Connect with us

Minden ami NFL

NFC South álomcsapat

Négy franchise irányító, három Super Bowl esélyes csapat, a liga messze legerősebb csoportja. Igazi álommunka az NFC Southból álomcsapatot választani, egyedül a csereguardokkal és -safetykkel nem vagyok teljesen megelégedve, de hát az már tényleg pofátlanság lenne, ha minden posztra lenne elit csere. 

 

Offense

Irányító: Drew Brees (New Orleans Saints)

Csere: Matt Ryan (Atlanta Falcons)

 

Brees egy jövőbeli Hall of Famer, aki már idén lenyomhatja Peyton Manning több ultimate rekordját, minden idők egyik legjobbja. Igaz, már nem feltétlenül az az 5000 yardos dobógép, aki 2-3 éve volt, de hát ő is öregszik már, így is elit. Cserének Matt Ryant választottam, Cam Newton stílusa annyira nem illett volna a képzelt, nagyon passzorientált támadósoromba.

 

Futó: Alvin Kamara (New Orleans Saints)

Csere: Devonta Freeman (Atlanta Falcons)

 

Ez egy picit már fogós kérdés volt: nem vagyok egyelőre meggyőzve arról, hogy Kamara teljes értékű kezdőként is megállná a helyét napi 25-30 labdaérintéssel. Bár végülis ez csak részletkérdés, mert ez a két futó lenne így is – úgy is a keretben, hisz mindketten jól futnak, remekül kapnak el és passzblokkolásban is megállják a helyüket.

 

 

Elkapók: Julio Jones (Atlanta Falcons), Mike Evans (Tampa Bay Buccaneers), Michael Thomas (New Orleans Saints)

Cserék: Mo Sanu (Atlanta Falcons), Calvin Ridley (Atlanta Falcons), DeSean Jackson  (Tampa Bay Buccaneers)

 

Hát, mit is mondjak? Julio Jones top2-es, Michael Thomas top5-ös és Evansnél is nehéz lenne 7-8 jobb elkapót mondani. Félelmetes ez a kezdő, az NFC South elkapószekciója még úgy is a legjobb valamennyi csoport közül, hogy a cserék közé az újonc Calvin Ridley-t is betettem, csak mert megtehettem.

 

Tight end: Greg Olsen (Carolina Panthers)

Cserék: OJ Howard (Tampa Bay Buccaneers)

 

Olsen még top5-ös a posztján, bár már ő sem lesz fiatalabb, jövőre már nem biztos, hogy őt választanám. Howard újoncként pedig elég jól játszott, a plafonja az egekben van, a 432 yardját és hat TD-jét akár már idén meg is duplázhatja.

 

Támadófal: Terron Armstead (New Orleans Saints)  – Trai Turner (Carolina Panthers)  – Alex Mack (Atlanta Falcons) – Larry Warford (New Orleans Saints) – Daryl Williams (Carolina Panthers)

Cseresor: Jake Matthews (Atlanta Falcons) – Ali Marpet (Tampa Bay Buccaneers) – Max Unger (New Orleans Saints),  – Andy Levitre (Atlanta Falcons) – Ryan Ramczyk (New Orleans Saints)

 

A Saints támadófala zseniális, ha poszthű akarok maradni (vagyis nem csalok azzal, hogy Tria Turnert RG létére beteszem LG-nek), akkor akár Andrus Peat is befért volna valahová. Armstead top5-ös tackle egészségesen, Mack top2-es center, Daryl Williams tavaly All-Pro szinten játszott és évről évre csak fejlődik, a Turner-Warford duó pedig ha nem is elit, de jobb napjain Pro Bowl szintet tudnak hozni. A csere center Max Unger is Pro Bowler szint, a két nagyon fiatal tackle tehetség, Jake Matthews és Ryan Ramczyk előbb-utóbb a legjobban fizetett játékos lesz a posztján, egyedül a Levitre-Marpet duóval vannak fenntartásaim, egyértelműen a guard pozíció a leggyengébb a csoportban.

 

Defense

Pass rusherek: Cameron Jordan (New Orleans Saints), Jason Pierre-Paul (Tampa Bay Buccaneers),

Cserék: Vic Beasley (Atlanta Falcons), Takkarist McKinley (Atlanta Falcons)

 

Jordan az egyik legalulértékeltebb pass rusher a ligában, pedig futás és passz ellen is zseniális, szerintem bőven top5-ös EDGE játékos. JPP már annyira nem jó, de ő a legjobb futás elleni DE a ligában, pass rushban is korrekt, szép kis duó ez itt. A cserékkel már bajban voltam. McKinley remek újonc szezonon van túl, és bár talán ebben a percben nem jobb, mint Vinny Curry, de nem kizárt, hogy a 6. hétre már simán lejátszaná a pályáról. Ahogy egyébként a szituációs pass rushernél egyelőre nem több Vick Beasley-t is, aki csak azért van itt, mert látatlanban nem akartam lecserélni Marcus Davenportra.

 

Belső védőfal: Gerald McCoy (Tampa Bay Buccaneers), Kawann Short (Carolina Panthers)

Cserék: Dontari Poe (Carolina Panthers), Grady Jarrett (Atlanta Falcons)

 

Poe a liga egyik, ha nem legjobb tisztán nose tackle-je, Jarrett pedig két éven belül top5-ös DT lehet, de esélyük sincs a kezdőre. Short minimum top5-ös, McCoy pedig nem sokkal utána, brutális ez a belsővédősor.

 

Linebackerek: Luke Kuechly (Carolina Panthers), Deion Jones (Atlanta Falcons), Lavonte David (Tampa Bay Buccaneers),

Cserék: De’Vondre Campbell (Atlanta Falcons), Shaq Thompson (Carolina Panthers)

 

Kuechly a liga legjobb LB-je egészségesen (de legrosszabb esetben is holtversenyben első Bobby Wagnerrel), Deion Jones All-Pro szint, passz és futás ellen is félelmetes, ráadásul csak 23 éves, 25 éves korára ő lehet az új Kuechly. Lavonte David megítélése már kérdéses, vannak olyanok, akik szerint top3-as, másik szerint inkább csak top10-es, én inkább előbbi felé hajlok, de még így is brutálisan erős ez a linabackersor. Mögöttük pedig ott van a nem kiemelkedő, de nagyon fiatal és igen tehetséges Campbell-Thompson páros: valószínűleg soha nem lesznek olyan jók, mint Kuechly vagy Deion Jones, de a legtöbb csapatban még így is a legjobb LB-nek számítanának.

 

 

Cornerbackek: Marshon Lattimore (New Orleans Saints), Desmond Trufant (Atlanta Falcons)

Cserék: Robert Alford (Atlanta Falcons), Patrick Robinson (New Orleans Saints), Brent Grimes (Tampa Bay Buccaneers) 

 

Lattimore az év újonca volt tavaly, Trufant pedig Pro Bowl kaliber – nem egy Bouye-Ramsey, de azért nem rossz. Ráadásul cseréből is van bőven: Alford nagyon korrekt kis corner, Patrick Robinson a liga egyik legjobb slot cornere volt az Eaglesben, Brent Grimes egyetlen komoly hibája pedig a felesége.

 

Safetyk: Keanu Neal (Atlanta Falcons), Marcus Williams (New Orleans Saints)

Cserék: Ricardo Allen (Atlanta Falcons), Mike Adams  (Carolina Panthers)

 

Williams passz ellen, Neal futás ellen elit – elképesztően fiatalok, pár éven belül ez lehetne az új Earl Thomas-Kam Chancellor duó. A cserék már annyira nem jók, Mike Adams 37 éves korára került ide (mondjuk még mindig jól játszik), Ricardo Allen pedig inkább egy erős közepes, de legalább cornernek vagy linebackernek is be lehet állítani.

 

Special Teams

Kicker: Matt Bryant  (Atlanta Falcons)

Punter: Thomas Morstead (New Orleans Saints)

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!