Connect with us

Hír

Már 2 milliárd dollárral drágult a Los Angeles-i stadion a tervezetthez képest

Az Inglewoodban épülő Los Angeles-i szuperstadion felépítésének először becsült költsége 1,86 milliárd dollár volt, majd 2016 januárjában, tehát a projekt jóváhagyásakor 2,6 milliárd dollár volt a becsült költség. Most, bő két évvel később 4,25 milliárd dollárnál tartunk, amihez a Rams tulajdonosának, Stan Kroenkének most egy “kisebb összegű”, 2,25 milliárd dolláros hitelt kellett felvennie.

 

 

A 121 hektáron felépülő stadion és szórakoztatóközpont átadása 2020-ra várható és messze ez lesz a valaha volt legdrágább stadion, ugyanis ezt a rekordot eddig a New York-i MetLife Stadium tartja $1,7 milliárddal. Nem nehéz kiszámolni, hogy már most bőven túlléptük ennek az összegnek a kétszeresét, és ki tudja meddig emelkednek még a költségek a következő másfél-két évben.

 

Érdekes egyébként, hogy Kroenke (és felesége) a saját pénzükből 1,6 milliárd dollárt adtak bele a projektbe, ami több, mint amennyiért bármelyik futballcsapat elkelt a történelem során (ez nem lesz igaz, amint végbemegy a Panthers megvásárlása), hiszen a Bills 1,4 milliárddal tartotta eddig a rekordot.

 

A stadion 2020-ban nyitja meg majd kapuit, ekkor veheti birtokba a Rams és a Chargers, itt rendezik majd a 2021-es szezon Super Bowlját, majd a 2022-es szezon egyetemi fináléját, illetve a 2028-as olimpiának is az egyik helyszíne lesz. Na meg persze rengeteg más eseménynek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!