Connect with us

Érdekességek

Joe Flacco, és a mi lett volna, ha…

A Baltimore Ravens Super Bowl MVP irányítója talán az egyik legmegosztóbb játékos az NFL-ben. Köszönhette mindezt annak, hogy egy unikumnak számító szituációba került ő és a Ravens is a szerződése lejárta előtt, amire Ozzie Newsome-ék meghozták az akkor egyetlen logikusnak vélt döntést. Az internet azonban nem felejt…

 

 

2012-ig kell visszapörgetnünnk az idő kerekét, amikor a szerződése utolsó évébe érő Joe Flacco vezetésével Super Bowl győztes lett a Ravens. Adva van egy friss bajnok, aki elvesztheti a Super Bowl MVP-nek választott irányítóját, egy olyan draft classhoz közeledve, ahol a Andrew Luck – Robert Griffin III duó vitte el a prímet a sajtóban, amire az 1/32-es cetli birtokosaként fikarcnyi esély sem adatott a címvédőnek. Mit lehet ilyenkor csinálni? A világ pénzét odaadni Flaccónak egy hosszú távú szerződéssel, amiért nem is lehet hibáztatni senkit. Bár akkor is megoszlottak a képességei és a fizetésének aránya, de látható volt, hogy képes vezére lenni a támadósornak. De játszunk el a gondolattal, hogy mi lett volna, ha:

 

Flaccóra franchise taget tesz a Ravens?

 

Valószínűleg nem írta volna alá, hiszen tisztában volt azzal, hogy ő most degeszre keresheti magát, viszont ha mégis, a Ravens akár elcserélhette volna, de akár abban is bízhatott, hogy valaki lecsengeti érte a franchise tag ellenértékét, azaz a két első kört – állítólag lett volna olyan csapat, aki erre hajlandóságot mutatott volna. És hogy miért járt volna ezzel jól utólag a Ravens? Nézzük!

 

Rábízzák Tyrod Taylorra az irányító feladatokat?

 

Tyrod Taylor QB ratingje akár hisszük, akár nem, de top 10-es azon irányítók között, akik legalább 1500 snapet a pályán töltöttek (via Ben Baldwin). Persze nem ez határozza meg egy irányító képességeit, de láthattuk a Billsben, hogy Taylor egy teljesen jó irányító, ha megfelelően használják. A Ravensben érthető okokból nem kapta meg a bizalmat, míg Buffalóban kivirágzott, ráadásul a jelenlegi stáb imádná azt, hogy egy dual threat QB áll a rendelkezésükre.

 

Draftolnak egy irányítót a későbbi körökben?

 

Négy irányítót is az első körben választottak ki a 2012-es drafton, az említett Luck-Griffin kettős mellett Ryan Tannehillt és Brandon Weedent is. Rájuk nem lett volna esélye a Ravensnek, valamint a második körben kikapott Brock Osweilert is gyorsan felejtsük el, ugyanakkor érdemes megnézni, milyen játékosokat választottak ki később a csapatok:

 

  • 3/75: Russell Wilson (Seahawks)
  • 3/88: Nick Foles (Eagles)
  • 4/102: Kirk Cousins (Redskins)

 

Wilsonnal óriásit fogtak volna, de a Foles-Cousins duó is hozta volna legalább azt a teljesítményt, ha nem jobbat, mint amit Flacco produkált az utóbbi években.

 

Szerk: A dátumok nem a barátaim, ez Flacco diadal előtti évben lett volna opció.

 

Még egyszer hangsúlyozom, a Ravens a legracionálisabb döntést hozta meg Flacco hosszabbításával, félreértés ne essék. Ez a mi lett volna, ha? kérdéskör csak arra jó, hogy megmutassa, mennyire nem egyszerű egy GM-nek döntéseket hoznia, hiszen a legbiztosabb döntésről is kiderülhet, hogy lett volna több járható út is, amivel anyagilag biztos jobban járnak. Utóbbi azért fontos, mert Flacco fizetése miatt évek óta meg van lőve a Ravens a szabadügynök időszak alatt, de ez Lamar Jackson draftolásával, illetve Flacco folyamatosan csökkenő halott pénzének hála hamarosan meg fog változni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!