Connect with us

Rövidhírek

GOAT SB – 1. elődöntő eredmény

Minden Idők Legjobb Super Bowlja játékunk első elődöntőjében az „Ambush” és a pick6 mérkőzött meg a „Philly Special” és a fumble-vel. Ebben a párharcban mind a szerkesztők, mind az olvasók részt vettek egy szavazás formájában. A párharc véget ért, lássuk ki jutott a döntőbe.

 

 

Kronikk: Jajjj micsoda párosítás ez. Egész nap ezen gondolkodtam, hogy melyiket válasszam, de végül csak sikerült dönteni. Az egyik oldalon ott van az a döntő, amin az edzői húzások fergetegesek voltak és egy legendás irányító eddig egyetlen gyűrűje, de itt most mégis kiesik itt. Az idei döntőn is volt egy nagyon jó húzás az Eagles részéről és az izgalom faktor ott erősebb, mint a 44. finálén. Nálam még az 52. döntő mellett szól az is, hogy egy “underdog” csapat és egy lenézett/csere QB mégis győzelemre vezette a csapatát egy olyan franchisenak, akik már régóta várták az első gyűrűt. Nehéz döntés volt, de végül az 52. mellett szavaztam.

KGYM: Míg a Saints győzelme inkább a pályán kívül fejtett ki hatásokat, addig az Eagles győzelme komolyan át fogja szabni a közeljövőben a rosterépítést, a pozíciók megbecsülését és a gameplanninget is. Nincs kétségem afelől, hogy az Eagles első Lombardi-trófeája komolyabb tényező.

Olvasók: A ti véleményetek sem különbözik nagyban a miénktől. Ugyan nálatok sem volt annyira egyértelmű, de végül 60-40%-os arányban ti is az 52. nagydöntőt juttattátok tovább.

Jarred: A helyzet az, hogy az a szempontrendszer, ami alapján eddig szavaztam, itt már teljesen használhatatlan. Mindkét döntőnek van egy-egy jó története, és mindkettő izgalmas is volt. Ugyanakkor egy apró különbséget mégis tudok találni köztük. Ha nagyon szigorúan nézzük, akkor a 44. döntő 3 perccel a lefújás előtt véget ért. Porter pick6-e végleg eldöntötte a meccset, és ugyan még volt Manningnek egy kis ideje, de szerintem ekkor már senki nem hitte, hogy be tudja hozni a 14 pontos hátrányt. A momentum már rég a Saintsnél volt, és az a play végleg lezárta azt a döntőt. Az 52. ellenben az utolsó pillanatban ért csak véget. És nem a fumble-nél. Nem, ott még csak egy apró spoilert hintettek el a csapatok. Le merném fogadni, hogy nem volt olyan Eagles szurkoló, aki utána hátradőlt volna, és azt mondta, vége van, nyertek. A meccs valójában akkor ért véget, mikor Brady hail mary passzát leütötték. Egészen addig a pillantig bármi elképzelhető volt. Szóval nagyon szeretem a 44. döntőt, de az 52. az utolsó pillanatig feszült volt, míg ellenfele „csak” 57 percig. Emiatt Eagles-Patriots.

Renningan: Az 52. Super Bowl még mindig fájó pont, és ha nincs is olyan jó története, mint a Saints győzelmének (Wentz kiesése annyira nem izgi, bár az Eagles első SB-győzelme azért elég menő), a coaching, a húzások, az izgalmak, na meg persze az, hogy egy Tom Bradyt sikerült legyőzni, mégis a Patriots-Eagles felé billenti a mérleg nyelvét. Bár őszintén szólva a legjobb négyben nem hiszem, hogy bármelyiknek esélye lenne akár csak a harmadik helyre is.

Így végül az 52. döntő 5-0 arányban legyőzte ellenfelét. Bár simának tűnhet ez az eredmény, nem volt az. A szerkesztőség több tagja is nehezen hozta meg a döntést, de végül meglett az eredmény. A 44. döntő tehát kiesett, az 52. azonban bejutott a legjobb négy közé. A következő párharc holnap érkezik majd.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!