Connect with us

Rövidhírek

GOAT SB – Playoff 7. párharc eredmény

Minden Idők Legjobb Super Bowlja játékunk hetedik Playoff párharcában Montana és Marino viadala mérkőzött meg Malcolm Butler 1 yardos INT-jével. Ebben a párharcban mind a szerkesztők, mind az olvasók részt vettek egy szavazás formájában. A párharc véget ért, jöjjön hát az eredmény.

 

 

Renningan: A 19. Super Bowl két legenda összecsapása volt, ami egy szoros első negyed, majd egy elképesztő második negyed után egy dögunalmas második félidőt hozott. Oké, hogy Marino vs. Montana egy igazi epikus párharc, de azért láttunk mi már Tom Brady vs. Peyton Manning párharcot is párszor (bár igaz, hogy nem SB-n), de a meccs elég felejtős volt. Ezzel szemben a 49. Super Bowl minden idők egyik legjobbja, nálam top3-as: egy az utolsó másodpercekig kiélezett csata, egy megismételhetetlen, utánozhatatlan végjátékkal. Nemcsak, hogy a meccs véget vetett a Patriots 10 éve tartó Super Bowl ínségének, de Russell Wilson INT-je jó eséllyel elpusztította az alakuló Seahawks-dinasztiát. Zseniális.

Jarred: Számomra ez nem volt kérdés. A 19. nagydöntő tartogatott egy jó történetet, hiszen a korszak két legjobb irányítója, Joe Montana, és Dan Marino csapott ott össze. Csakhogy ez a gigászi összecsapás mindössze egy negyedig tartott. Utána Montana teljesen átvette az irányítást, és a második félidőre tényleg csak annyi kérdés maradt, mekkora lesz a különbség a két csapat között. Megértem, hogy továbbjutott, szerintem helye is van a rájátszás mezőnyében, de a 49. döntővel szemben egyszerűen nincs esélye. Történet szempontjából van olyan jó az a döntő is, izgalomfaktor tekintetében pedig majdnem utánozhatatlan. Végig szoros, egy percig nem állt le az őrület, és hát az az INT az 1 yardon. Kevés ennél jobb végjátok tudok elképzelni. Egyértelműen Patriots-Seahawks.

Olvasók: Nem hiszem, hogy különösebben kommentálnom kéne ezt az eredményt. Rekordmennyiségű szavazat érkezett, és annak a 87%-a a 49. döntőre jött. Számotokra sem volt kérdés, hogy ebben a párharcban melyik a jobb.

Kronikk: Hát ez sem egyszerű választás az biztos, az egyik oldalon két legenda csapott össze, ahol remekül reagáltak a mérkőzésre az oldalvonal mellett. A másik oldalon pedig egy végletekig izgalmas döntő, amit egy olyan hívás döntött el, amit azóta sem ért senki, miért nem adták a labdát Lynchnek??? Végül a legendák csatája sok izgalmat nem hozott, de taktikai részben és az edzők reagálásában talán az egyik legjobb döntő, de nálam mégis a 49. döntő nyert, mert az ottani izgalmakat nehéz überelni. A harmadik negyedben már majdnem elveszti a döntőt a Patriots, de ekkor jön Boston hőse, Super Tom és megfordítja a mérkőzést, emlékezetes az biztos.

KGYM: Hmmm, milyen fogós kérdés. Montana második gyűrűje, vagy egy meccs, ami szétverte fejben, majd szervezetileg is a liga egyik nagy contender csapatát…hmmm. 49.

Teljes volt az egyetértés, a 49. nagydöntő 5-0 arányban legyőzte ellenfelét, így továbbjutott az elődöntőbe. A nyolcadik párharc holnap fog elkezdődni, és miután az utolsó továbbjutó is meglesz, megkezdjük majd az elődöntőt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!