Connect with us

Draft

Minőség a mennyiség helyett, plusz egy új Brady – Titans draftértékelő

A Titans egy nagyon agresszív drafton van túl, ahol az amúgy is kevés választási jogukat még kevesebbre cserélték el annak érdekében, hogy a lehető legjobb játékosokat húzhassák ki. Ezen felül pedig kiválasztották az új Tom Bradyt. 

 

 1/22 Rashaan Evans
 LB
 Alabama

Az idei drafton négy olyan linebacker volt, akit azonnal berakhattál a kezdőbe és mind a 3 downon pályán tud majd lenni. Miután Smith, Edmunds és Vander Esch is kiment, egyedül Evans marad a nagy négyesből. A Titans pedig nem kockáztatta meg, hogy a Patriots elvigye, így felcseréltek három helyet (egy negyedik kört feladva és egy hatodik kört kapva), hogy bebiztosítsák maguknak az Alabama korábbi linebackerét. Nagyon tetszik ez az agresszivitás, ami jellemző volt egyébként az egész draftjukra.

 

 

Nagy need volt a belső linebacker Avery Williamson távozásával, a Titans pedig bebiztosította magának a még nagy fejlődési potenciállal bíró Evanst, aki Mike Vrabel kezei alatt kivirágozhat.

 

 2/41 Harold Landry
 EDGE
 Boston College

Én alapvetően az átlagnál kevésbé szerettem Landryt, de ez itt a második körben hatalmas steal. A Titans nem bírta nézni a csúszását, folytatták agresszív mentalitásukat és 16 helyet mozogtak fel, feláldozva egy harmadik körös picket. Landry tökéletesen illeszkedik a 3-4-es rendszerbe, talán ő volt a legjobb “pure pass rusher” az idei classban, sebességből és hajlékonyságból jeles.

Viszont vannak kérdőjelek vele kapcsolatban. Egyrészt sérülés miatt csúszott kicsit, de egyébként sem elég erős és a tapasztaltabb, nagyobb tackle-ök ellen elveszhet a profik közt, illetve én egy nagyon egydimenziós játékosnak tartom őt, habár az kétségtelen, hogy azt az egy dimenziót nagyon jól tudja. Én az első körben mockoltam őt a Titanshez, meg egyébként is első körös prospect, szóval nagyon jó értéket képvisel, még ha fel is kellett adni egy harmadik kört érte.

 

 

 5/152 Dane Cruikshank
 DB
 Arizona

Ismét cserét a Titans, 10 helyet mozogtak fel és ezért a 7/215-öt adták fel. Cruikshank a class egyik legatletikusabb defensive backje, nagyon jó mérete, sebessége és robbanékonysága van, minden valószínűség szerint safetyként számol majd vele a Titans (habár egyetemen corner volt). A speciális egységben biztos egyből lesz haszna, plusz harmadik safetyként, főleg a boxban lehet majd játszatni a jövőben.

 6/199 Tom Brady Luke Falk
 QB
 Washington State

A Titans annyira a Patriotsra akar hasonlítani, hogy pontosan ugyanazzal a pickkel, mint amivel a Pats annak idején kiválasztotta Tom Bradyt, a Titans most kivitte azt az irányítót ebben a classban, aki a legjobban hasonlíthat Bradyre. Ráadásul Falk megrögzött fanja is az élő legendának, olyannyira, hogy a TB12 módszert is követi, TB12 sapkában mászkált a kampuszon és mindig csak Bradyről beszélt.

 

 

Tényleg rengeteg hasonlóságot lehet felfedezni kettejük közt, és nem csak a pályán kívül, hanem játékstílusban is. Falk nem egy jó atléta és nincs is túl erős karja, de pont ugyanezt mondták Bradyről is 2000-ben. Ellenben pontos, jól vezeti az elkapóit, emellett pedig a scoutok ódákat zengtek Falk intelligenciájáról, egy zseni a srác elvileg és az edzők már arról beszéltek, hogy túl sokat néz meccsfelvételeket. Szóval ha valakiből lehet az idei 5-7. körös QB-k közül egy új Brady, akkor az épp Luke Falk, még ha nyilván nem is mondom azt, hogy ő lesz a következő Tom Brady, de egy jó csereirányító mindenképp van benne.

Összességében

Nekem nagyon tetszett a Titans draftja, tetszik az agresszivitás, hogy felmentek azokért a játékosokért, akik nekik kellettek, akik kiválóan illeszkednek a rendszerükbe és még hiányposztra is érkeztek. Az első két pickjük kvázi tökéletes nálam, ezt pedig a harmadik napon nehéz is lenne lerontani, ráadásul az új Tom Brady pick is kifejezetten tetszik. Látszik, hogy Jon Robinson a minőségre ment rá a mennyiség helyett, ami egy playoff-csapattól nem rossz elgondolás, habár azt tegyük hozzá, hogy nem 2 lyuk volt ezen a Titans rosteren, szóval elfért volna még 1-2 jó játékos.

Értékelés: A

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!