni saját pályán, majd még egy csoportmérkőzés a 49ers ellen, de San Franciscóban már nem sikerül a győzelem (2-3). Itt nehéz a sorsolás, hiszen a két rivális elleni mérkőzés után a Vikings ellen lépnek pályára Minnesotában, ahol újra kikapnak. Ezután a Broncos és a 49ers látogat az University of Phoenix Stadiumba és a hazai csapat be is húzza mind a kettőt a pihenőhét előtt (4-4).  A pihenés után a Chiefs vendégei lesznek egy vereségre, majd a Raiders ellen otthon sikerül javítani (5-5). A szezon két komoly idegenbeli mérkőzéssel folytatódik, a Chargers és a Packers is megveri a Cardinalst (5-7). Az utolsó győzelem hazai pályán a Lions ellen lesz, majd az utolsó három mérkőzést zsinórban elbukják, a Falcons – Rams – Seahawks trió ellen (6-10).

A 6-10-es mérleg sok mindenre nem lesz elég, de ebben az évben inkább sokat kell tanulnia a csapatnak és bízni benne, hogy Josh Rosen személyében megtalálták hosszú távra a franchise irányítót.

Érdekességek a Cardinals sorsolásáról: 

  • Míg a másik három csoportellenfél mindegyik tagja 5-5 főműsoridős meccset játszik, addig a Cardinalsnak idei évre csak egy jutott, csütörtök este fogadják majd a Broncost.
  • Erőt adhat nekik, hogy az első négy összecsapásból három is náluk lesz, ami akár jó alap lehet egy jó szezonkezdetnek.
  • A pihenőhét pont a szezon felénél van, előtte letudnak már a hat csoportmérkőzésből négyet.

Ha tényleg, így alakulnak majd a csapatok szezonjai, akkor a Rams nyeri a kvartettet, mögötte szorosan lesz a 49ers – Seahawks duó és nem sokkal, de leszakadva a Cardinals. Persze ez csak találgatás, hiszen a szezon előtt/közben lehetnek olyan sérülések (reméljük nem lesznek), amik átírják teljesen a forgatókönyvet. Ha Vegast nézzük, akkor is nagyjából ez várható, a Rams 9,9 győzelemre van belőve, a 49ers 8,9-re, a Seahawks 7,9-re a Cardinals pedig 5,8-ra. Persze ez csak egyelőre játék a számokkal, semmi sem garantálja azt, hogy ez lesz a végeredmény, ha mégis, akkor 2019 első hetében az ötöslottó nyerőszámaival jelentkezek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!