Connect with us

Érdekességek

Mennyit is érne most Julio Jones?

Julio Jones nem jelent meg az önkéntes edzéseket, ami persze pont nem jelent semmit, a legnagyobb sztároknak erre nincs szükségük, bár az edzők azért szeretik, ha mindenki jelen van. Jonesszal kapcsolatban azonban korábban is voltak olyan híresztelések, hogy szeretne egy új szerződést magának, és erre egyébként jogos igénye is lehet, szóval nézzük meg, hogy mire is számíthat.

 

 

Jones 14,25 millió dollárt keres jelenleg évente, ami a 8. legtöbb az elkapók közül. Igaz, ő még 2015-ben kapott új szerződést, szóval érthető, hogy azóta a nála gyengébb kvalitású játékosok már többet keresnek nála. Jelenleg Davante Adams, AJ Green,  Jarvis Landry, Sammy Watkins (!), DeAndre Hopkins, Mike Evans és Antonio Brown van előtte a fizetési listán.

 

Közülük azért szinte mindenki védhető, AB pedig azért kereshet 17 milliót évente, mert egyrészt ő évekig játszott nagyon bagóért, másrészt hajlandó alacsony garantáltért is pályára lépni, illetve ő a Calvin Johnson utáni éra vitathatatlanul legjobb elkapója. Persze Jones még így is top2-es, és ha Sammy Watkins 16 milliót kap, Matt Ryan pedig 30-at (aki Julio nélkül nem biztos, hogy ennyit érne), akkor végül is neki is jár a nagy pénz.

 

Korábban írtam, hogy ha Megatronhoz viszonyítanánk, akkor például Odell Beckham idén akár évi 25 milliót is elkérhetne. Persze ennyit még véletlenül sem fog elkapó kapni a közeljövőben, de Julio Jones viszonylag jogosan követelhetne magának új és nagy szerződést.

 

Bár három év van még a szerződéséből, de ebből már csak 7 millió garantált, vagyis Jonest egy sérülés után bármikor kivághatná a Falcons 8, 12 vagy 11 millió dollárt spórolva rajta. Ráadásul már 29 éves, tehát három év múlva biztos nem fog nagy pénzt kapni. Szóval kvázi ez az utolsó lehetősége Jonesnak, hogy sok pénzt keressen és teljesen érthető, ha szeretne.

 

Ugyanakkor szerintem egy esetleges holdout esetén sem kapna új hosszú távú szerződést, sőt az első körös Calvin Ridley-t is veheti akár célzásnak. Legjobb esetben is egy fizetésemelés jöhetne szóba, vagyis a következő három évre megemelik a bérét 2-2,5 millióval (tehát kap egy 6-7 milliós extrát aláírási bónusz formájában), illetve mondjuk az idei fizuját garantálttá teszik. Vagy elcserélik például a 49ershez egy top pickért, Kyle Shanahan és Jimmy Garoppolo biztos örülne.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!