Connect with us

Hír

Sammy Watkins lesz a Jolly a Chiefs offense-ben

Új éra veszi kezdetét Kansas Cityben azzal, hogy Patrick Mahomes veszi át a stafétát Alex Smithtől az offense élén, és erre alaposan felkészült a Chiefs. Watkinst talán túlfizették, talán nem, de az biztos, hogy egy Kansas Cityben rég nem látott fegyver került a csapat birtokába.

 

 

Hol vannak már azok az idők, amikor a Chiefsnél nem volt 1000 yardos wide receiver? Tyreek Hill tavaly átlépte ezt a bűvös számot Alex Smith csodaszezonjában, és hogy ne csak ő hozza a számokat, arra érkezett a korábbi 1/4-es, kimondottan első számú elkapó alkatú Sammy Watkins is. Vele, Hillel, Kelce-vel és Hunttal egy kimondottan jó nevekből álló fegyverarzenál áll Mahomes rendelkezésére, és igyekeznek kihasználni minden lehetőséget. Andy Reid ezt úgy tervezi, hogy Watkinst a pálya minden szegletére fel fogja pakolni, és tömni fogja őt labdákkal.

 

Bárhová felállíthatjuk, megbirkózik a feladattal. A mi offense-ünk így működik, ez új lehet számára, de folyamatosan tanul és rázódik bele, hogy a szezonkezdetre ebből ne legyen probléma. Ez létszükség, hiszen folyamatosan váltjuk a formációkat, és minden játékosnak tudnia kell adott rendszerben a helyét. Amit eddig az edzéseken láttam tőle, az lenyűgöző, minimális hibaszázalékkal játszik.

– mondta játékosáról Reid.

 

Watkins a Rams szabadügynökeként érkezett, ahol egy 3 éves, $48 milliós szerződés keretein belül írt alá a Chiefshez. Ott is, és korábban Buffalóban is a prototípus X elkapónak számított, és ezt is várták el tőle. A Chiefsnél azonban minden más lesz, de ez akár számára is kedvező lehet.

 

Sose voltam még része egy ilyen offense-nek. Az az ember érzése Reid kapcsán, hogy egy megszállott, és el is várja a játékosaitól, hogy ők is megszállottak legyenek, hogy gördülékenyen menjenek a támadásaink. Nálunk most olyan merítési lehetőség van, hogy bárki kaphat labdát, és egyik playről a másikra teljesen más oldalakon vagy posztokon tűnhetünk fel. Nagyon rég volt már olyan, hogy nem dupláztak meg a védők, most végre megtapasztalhatom ilyen társak mellett, hogy ez milyen érzés.

– mondta Watkins.

 

Tavaly túl későn jött a váltás, és nem sikerült időben összeszokni Goffal, de így sem panaszkodhat az 593 yardjára és 8 TD-jére, főleg hogy a sérülések végre elkerülték őt a szezon nagy részében. Most egy teljes offseasont tölthetett új csapatában, és mindenki arra az áttörésre vár, amit 2015 óta nem kaptunk meg tőle.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!