Connect with us

Rövidhírek

GOAT SB – Playoff 6. párharc eredmény

Minden Idők Legjobb Super Bowlja játékunk hatodik Playoff párharcában Rodgers egyetlen győzelme mérkőzött meg, Scott Norwood kihagyott mezőnygóljával. Ebben a párharcban mind a szerkesztők, mind az olvasók részt vettek egy szavazás formájában. A párharc véget ért, jöjjön hát az eredmény.

Kronikk: Két izgalmas döntőt sikerült összesorsolni megint, így ez alapján nem sikerült döntenem. Mindkét vesztes csapatnak volt esélye, hogy ők legyenek a győztesek vagy hosszabbításra mentsék a Super Bowlt, de ez egyiküknek sem sikerült. Végül a háttértörténet alapján hoztam meg a döntésem, az egyik oldalon Rodgers eddigi egyetlen csúcsra érése, míg a másik oldalon a Bills nagy sorozatának első döntője áll. A Giants úgyis megtudta nyerni a ligát, hogy Phil Simms megsérült és ott, ha az izgalmakat nézzük, akkor reális esély volt a fordításra, de Norwood elhibázta a field goalt. Ezek alapján döntöttem, és a Giants győzelmére teszem le a voksom.

Jarred: A legutóbbi után nekem ez egy könnyű döntés volt. Izgalom faktor tekintetében a 45. egy minimálisat ad, de őszintén 21-3 után én egy percig sem hittem, hogy a Steelers vissza tudná hozni ezt. Végig az volt az érzésem, hogy a Packers továbbra is a kezében tartja a mérkőzést, és csak hagyja egy kicsit a Steelersnek, hogy szépítse az eredményt. Valahogy nem volt meg bennem az, hogy itt fordítás lenne.
A 25. ezzel szemben végig feszült és izgalmas volt, pedig a játék 2/3-ban a Giants birtokolta a labdát. És hát a végjáték… Na arra nehéz szavakat találni.
Történet tekintetében pedig számomra még egyértelműbb a 25. előnye. A 45.-en egyedül azt tudnám felhozni, hogy Rodgers máig egyetlen gyűrűje, amit még McCarthy sem tudott elvenni tőle. Mást azonban nem tudnék megemlíteni.
A 25.-ből azonban több jó történet is van. A Giantsnek lesérül a kezdő irányítója a szezon végén, de semmi baj, a csapat van olyan jó, hogy még így is megverjen mindenkit, és egy tökéletes taktikával a Super Bowlon is diadalmaskodjon. A másik oldalnál pedig ott van az a tény, hogy ezzel indult el a zsinórban négy éves Super Bowl vereségsorozat, ráadásul egy kihagyott mezőnygóllal. A legtöbb esetben azt látjuk, hogy a rúgúk nem törnek össze a nagy nyomás alatt, és a csapat hősévé válnak (pl. Vinatieri). Itt azonban máshogy alakultak a dolgok. Norwood kihagyta a mezőnygólt, és ezzel elindította a Bills Super Bowl futását. Nagyon sok minden máshogy alakult volna, ha akkor Norwood belövi azt a mezőnygólt.
Így 2-0 arányban nálam a 25. a nyerő.

Olvasók: Húha, be kell vallanom ez nem kicsit lepett meg. Nemcsak az, hogy a 45.-ket szavaztátok meg, hanem az is, hogy ilyen aránnyal nyert. Viszont az, hogy nekem ez kicsit meglepetés, még nem változtat azon a tényen, hogy az nyerte az olvasói szavazást, szóval jár a pont érte.

KGYM: Aaron Rodgers lemosta a pályáról a Steelerst, folyamatosan előnyből játszottak, és mindmáig első gyűrűjét szerezte meg a csapatának. Még a hosszú távú hatását nem látni a meccsnek, ugyanis másképp fogjuk értékelni, ha ARod szerez még egy gyűrűt. Ezért hajlok a Bills veresége felé, ugyanis a négymeccses szériájuk egészen páratlan, és a mai napig a liga legendáriumának része a hangover-sorozatot megkezdő kihagyott mezőnygól.

Renningan: Ha 10 év múlva ezt újra lejátsszuk és kiderül, hogy ez volt Aaron Rodgers egyetlen Super Bowl gyűrűje, akkor lehet, hogy másképp ítélem meg (plusz ugye Charles Woodson miatt). De összességében ez egy elég egyoldalú mérkőzés volt, a Packers végig dominált, így hirtelen nem is nagyon maradt meg bennem emlékezetes megmozdulás sem. Ezzel szemben a Bills-Giants végig szoros volt, egy utolsó másodperces mezőnygólon múlott a győzelem, ez volt az első és egyetlen Super Bowl mérkőzés, ahol egyetlen pont volt a különbség a két csapat között, ráadásul máig ez az egyetlen, ahol nem volt turnover. Egy igazi különleges mérkőzés, ami akár az első helyre is esélyes lehet, így erre voksolok.

Úgy alakult tehát, hogy 4-1 arányban a 25. döntő kihagyott mezőnygólja jutott tovább, így vele még fogunk találkozni az elődöntőben. A maradék két párharcra jövő héten a szokott időpontokban fog sor kerülni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!