Connect with us

Draft

Teljes gőzzel hátra – Seahawks draftértékelő

Schneider és Carroll számára az elmúlt néhány draft borzasztóan végződött. Mióta a sokadik körökből kikukáztak egy All Pro védelmet, nem tudták megismételni a sikerüket (ki tudná persze, a draftot nem lehet megverni), és 2013 óta csupán egy maroknyi kezdőt tudtak összeszedni a pickekből. Az idei év sem volt ennél különb, és úgy tűnik, hogy a Hawks nem idén fog letaposni mindenkit a rájátszásban.

 

#27 Rashaad Penny RB

Hátracseréből született, de így is teljesen megmagyarázhatatlan lépés. Adott egy borzasztó futójátékkal rendelkező csapat, és a fal helyett hoznak még egy futót, aki ráadásul második napra volt belőve gyakorlatilag mindenkinél. Ez egy elképesztő lépés volt, kezdő szintű játékosok voltak benn szükségpozíciókra itt még.

 

 

#76 Rasheem Green DE

Ez a pick már értelmesebb, a harmadik körben Green egy hatalmas húzás, képes DE-t és 3-tech DT-t is játszani. Még nem képes minden kísérleten a pályán lenni, de rotációban azonnal használható, és jövőre simán kezdő is lehet. Ja és nincs keresztszalagja, nincs minek elszakadnia!!!

#120 Will Dissly TE

Szuper, blokkoló TE a negyedik körben. Dissly elkapni nem nagyon tud, így nyilván inkább hatodik falemberként fogják használni, de ez azért mégis mellényúlás volt, ugyanis UDFA-n is kényelmesen talál az ember hozzá hasonlót.

#141 Shaquem Griffin LB

Griffin az ötödik körben szép húzás. Szituációs LB-ként és ST-játékosként lehet elképzelni hosszabb távon, ugyanis akár tetszik, akár nem, egy kéz teljes hiánya komoly hátrányt jelent ebben a játékban. Az első hírek szerint gyenge oldali LB-ként próbálják ki.

 

 

 

#146 Tre Flowers S

Ez egy elég erős reach volt, jó eséllyel őt nem draftolták volna. Legjobb esetben is egy backup lesz, de nyilván az ötödik körben nem kezdőket keres az ember.

#149 Michael Dickson P

Dickson idén a legjobb punter, és a Raiders biztos lecsapott volna rá, ha tud, így ez egy jó húzás. Jon Ryan a liga rosszabb punterei közé tartozik, így valóban ideje volt itt is összeszedni magukat. Tavaly két punter volt, aki Ryannél kevesebb nettó yardot rúgott átlagban. (Nettó yard: punt mínusz visszahordás.)

#168 Jamarco Jones OT

Falember-prospect, néhány éven belül kezdő lehet, ha addig fizikailag felerősítik és a technikáján finomítanak.

#186 Jacob Martin DE

Huszadrangú passzsiettető, a rostert sem fogja megérni jó eséllyel.

#220 Alex McGough QB

Teljesen ismeretlen játékos a Florida Internationalről, akik 2002 óta TY Hiltont, Johnathan Cyprient, és Jonnu Smith-t tudták a világnak adni.

John Schneider nagyszerűen draftolt évekkel ezelőtt, de úgy látszik, hogy valami benne is eltört a SB49 vereséggel. A Seahawks vezetősége a múlt csatáit harcolja a jelenben, a jövő erőforrásait felélve. Túlreagálják a problémákat, és ez a folyamatos hátrányból való játékot eredményezi.

SB49 vereség? Első kör Grahamért.

Lynch megsérül? 3 RB a drafton.

ET megsérül? 3 safety a drafton.

Fant megsérül? Ordenáré értékű pick Brownért cserébe.

Futók sérülnek? Első körös futópick.

McDowell lesérül? 2018 2. körös pick egy játékosért, aki 14 mérkőzés után eligazol.

Alapigazság a ligában, hogy senki nem tud jobban draftolni a többieknél konzisztensen. A Legion of Boom hátsó körös pickekből lett összetéve, de nem tart örökké, hogy akár majdnem UDFA-játékosokból All Pro-szintet hozzanak ki. Az elmúlt években megmutatkozott Schneider valódi értéke a draftokon GM-ként. Ez a csapat kárára is válik, ugyanis már most nincs meg a jövő évi második körös pick, viszont Brown egyedül nem fogja megfogni a passzsiettetőket. Idén lehetett volna húzni kezdő kaliberű OG-t (pláne a Rams ellen), aki azonnal javít a csapaton, de nem történt meg, pedig például Hernandez még benn volt. Az elmúlt évekből alig egy-két pick vált be Schneidertől, miközben az előtte levő években pedig folyamatosan jöttek a tehetségek. Értékelés: D+.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!