Connect with us

Hír

A Packers védelmének új korszak kezdődhet 2018-ban

Mindenki tisztában van vele, hogy az utóbbi években nem a védelméről híresült el a Green Bay Packers. Volt amikor a futás ellen voltak gyengék, az utóbbi két szezonban ez átterelődött a passzok irányába. Most azonban új korszak kezdődhet, ami alaposan megváltoztathat mindent.

 

 

A változás szele az új védőkoordinátor, Mike Pettine kinevezésével érkezett Wisconsinba, aki korábban a Jetsnél, és egy szezon erejéig a Billsnél is top 10-es védelmet fabrikált össze hasonló pozícióban. Most ugyanezt várják tőle itt is, de a bizalom nem hiába él felé. Joe Whitt, aki 2008 óta a Packers szolgálataiban áll, idén új szerepkörben segíthet csapatának. Ő nyilatkozott arról, hogy úgy érzi megvan a recept a kórok legyőzésére a védelemben.

 

Az elsődleges célunk az volt, hogy ne komplikáljuk túl a dolgokat. Mindent leegyszerűsítettünk, hogy ha a srácok kimennek a pályára, minden kétségek levetkőzzenek magukról, amivel hatékonyabban végezhetik a feladatukat. Ez az alapfelfogásunk. Ha ez megtörténik, onnantól egyre jobban építhetünk az atletikusságukra és playmaking képességeikre, ők is egyre felszabadultabbak lesznek, és megmutathatják mire képesek. Ha egy játékos szorong, döntésképtelen, netán fél, akkor nem fog jól játszani, belassul, ezzel ajándék yardokat ad az ellenfélnek. Ezt szeretnénk kivenni az egyenletből, és magabiztos, a feladatukkal maximálisan tisztában lévő játékosokat akarunk látni a pályán. Ha ez megtörténik, akkor minden rendben lesz a védelmünkkel.

–  mondta Whitt.

 

A Pettine-féle Jets védelemnek az alapja nem a passzsiettetés, hanem a passz elleni védekezés volt, köszönhetően annak, hogy egy bizonyos Darrelle Revis állt a rendelkezésére. Azóta természetesen változott a foci, és e két elem nélkül nem lehet sikeres védelmet építeni manapság. Ezzel Brian Gutekunst, a Packers új GM-je is tisztában van, ezért hozott a védőfalba és a secondarybe is erősítést. Utóbbira igazán kiváló muniíciók érkeztek a draftról, két első körbe várt tehetség, akikről máris ódákat zengenek a Packers edzéseire kilátogató újságírók. Különösen Jaire Alexander mozog otthonosan a védelembe, tőle nagyon sokat várnak már az első héttől kezdve is. Trammon Williams le, valamint Davon House újraigazolásával rég nem látott merítési lehetőség van a cornerback szekcióban, ami az utóbbi években a sorozatos sérülések miatt alaposan visszaütött. Mo Wilkerson leigazolásával a védőfal is kapott egy jókora segítséget, és ha sikerül motiválttá tenni, akkor megállíthatatlan lesz.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!