Connect with us

Hír

Britt: A Seahawks offense visszatér a gyökereihez

Nagy változásokon ment keresztül a Seattle Seahawks csapata nem csak a rosteren, de az edzői stábban is. Darrell Bevell helyét Brian Schottenheimer vette át az offense élén, és ez sokak szerint jó hatással lehet a támadósorra. Schottenheimer ugyanis vissza akar térni az évekkel ezelőtti bevált módszerekhez.

 

 

A Marshawn Lynch vezette Seahawks a szörnyeteg futó megiramodásairól híresült el, mára azonban ebből semmi nem maradt. Ligautolsó számokat hoztak a futások terén, amiben közrejátszott a futók folyamatos sérülése, illetve a támadófal sem könnyítette meg a dolgukat. Nem meglepő, hogy a lényegi változások itt történtek az elmúlt időszakban. Tom Cable-t, az eddigi O-Line edzőt menesztették, a helyére a 63 éves, korábban már seattle-i O-Line coach Mike Solari tért vissza a Giantstől. Az utóbbi két év New Yorkban nem a támadófalról szólt, de Justin Britt, a csapat centere szerint nagyon jó kilátások vannak a szezonra az eddigi edzések alapján.

 

Izgatottak voltunk az offseason lefolyása után a támadósort illetően, hiszen remek potenciál lakozik a mostani egységben, és az edzői stáb is remek munkát végez. Hosszú idők óta végre egy jó támadósorunk lehet, talán a legjobb az utóbbi években.

 

Nem véletlenül lehet optimista a rutinos center, hiszen a stábtagok mellett a játékoskeretbe is érkezett ráncfelvarrás. Az egyik legfontosabb még tavaly érkezett Duane Brown személyében, aki Wilson vakoldalát védte remekül a szezonban. A másik erősítést D.J. Fluker jelenti, akit Solari hozott magával New Yorkból, és akinek hála végre élet költözött a Giants futójátékába, ugyanis nagyon jól blokkol a futásokhoz, és hasonlót várnak tőle Seattle-ben is. A fal tehát a Brown – Pocic – Britt – Fluker – Ifedi ötösből állhat alapesetben, ami felüdülés lehet a tavalyi borzalomhoz képest, de nem csak ez jelenti a változást.

 

Rashaad Penny személyében ugyanis egy első körös tehetség érkezett betölteni a Marshawn Lynch által hagyott méretes krátert. Bár nem minden szakértő értett egyet az ő draftolásával, egy jó futó úgy kellett ebbe a támadósorba, mint egy falat kenyér. Penny pedig jó futó, és bár sokan kételkedtek ezen képességében, Pete Carroll meg van róla győződve, hogy ő egy 3-down back lesz az első héttől kezdve. Schottenheimer számára ez fontos lenne, ugyanis szeretné visszaállítani az egyensúlyt a futások terén, ami korábban az egekig emelte a seattle-i támadósort. A 44 éves szakember korábbi állomáshelyein ezzel sikerrel járt, minden csapatánál hozták a 100 yard fölötti meccsátlagot a szezon végén, ráadásul a 2009-es Jets ligaelső mutatókat produkált ebben (172,2 yards/game). Britt tehát joggal reménykedik benne, hogy valami nagy készül a csapatnál.

 

Nagyon fiatal az offense, ami jó, hiszen a 2012-es berobbanásnál is a fiatalok vitték előre az offense-t. A mostani támadófal talán a legfiatalabb, amiben valaha játszottam, tele vannak energiával, gyorsak, tanulékonyak és iszonyat lelkesek. Az ilyen mentalitás elengedhetetlen egy sikeres támadósorhoz, a coaching is hibátlan, így nem igazán látom, mi akadályozna minket abban, hogy egy top offense legyen a birtokunkban 2018-ban.

– mondta Britt.

 

Az biztos, hogy Russell Wilson az utóbbi évek után megérdemelne maga köré egy potens támadósort…

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!