Connect with us

Hír

Chidobe Awuzie posztját is módosíthatja a Cowboys

Rod Marinelli az idei szezonban elkezdte kavarni a kártyáit. Néhány távozó miatt egyes játékosok posztot váltottak a védelemben, ahol reményei szerint még többet hozhatnak ki magukból. Így vannak Awuzie-val is, bár ez a váltás nem váratlanul született meg.

 

 

Az már tudvalévő volt, hogy az eddig free safetyként játszó Byron Jones ismét cornerback lesz a secondaryben, de ezzel megüresedett ez a poszt a védelemben. A offseasonben – eddig – nem érkezett erre megoldás, és hacsak nem sikerül nyélbe ütni a régóta pedzegetett Earl Thomas ügyletet, akkor házon belül kellene megoldani a problémát. Ezért merült fel, hogy Awuzie-t gyakran használnák safetyként is, ami alapból Marinelliék tervének része volt. A 2017-es draft második körében kiválasztott cornerbacket ugyanis safety posztra draftolták, de újonc idényét szinte végig szélső cornerként játszotta. Mindössze 34 snapje volt slot cornerként, safetyként, linebackerként vagy akár edge rusherként is, de számára nem jelent akadályt a váltás.

 

Corner, safety, nickel, dime, nem érdekel mit kell játszanom, én készen állok rá. Tisztában vagyok vele milyen játékot kell produkálnom safetyként, de én egyelőre elvagyok a corner szerepben is.

 

A 23 éves játékos 10 meccsen lépett pályára újonc idényében, ebből haton kezdőként. Összesen 309 snapen volt a pályán, de jó tanuló pénznek bizonyult számára a 2017-es év. A végig combhajlító problémával sújtott bemutatkozó idény után elmondása szerint most ereje teljében van, és alig várja a szezon startját.

 

Ami Amerika Csapatát illeti, Marinelli megkapta a kezei közé a sok fiatal, atletikus játékost az elmúlt draftokon, akiket kénye-kedve szerint pakolhat fel a pályára különböző szituációkban. Jelen állás szerint Jones helye vélhetően állandósul majd a balszélen, a jobboldal Jourdan Lewisé lehet, de könnyen feltűnhet itt  a slotba szorult Anthony Brown vagy Awuzie is. Az eddig safety/slot CB szerepet betöltő Xavier Woods minden bizonnyal hasonlóan válatkozva lesz használva, míg Jeff Heath marad a SS/FS átmenetű posztján. A sokoldalúságnak hála playek között is számos variáció elképzelhető a secondaryben nickel vagy dime felállástől függően, szóval érdemes lesz nézni idén mit varázsol majd Marinelli a szemünk elé.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!