Connect with us

Minden ami NFL

Így építs csapatot! – balentin

Úgy álltam hozzá ehhez a drafthoz, mint a tavalyihoz: olyan játékosokat akartam a keretembe, akiket egyfelől nagyon kedvelek, másfelől meg fiatalok, tehetségesek és azt gondolom róluk, hogy a bennük rejlő potenciál elég lehet ahhoz, hogy öt év múlva is top szinten tudjanak teljesíteni. Egy másik kitétel volt még, hogy igyekeztem volna elkerülni azokat, akik korábban komolyabb sérülést szenvedtek el, ez azonban nem sikerült, de egye fene, nem panaszkodom.

 

[quote]

1/10 Zack Martin, RG, Dallas Cowboys

[/quote]

Tizenegyen vágtunk neki a játéknak, a sors fura fintora (vagy az, hogy Dani addig pörgette a random sorsolásokat külön böngészőkből megnyitva, míg 1/2-n húzhatott) pedig azt hozta, hogy az első körnek a végén jutok csak sorra, ehhez mérten kellett igazítanom a stratégiámat is. Nem akartam irányítót, nem akartam skill playert sem, egy olyan vezért akartam húzni, aki valamelyik falban játszik, megadja a játék alaphangját a mentalitásával és igazi kapitánya lehet az egész csapatomnak. Ő nem más lett, mint Zack Martin, aki bár a keretem legidősebb játékosa a maga 27,5 évével, mégis úgy gondolom, hogy az az elit teljesítmény, amit mondjuk tavaly hozott, fenntartható lesz öt év múlva is.

[quote]

2/13 Taylor Lewan, LT, Tennessee Titans

[/quote]

Az első kör nem egy prémium pozícióra ment el, de nem is ez volt a lényeg, a második azonban tényleg olyan pick lett, ami nagyon értékes posztra jött. Lewan egy igazi fenegyerek, aki nem fél semmitől és senkitől, mindemellett pedig nagyon konstans teljesítménnyel védi Mariota vakoldalát. Vele és Martinnal elkezdett épülni az a fal, ami évekig meghatározó lesz, biztos alapot tud nyújtani a későbbi körökben érkező skill játékosoknak.

[quote]

3/32 Danielle Hunter, EDGE, Minnesota Vikings

4/35 Marshon Lattimore, CB, New Orleans Saints

[/quote]

Set the trenches. Ez volt a fejemben az első két körben és nem is nagyon akartam eltérni ettől a felfogástól a harmadikban sem. Hunter az egyik legjobb, legnagyobb potenciállal bíró edge rusher, aki már a negyedik szezonjára készül az NFL-ben, viszont még nem töltötte be a 24. életévét. Rutint már szerzett, viszont mindent még nem adott ki magából, ezért a java még csak most jön tőle. Senki ne lepődjön meg, ha idén durrant egy 10+ sackes szezont.

Az első három pickem a falba ment, negyedikre pedig akartam egy olyan húzást, amivel sokak boardjáról leveszem az egyik leginkább vágyott játékost. Lattimore ugyan még csak egy évet töltött az NFL-ben, de olyan szinten játszott, olyan teljesítményt hozott, amivel igazán megérdemelten lett az év védőújonca. Lehet beszélni sophomore slumpról, meg hogy ő csak egy one hit wonder, de ez butaság, hiszen aki látta, hogy milyen éretten, technikailag milyen kiforrottan mozgott a pályán, az elkönyvelte magában, hogy ő egy szupersztár, akit a csapatában szeretnelátni. Én sem vagyok ezzel másképp.

[quote]

5/54 Jake Matthews, RT, Atlanta Falcons

6/57 Stefon Diggs, WR, Minnesota Vikings

7/76 William Jackson, CB, Cincinnati Bengals

[/quote]

Back to the basics. Ezt gondoltam, amikor az ötödik húzásomra készültem. Akartam valakit a falam másik végére, aki magabiztosan tud dolgozni az elit rusherek ellen, egy olyan játékost, akiben még van fejlődési lehetőség. Sok opcióm volt, de végül Matthewsra esett a választásom, aki bár a fal baloldalán dolgozik Atlantában, én átmozgatom őt a jobb szélre, mert úgy gondolom, hogy ott is megbízhatóan fog tudni teljesíteni. Az NFL eljutott abba a fázisába, hogy már nem csak egy jó tackle-öd kell legyen, hanem kettő, mert ha ilyen Ingram-Bosa duók állnak veled szemben, akkor bizony kell a stabil O-line munka.

Diggity Diggs az egyik legnagyobb pet catem a ligában, imádom a játékát, nagyon jó kvalitású receivernek tartom, aki nem rendelkezik tipikusan szélső elkapó méretekkel, mégis jól illik abba a szerepkörbe, amit egy ilyen játékosnak meg kell testesítenie. Fiatal még, de rutint már ő is szerzett, megmutatta, hogy az igazán éles pillanatokban is rá kell dobálni a labdát, mert meg fogja csinálni a playt.

Jackson volt a legnagyobb stealem az egész drafton, sokaknak tettem keresztbe a kiválasztásával, ami jól jelzi, hogy milyen jó kis fogás volt ő. Bár eltértem attól a filozófiától, hogy nem húzok olyan játékost, aki korábban komoly sérülést szenvedett el, mégis úgy voltam vele, hogy egy elszakadt mellizom az nem ugyanaz, mint egy elszakadt ACL. Jackson megmutatta 2017-ben, hogy mire lehet tőle számítani, egy igazi shutdown corner, akik egy az egyben leveszi az ellenfél legjobbját, tökéletes párja lesz a tavalyi DROY-nak.

[quote]

8/79 Alvin Kamara, RB, New Orleans Sanits

9/98 JuJu Smith-Schuster, WR, Pittsburgh Steelers

10/101 Jimmy Garoppolo, QB, San Francisco 49ers

[/quote]

Aranyfogú OROY barátomat hívtam magamhoz a nyolcadik fordulóban, amivel még saját magamat is megleptem, mert úgy voltam vele, hogy futót és tight endet csak az utolsó két körben viszek. Azonban elvesztettem a kontrollt magam felett és egy hirtelen ötlettől vezérelve kihúztam Kamarát, aki annak ellenére lett a legjobb újonc támadó, hogy csak egy bizonyos szeletét láttuk a játékának. Izgalmas dolgokat várok még tőle.

A támadó csapatom építgetése egy olyan alapkővel bővült a kilencedik körben, aki Kamarához hasonlóan nagyon kiforratlan, ugyanakkor elképesztően tehetséges és izgalmas játékos. Juju tavaly robbantott, mindenkit meglepett, hogy mennyire jól illeszkedett a Steelers passzjátékába úgy, hogy viszonylag limitált szerepkört szántak neki. Ez a jövőben bővülni fog, ahogy a játékos tudása és tapasztalata is, öt év múlva pedig ő is egy meghatározó, elit játékos lesz.

Viszonylag sokára hagytam az irányítókérdés megválaszolását, de az összes olyan játékos kiment azokban a körökben, amikor nem akartam QB-t, akik fenn voltak a listámon. A döntésem Jimmy G lett, akitől óriási teljesítményt várok, úgy vagyok vele, hogy ő egy igazán zseniális tehetség, egyik nagy alakja lesz a jövő NFL-jének. Sokat még tőle se láttunk, de amit mutatott, az nagyon biztató, bőven lehet rá alapozni a csapat jövőjét. Több kolléga is felhúzta a szemöldökét erre a választásra, de én kitartok amellett, hogy nem a semmire kapta meg a nagy lóvét és Lil Shannyvel nagy dolgokra készülnek a Bay Areában.

[quote]

11/120 DeForest Buckner, DL, San Francisco 49ers

12/123 Kwon Alexander, LB, Tampa Bay Buccaneers

13/142 Jaquiski Tartt, SS, San Francisco 49ers

[/quote]

Teletömtem az offense-t az előző örökben, vissza kellett térnem azokhoz a posztokhoz, amik a védelemben is meghatározóak lesznek. Buckner fiatal, tehetséges és nagyon jó játékos, az egész repertoárját még nem fedte fel, de a kirobbanó éve után konstans, elit vagy ahhoz közeli teljesítményt várok tőle 3-tech poszton. Újabb eleme a falamnak, ahol a fiatal pusztítógépek fognak rohamozni.

Kicsit pánikban volt a tizenkettedik körben, mert az igazán jó és fiatal linebackerek kimentek, én meg nem akartam az utolsó körökre hagyni ezt a posztot, még akkor sem, ha a modern NFL-ben egyre kisebb a jelentősége. Utólag fura picknek tartom kicsit Alexandert, mert pont abban kellene fejlődnie, amit a liga jelenleg minden LB-től megkövetel: coverage-ben kell stabilabban, magasabb színvonalon játszania. Nem tartok tőle, hogy ez nem fog sikerülni neki, sokat kell még tanulnia, de én látok benne elképzelést, hogy a védelmem vezére lehessen 5 év múlva.

A Tartt pickemre is kaptam negatív reakciókat, hogy reach meg satöbbi, de úgy gondolom, hogy ő jelenleg egy olyan alulértékelt játékos, akin sokak keresztülnéznek, pedig nagyon stabilan és megbízhatóan működik a Ninersben. Az én álomcsapatomban ő a kezdő strong safety az NFC Westben és tőle is még nagy dolgokat fogunk még látni, olyanokat, amik magasra fogják emelni ezt a San Franciscót.

[quote]

14/145 Cody Whitehair, LG, Chicago Bears

15/164 DJ Reader, DL, Houston Texans

16/167 Carl Lawson, EDGE, Cincinnati Bengals

[/quote]

Set the trenches. Elkalandoztam kicsit a sexy pickek felé, de tudtam, hogy vissza kell eveznem az izmozás vizeire. Whitehair egy kiváló belső falember, aki jó eséllyel visszakerül guardba, ahol college-ban is pusztított, ezért gondoltam úgy, hogy Martin mellett ő lesz a másik guardom. Erős, fizikális, atletikus játékos, aki mindent tud, amit egy belső falembernek kell. Pont olyan mentalitása van, mint az előző pickjeimnek, vele fog kiteljesedni ez a brutális O-line.

Húztam egy kiváló 3-tech-et, kellett mellé egy komoly kis varacskos disznó, aki erejével, termetével omlasztja be a zsebet. Erre pedig a tizenötödik kör magasságában nem volt jobb húzás, mint Reader, aki szépen csöndben az NFL egyik legjobb futásölője lett. Még nincs 24 éves, fényes jövő áll előtte, főleg egy ilyen tehetséges falban.

Abban a falban, ahol a kedvenc pickem, Carl Lawson is dogozni fog. Nagyon bíztam benne, hogy nem viszik ki korábban, rejtett, féltett targetem volt, de szerencsére a többiek elkövették azt a hibát, hogy eddig bent hagyták. Tavaly a limitált lehetőségeit teljesen kimaxolta Dunlap és Johnson mögött, 2018-tól pedig azt várom, hogy már magasabb snapszám mellett pusztítson.

[quote]

17/186 John Johnson, FS, Los Angeles Rams

18/189 Corey Davis, WR, Tennessee Titans

19/208 Pat Elflein, C, Minnesota Vikings

[/quote]

Maradt még egy halom pickem a labda mindkét oldalán, a draft végén pedig úgy voltam vele, hogy ezeket mind-mind olyanokra fogom ellőni, akik személyes kedvenceim. Johnson tavaly a Ramsbe tökéletesen szállt be, az egyik legstabilabb újoncévet hozta, látszott rajta, hogy nem ijedt meg az ellenfelektől. A rutinnal ez pedig csak javulni fog, briliáns centerfieldert látok benne.

Davis faramuci szezonja csalódást keltett tavaly, de én nem csüggedek, ő és MariGOATa nagy dolgokat fognak művelni az NFL-ben, ezért azt várom tőle, hogy lépésről lépésre, fokozatosan egy igazi X-elkapó váljon belőle egy olyan játékos, aki bármelyik corner szigetén vígan eléldegéljen.

Imádom az NFC North játékosait, ez valószínűleg lejött az előző körökből, ezért egy újabb északi csapat játékosához fordultam. A Vikings passz- és futójátékának egyik kulcsa a stabil fal volt, ami Elfleinnek is köszönhető volt. Stabil, kőkemény center, aki imádja dominálni a defensive tackle-öket. Vele háromra nőtt a Vikings és ötre az NFC North játékosaim száma.

[quote]

20/211 Darron Lee, LB, New York Jets

21/230 Kyle Fuller, CB, Chicago Bears

2/233 Dallas Goedert, TE, Philadelphia Eagles

[/quote]

Kellet még egy linebacker, aki szívem szerint inkább egy nagyobb termetű strong safety lett volna, de ilyen hátul már nem nagyon tetszett senki. Lee olyan kicsit, mint Alexander, sok kiváló dolgot még nem láttunk tőle, ezért is gondolom azt, hogy nem a linebacker poszt a csapatom erőssége, de kitartok mellettük. Bízom benne, hogy apránként ők is a csapatuk és a liga krémjébe fognak menetelni, és nem arra fogunk emlékezni, hogy első éveikben mennyire nem ment nekik, hanem arra, hogy milyen nagyot fejlődtek. Egyébként meg Ohio State produktum, akiket szintén imádok, nem félek, hogy bebustol majd.

Fuller az egyetlen igazi kivétel a csapatomban, az a játékos, aki tényleg nagy sérülésből állt fel. Brutális térdsérülése volt, de ami fantasztikus benne, hogy felállt belőle és olyan jó éve volt tavaly, hogy mindenki meglepődött. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Packers is elvitte volna az ősi riválistól, de végül a Bears adta meg neki azt a nagy összeget, amit a wisconsiniak kínáltak neki. Vele lett teljes a secondarym.

Egyetlen pickem maradt, jó és bizonyított tight end pedig nem volt már elérhető. Cowboys szurkolóként fájt ez a húzás, de végül is én nem azért kedvelem Goedertet, mert az Eages húzta, hanem mert egyfelől fasza a neve, másfelől pedig nagyon megszerettem a draft process alatt. Nem egy tipikus inline tight end, de a passzjátékban meghatározó lesz, ha majd kinő Ertz árnyékából.

 

A felállásom tehát így fest, valahogy így tudnám felrajzolni a starting lineupot, ha a draftolt csapatomról van szó. Összességében nem vagyok elégedetlen, bár lehetett volna ennél jobb is, mert sok-sok fiatal kedvencem ment ki viszonylag hamar, ami teljesen átírta a draftolási stratégiámat. A leggyengébb posztom egyértelműen a linbacker, ezt beismerem, a két falamra azonban semmi panasz nem lehet, ez a két egység teszi igazán naggyá ezt az összeállítást.

Érdekességek:

  • Nagyon az NFC felé hajoltam, hiszen 16 játékosom jött ebből a konferenciából, az AFC-ből mindössze 6.
  • 3-3 emberem jött a szívemnek kedves Vikingsból és a nagy jövő előtt álló Ninersből, ez a két csapat volt az úgymond kedvencem a drafton.
  • Nem voltam homer, csak egyetlen pick volt cowboysos, oké, az pont az első húzásom, de ő kihagyhatatlan volt.
  • Viszonylag fiatal csapatot építettem, chester báttyó után a második legfiatalabb kerettel, ami 24,5 éves átlagéletkort jelent.
  • Sokan még rookie szerződésükön vannak, ezért is lehetett az, hogy az átlagfizetésük is a második legkevesebb 4,472 millió dollárral, amit ugye jól megnyom Jimmy G nagy manija.
  • Összesen kilenc darab első körös választottam (IRL) vana  csapatban, 5-4 arányban a defense javára.
  • Mögöttük 5 db második körös, 4 db harmadik körös és 2-2 db negyedik, valamint ötödik körös választottal.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!