Connect with us

Minden ami NFL

Így építs csapatot! – g495sr

Külön stratégia nélkül indultam el ezen a drafton, hisz a negyedik pozícióban valószínűsíthető volt, hogy a TOP3  QB egyike sem marad bent nekem, így a védelem megalapozása mellett a támadósor arcát szerettem volna az elején megszerezni, ezek szerencsére mind sikerültek, akárcsak a kiemelkedő támadófal összerakása.

Építs egy jó védelmet!

 

A bajnokságot a védelmek nyerik, így nem meglepő módon én is ezen az úton indultam el és a védőfalba, a linebacker sorba, valamint a hátvédsorba is behúztam az általam jelenleg legjobbnak tartott (de mindenképpen szűk elitnek számító) fiatal játékost, így az első három védőjátékosom évekre meghatározó, All-Pro színvonalat tud biztosítani:

[quote]

1. kör, 4. pick – Aaron Donald, DT (Rams)

2. kör, 8. pick – Bobby Wagner, LB (Seahawks)

3. kör, 4. pick – Landon Collins, S (Giants)

[/quote]

Miután az alapok megvoltak, jöhetett a hiányposztok feltöltése, amik közül a legfontosabb talán az EDGE lett volna, az igazán jó játékosok viszont hamarabb kimentek, utánuk pedig rengeteg hasonló képességű játékost láttam, így nem akartam korai/középső körös picket erre áldozni. Ha siettetni nem tudom az irányítót, akkor tegyük másképp pokollá az életét és két shutdown cornerrel gyakorlatilag megvan a secondary, ehhez az alábbi játékosokra esett a választásom:

[quote]

6. kör, 8. pick – AJ Bouye, CB (Jaguars)

7. kör, 4. pick – Xavier Rhodes, CB (Vikings)

[/quote]

Ha a secondary kész, a front sevennel lehetett folytatni, azonban ahogy egyre több körön voltunk túl, egyre több fiatal játékost válaszottak ki, így döntenem kellett, hogy milyen stratégiát választok a „kiegészítő” emberek esetén. Rookie-k és sophomore játékosok helyett én inkább a veteránoknak szavaztam bizalmat, akikben öt jó (3 elit közeli, 2 közepes?) év még benne lehet, mint a semmit nem produkáló fiataloknak. Valahol a kettő között volt Frank Clark, akit a 14. körben szerintem nagy stealként sikerült behúzni.

[quote]

12. kör, 8. pick – Gerald McCoy, DT (Buccaneers)

14. kör, 8. pick – Frank Clark, EDGE (Seahawks)

17. kör, 4. pick – Ryan Kerrigan, EDGE (Redskins)

[/quote]

A maradék három helyre kellett húznom egy safetyt, egy LB/S-t ill. egy CB3/LB-t, szerencsére az utolsó körökben is találtam használható játékost, Marcus Williamsnek külön örülök, hisz Collins párjaként nagyjából 10+ évre összejött egy fiatal és potenciális szupersztár páros, akik a pályán is remekül ki tudják egészíteni egymást. Wagner mellé nem volt szükségem még két LB-re, így a flex pozícióval egy újabb Vikings CB jött, amit szintén nem bántam, akár a teljes Vikings védelmet is elfogadtam volna előzetesen ?

[quote]

18. kör, 8. pick – Marcus Williams, S (Saints)
20. kör, 8. pick – Jamie Collins, LB (Browns)
22. kör, 8. pick – Trae Waynes (Vikings)

[/quote]

Azt hiszem sikerült egy jól variálható egységet összehozni, ahol minden csapatrészben megvan az elit vezér, valamint a veterán tapasztalat is. Utólag visszanézve talán kicsit hamarabb kezdtem volna EDGE poszton erősíteni ill. egy-két idősebb játékos helyett öt éves távlatban lehet, hogy lettek volna jobb opciók, de összességében elégedett vagyok a védelemmel.

 

Nincs ötlet? Akkor fussunk!

 

Nem igazán tudtam eldönteni, hogy örültem-e, hogy a negyedik pozícióban húzhatok, hisz három irányító volt a boardomon akit első pickkel vittem volna, őket viszont papírforma szerint ki is választották előttem. Ezután egy kisebb űrt láttam a következő szintnél, utólag visszagondolva pedig még nagyobb volt ez a szakadék, hisz a maradék 7 csapatnak bőven jutott volna jó irányító a nagyjából 10-15 hasonló képességű játékos közül, így a negyedik körben kicsit pazarlás volt Cousins kiválasztása. Az viszont, hogy inkább futásra építek hamar eldőlt, ahogy David Johnsont a második futóként tudtam elvinni a harmadik kör elején.

[quote]

3. kör, 4. pick – David Johnson, RB (Cardinals)
4. kör, 8. pick – Kirk Cousins, QB (Vikings)

[/quote]

Miután a két legfontosabb skill pozíció ki lett pipálva, elkezdtem feltölteni a támadófalat, ahol viszont nem hagytam kompromisszumot magamnak, csakis kipróbált, bizonyított veterán játékosokat kerestem, elsősorban LT és C posztokra, a két guard és az RT csak utánuk következett a sorban.

[quote]

8. kör, 8. pick – Nate Solder, T (Giants)
9. kör, 4. pick – Rodney Hudson, C (Raiders)
10. kör, 8. pick – Brandon Scherff, G (Redskins)
13. kör, 4. pick – Rodger Saffold, G (Rams)
21. kör, 4. pick – Mitchell Schwartz, T (Chiefs)

[/quote]

A maradék skill posztokkal kapcsolatban eléggé felemás érzéseim vannak, kicsit azt érzem, mint Cousinsszal kapcsolatban, hogy alapvetően elégedett vagyok a húzásokkal/játékosokkal, de ha egy kicsit jobban figyelek a többi csapatra, több is lehetett volna a dologban. A kedvenc WR-eim hamar kimentek (OBJ nagyon fájt pont előttem a második körben), így itt két olyan játékost választottam, akitől IRL az új csapatánál nagyon sokat várok, húzónévként 1200+ yard, 10 TD felett az elkövetkezendő szezonokban.

[quote]

11. kör, 4. pick – Jarvis Landry, WR (Browns)
15. kör, 4. pick – Allen Robinson, WR (Bears)

[/quote]

A flex pozíciónál szintén a kapkodás miatt jöhetett Fournette, bár ezzel a fallal, DJ váltótársaként nagyon sokra lenne képes, egy harmadik WR viszont lehet, hogy többet tehetett volna a csapathoz, akár még az „UDFA-k” között válogatva is (Doug Baldwin nagy fájdalmam, hogy nem vittem el). TE poszton az elejétől meg voltam lőve, nem igazán tetszett senki Kelce-n kívül, de prémium picket biztos nem adtam volna érte, így kivárásra játszottam és potenciál szempontjából azt hiszem nem is jártam rosszul.

[quote]

16. kör, 8. pick – Leonard Fournette, RB (Jaguars)
19. kör, 4. pick – OJ Howard, TE (Buccaneers)

[/quote]

Könnyen kiolvasható a fenti sorokból, hogy utólag visszanézve nem igazán vagyok megelégedve a támadósorral, legalábbis abból a szempontból, hogy milyen irányokba indulhattam volna el, ha mások stratégiáját is követem. Az általam legjobbnak gondolt futó és top3 fal viszont vigasztal, illetve az elkapókban is megvan a potenciál, hogy jobbak legyenek, mint amire a draftpozíciójuk predesztinálja.

Összegzés

Elég jó móka volt ez a franchise draftolás, sikerült egy meglepően ütőképes csapatot összerakni, jövőre azonban rutinosabban készülve ettől is erősebb keretet is el tudok képzelni magamnak. Öt évvel számolni kifejezetten nem volt egyszerű, hisz rengeteg játékost kihagytunk, akik 2-3 évig még meghatározóak lesznek, azonban a visszavonulás veszélye is fenyegeti őket.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!