Connect with us

Érdekességek

Steven Jackson durván betéphetett, azt sem tudja, mit beszél

Stevan Jackson egy tök jó futó volt a maga idejében, amikor elkezdtem nézni az NFL-t, minden második reklámban ő szerepelt. Az utóbbi időben azonban rákaphatott valami boldogítószerre, mert elég optimistán látja a dolgokat.

 

Néha beszélgetem a Rams fanokkal és gyakori téma, hogy ki a csapat történetének legjobb futója. Szerintem én.

 

Tény, hogy Jackson top futó volt a Ramsben a maga 10 138 yardjával és 56 TD-jével, amihez még 407 elkapásból 3 324 yardot és nyolc TD-t is hozzádobott, a karrierjét pedig 11 438 futott yarddal és 78 total TD-vel fejezte be. Azonban a Rams elég jól tud futót szerezni magának, ugyanis korábban bizonyos Eric Dickerson és Marshall Faulk is itt rontotta a levegőt.

 

 

Az igaz, hogy Jackson több yardot futott, mint Dickerson (7 245) és Faulk (6 959), de ő mindezt 9 év alatt érte el, Dickerson négy évig, Faulk pedig hét évig (bár karrierje végén) volt csak a Rams játékosa. Dickerson viszont négy év alatt is szerzett annyi TD-t, mint Jackson, Faulk pedig 85-tel boldogította a csapatot, ráadásul a 4 071 elkapott yardja és 27 TD-je is jobb, mint Jacksoné.

 

Dickerson csak a Ramsben háromszoros Pro Bowler és All-Pro volt és “villantott egy minden idők legtöbb futott yardja” szezont, Faulk pedig négyszeres Pro Bowler, MVP és szintén háromszoros All-Pro, míg Jacksonnak három PB és mindössze két második csapatos AP jött össze. Illetve Jerome Bettis is megfordult három évig a Ramsben 3 091 yardért, két Pro Bowlért és egy All-Pro címért. Ráadásul mindhárman Hall of Famerek.

 

Van olyan kategória, amiben statisztikailag Jackson jobb, mert egyszerűen többet játszott, mint az említett extraklasszisok, de nagyon messze van attól, hogy a Rams valaha volt legjobb futója legyen. Persze, ahogy ő is mondja, mindenkinek lehet véleménye.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!