Connect with us

Magyar foci

Nagyon simán lett meg Whyte-nak az 1000+ futott yard Dunaújvárosban

A HFL 2018-as alapszakasz utolsó játéknapja is lement, ahol két olyan dolog történt, amire korábban nem számítottunk. Az egyik, hogy lesz egy nyeretlen csapat a mezőnyben, a másik pedig, hogy valaki meghaladja földön az 1000 yardot. Egyik szemünk sír, a másik nevet, de a Gorilaz újabb veresége ellenére, lehet pozitív jeleket találni a mai napi produkciójukban, ahogy negatívat a Steelersében is. A rájátszás mezőnyének képe pedig végleges, következhet az utolsó három meccs.

 

Dunaújváros Gorillaz 10-24 Miskolc Steelers

Az egész mérkőzést egyetlen nagy várakozás előzte meg: megszerzi-e Andre Whyte az ezredik futott yardját. Talán picit méltatlan, hogy egyetlen játékos teljesítménye volt a legérdekesebb pont, amit vártunk, de egy, már lefutott szezont figyelembe véve, tényleg ez volt a legizgalmasabb kérdés.

Bár vártuk, hogy fog ficánkolni a Steelers sztárja, de egyben azt is reméltük, hogy nem fog teljesen felborulni a pálya és dominálni a vendégcsapat. A mérkőzés viszont nem úgy indult, hogy nagy izgalmaknak fogunk elébe nézni. A Steelers gyorsan bekezdett, Whyte az első drive-ban egyből TD-t jegyzett, a szezonbéli tizennegyediket. Amit a következő támadósorozatban megfejelt még eggyel, miközben az Acélosok csak a futásokra támaszkodtak, first downt first downra halmozva. Jordan játéka nem volt kiemelkedő, de nem is tűnt úgy, hogy extra kellene tőle. Extra inkább Jeszenszki Dávidtól kellett volna, de ő csak egy eladott labdával jelentkezett a harmadik passzkísérletéből.

A domináns első negyed után váltott a Gorillaz, a magabiztos futójátékra és Hegedűs Dánielre támaszkodva haladtak, miközben Jeszenszki meglepően pontos és éles volt. Főbb játszótársai Rácz Balázs és dr. Bachrathy Dániel voltak, akik rövid passzjátékoknak köszönhetően mozgatták a láncokat. Az erőfeszítéseik azonban csak egy field goalt hoztak. Ugyanakkor azt mindenképp ki kell emelni a második negyedből, hogy a hazai csapat nagyon jól tudott futni a Steelers ellen, ami mindenképp intő jel lehet a playoffra történő előre tekintésben. Valamint az se tűnt jó előjelnek, hogy Jordan 6 kísérletéből csak egy volt sikeres, egészen rozsdásnak tűnt a korábban megszokottakhoz képest.

A félidőre úgy vonulhattak pihenőre a csapatok, hogy akár még egy szoros második félidőt is láthat majd a maroknyi kilátogató néző. Így is indult ez a játékrész, hiszen Hegedűs és Rácz a hátára vette a csapatot, de végül megint csak nem jött össze a hatpontos, pedig Mátrai Bence egészen közel járt hozzá. Beretka mezőnygólja megmentette volna, de végül a korábban INT-et fogó Deante Battle blokkolta a kísérletet. A Steelers Whyte-on kívül nem találta a ritmus, a sok hiba és zászló pedig csak hátráltatta a tavalyi döntőst, akik nehezen tudtak mozogni.

Ellenben meglepetést nyújtott a Gorillaz, akik a némileg a meccset félvállról vevő vendégeken sikeresen masíroztak át. Olyannyira, hogy Hegedűs Dani még egy TD-t is elért. Ezzel azonban véget is ért a Dunaújváros idei pontgyártása, hiszen már csak egy újabb turnover on downs és egy újabb Jeszenszki-to-Battle átadás maradt.

Amit még érdemes kiemelni, hogy bár Jordan a levegőben gyengélkedett (3-11, 39 yard, 1 INT), a földön ezúttal is fürgén mozgott, egy gyönyörű szabadulás után szerzett 32 yardos TD-t. Ez a jelenet volt talán a legszebb miskolci részről, amit nem a végül 201 futott yardig jutó Whyte produkált, akinek ezzel a teljesítményével az 1000+ yard is összejött a földön, ami egészen elképesztő teljesítmény. A védelmet tekintve, pedig össze kell szedni a srácokat fejben, hogy a Budapest Cowbells elleni elődöntős összecsapáson koncentráltabban játszanak, ne vétsenek kiküszöbölhető hibákat és szorosabban tartsák majd az embereiket. A hibáknál maradva, az offense-t is gatyába kell majd rázni, mert egy erősebb csapat ellen nem engedhet meg magának senki ennyi holdingot, delay of game-et, illetve false startot. Ezek mindenképpen kijavítandó feladatok, amikre meglesz az ideje a stábnak. Ilyen szellemiségben kell majd a csapatnak nekivágnia a következő mérkőzésnek, ahol visszavághatnak a Cowbellsnek a zsinórban elszenvedett két vereségükért.

A Gorillaz előtt pedig le a kalappal, hiába nem nyertek egyetlen meccset sem a 2018-as HFL-ben, méltóságukat megtartva, egyenesen és tiszta játékkal zárták az idei szezont, jár nekik a gratuláció. Előttük is fontos idők állnak, egészen más kihívásokkal kell szembenézniük, mint a Miskolcnak, nekik fő célpont lesz, hogy megfelelő emberanyaggal tudják folytatni a felkészülést az elkövetkezendő időkben.

Budapest Cowbells 37-19 Nyíregyháza Tigers

A vasárnapi játéknap második mérkőzésén a Budapest Cowbells fogadta a múlt héten alulteljesítő Nyíregyháza Tigerst. A meccset nagy várakozás előzte meg, a címvédő azonban magabiztosan húzta be a győzelmet, 37-19-re diadalmaskodva. A találkozó krónikájához tartozik, hogy Troy Rice sérülés miatt nem tudta befejezni a mérkőzést, ami akár a jövőre is kihatással lehet. Arra a jövőre, ami egy Budapest Wolves vs Nyíregyháza Tigers elődöntőt hoz majd június 30-án, majd egy Miskolc Steelers vs Budapest Cowbells klasszikust július 1-jén. Ez lett tehát az elődöntő párosítsa, a négy legjobb csapat jutott a playoffba, ami minden bizonnyal óriási izgalmakat fog tartogatni.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!