Connect with us

Magyar foci

Nem tartogatott sok izgalmat a HFL vasárnapi játéknapja

A vasárnapi játéknap sem hozott nagy izgalmakat a HFL-ben, hiszen érvényesült a papírforma és a felsőházi csapatok (jelen esetben a Steelers és a Tigers) könnyedén verték el alsóházi ellenfeleiket (Enthroners, Gorillaz).

 

Miskolc Steelers – Fehérvár Enthroners 48-13

 

Grafika: Hungarian Football

 

Mikor leérkeztünk Felsőzsolcára, út közben elkapott minket a vihar és féltünk, hogy a tegnapihoz hasonló körülmények várnak majd ránk és nyakunkba zúdul az eső, de szerencsére nem áztunk meg túlzottan, habár kisebb-nagyobb esőzések voltak. Ráadásul a találkozó 20 perc késéssel kezdődött, hiszen a villámlás miatt a szabályok szerint nem indíthatták el a bírók a mérkőzést.

 

Aztán miután végre megvolt a kickoff, jól be is kezdtek a csapatok. Előbb a Steelers ment végig a pályán, majd az Enthronersnél Antonio Roane az első támadójátékból futott egy hosszú TD-t. Nagy kár, hogy ez volt a fehérváriak egyetlen értékelhető drive-ja a mercy rule-ig. Ebben közrejátszott Roane sérülése (össze kellett varrni a tenyerét), illetve hogy az egyelőre tapasztalatlan Nardai Ádám (5/11, 22 yard, 2 INT) irányított a csapatban. No meg persze hogy a Steelers védelme elég erős, ma leginkább Deante Battle emelkedett ki közülük, aki egyszerűen mindenhová odaért, berobbant és hatalmasakat ütközött.

 

A támadóknál Andre Whyte megint kiválóan játszott, 100 futott yard fölé jutott és szerzett 2 futott és 1 elkapott TD-t, a passzjáték is működött, Mauritio Uribe 138 yardot és 1 TD-t szerzett, az MVP pedig Vasyl Jordan lett, aki 281 yardot és 5 touchdownt passzolt. Érdemes megemlíteni Pavlo Lesivet, aki fullback létére két elkapott hatpontossal járult hozzá a sikerhez, de Fenyvesi Csaba is berakott egy TD-t a közösbe.

 

A teljesség kedvéért ne feledkezzünk meg Novakov Dávid idei első futott touchdownjáról, amivel szépített az Enthroners a meccs végén. A fehérváriak az Eagles ellen zárják majd a szezont, akikkel a DIV2-ben és a DIV1-ben is összecsaptak, így nagy a rivalizálás a felel között, tehát parázs mérkőzésre számíthatunk. A miskolciaknak még két meccsük van, épp a két másik ma játszó csapat ellen.

 

Nyíregyháza Tigers – DAK Acél Dunaújváros Gorillaz 28-7

 

Grafika: Hungarian Football

A Gorillaz mindössze 25 játékossal utazott el Nyíregyházára, az előzetes várakozásainkhoz képest még szorosabban is tartották az eredményt, bár a találkozó az első félidő végén eldőlt – már akkor 28-0 volt az eredmény. A Gorillaznak így egy meccse maradt a nyeretlen szezon elkerülésére, de a Steelers ellen jó eséllyel nem tudják elkerülni a nullázást. A Tigers ott van a playoffban, és most igazából meg is kezdődik nekik a harc, hiszen előbb a Steelers, majd a Cowbells jön velük szembe, ahol eldőlnek a kiemelések.

 

A következő hétvégén…

 

Hatalmas keleti rangadó lesz szombaton, hiszen az első fordulóban elmaradt Steelers-Tigers meccset pótolják Felsőzsolcán, ami igazán pikánsnak ígérkezik. A felek nagyon készülnek már, kifejezetten kemény, parázs összecsapásra számíthatunk két kiváló csapat részvételével.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!