Connect with us

Minden ami NFL

A Gurley szerződés nyertesei és vesztesei

Tegnap robbant a hír, miszerint a Los Angeles Rams hosszabbított kiváló futójával, egy 4 évre szóló 60 millió dolláros megállapodás keretében. Gurley ennek értelmében további hat évre (kettő év maradt az előző szerződésből) marad a Rams játékosa és ez idő alatt az átlagkeresete több, mint 12 millió dollár lesz. Ennek sokan örülhetnek, de van néhány érintett, akiknek fájni fog ez a megállapodás.

 

Nyertesek

 

Todd Gurley

 

Természetesen az egyik legnagyobb nyertes maga Gurley, aki Bell franchise tagét leszámítva a legjobban fizetett futó lesz, ráadásul hat évre van szerződése, ami nagyon megnyugtató annak fényében, hogy sokan évről-évre küzdenek a helyükért. Nem elhanyagolható szempont, hogy a garantált tartalmak 2021-ig kifutnak a szerződésben, így ekkor megint újratárgyalhatják a megállapodást, Gurley pedig ekkor még csak 27 éves lesz, így bőven játszhat még csúcsformában. A kiváló futó tett is az elismerését, tavaly szinte MVP formában játszott, az év végén pedig kérdés nélkül ő volt a liga legjobb játékosa.

 

 

Los Angeles Rams

 

Nem mutat jól egy ekkora szerződés egy futónak, de én úgy gondolom, hogy a Rams elébe ment a dolgoknak ezzel a lépéssel. Ők is nagyon jól látták, hogy mi zajlik Bell és Steelers között és nem akarták megkockáztatni, hogy majd ők is így végezhetik Gurley szerződésének végén. Ráadásul ezzel a húzással ők diktálták a piacnak a tempót, mert amennyiben Bell egy még nagyobb szerződést kap jövőre, akkor Gurley ára is feljebb kúszott volna.

 

A még szerződésre váró futók

 

Nem lenne szerencsés kiemelni Bellt, mert nem csak ő, de a következő években szerződésük utolsó éveihez közeledő összes nagy nevű futó jól járt ezzel a hírrel. Végre megjelent az első fecske a megfizetett futók piacán, ez pedig valóságos lavinát indíthat el. Bell és David Johnson már ki is fejezte örömét Gurley várható fizetésének irányába. Egyébként ne legyenek kétségeink, még ha most nagyon nagynak is tűnik ez az összeg egy olyan posztra, ami évről-évre megkopni látszik, Bellék már nem csak a hagyományos RB funkciót töltik be, de sokszor csapatuk legveszélyesebb elkapói is. Ezek az egyaránt jól futó és elkapó játékosok, egy új, külön kasztot töltenek be a játékban és a csaptoknak is megfelelően kell kezelni őket. Nem véletlen az sem, hogy az átlagban legnagyobb szerződéssel rendelkező futók közül legtöbben az elmúlt három évben kerültek az NFL-be, mert már a draftolásnál is értékelődik fel a legjobb RB-k értéke.

 

Vesztesek

 

Azok a futók, akik az elmúlt években kaptak szerződést

 

Az első név, aki rögtön beugrik az Freeman, aki egy éve kapott szerződést. Akkor még jó összegnek tűnt az átlag 8 millió dolláros bér, mert azt hittük, hogy az RB poszton nem érkezik meg a forradalom. Most ez az összeg alig 60%-a Gurley átlagának, így valószínűleg nem boldog a Falcons játékosa sem. Freeman szerényebb képességű játékos, mint Gurley, de nem feleolyan értékes.

 

Aaron Donald

 

Ne legyen szerintem kétségünk, Donald meg fogja kapni a maga szerződését a csapattól. Méghozzá egy eddig nem látott gigaszerződés formájában. Azonban nem biztos, hogy nagyon jól esik neki, hogy a Rams már boldog-boldogtalannal hosszabbított, szerzett drága játékosokat, de neki még mindig várnia kell a megállapodásra. A Rams még mindig dugig van pénzzel a következő két évre, így alighanem könnyen fizetik meg Donaldot is, de a priorizálást szerintem elrontották.

 

 

Pittsburgh Steelers

 

Ezzel nem csak csökkent az esélyük Bell megtartására, de nem is tünteti fel őket olyan jó színben, hogy a liga legjobb futóját nem akarták megfizetni, miközben a Rams szinte rögtön díjazta a saját játékosát. Bellnek persze voltak balhéi és a sérülések is jobban elérték, de ettől még egy árnyalattal jobb játékos, mint a Rams futója.

 

Bell következő csapata (+aki megfizetni Johnsont, Elliottot és a többieket)

 

Teljesen nem lehet elvetni, hogy Bell a Steelers játékosa lesz, de szerintem el fogja hagyni a csapatot. A lényeg egyébként nem is ez, hanem az, hogy aki ilyen RB1/WR2 játékost meg akar tartani vagy fizetni a jövőben, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

 

Végszónak még annyit, hogy lassan egyáltalán nem kell meglepődni ekkora szerződéseken, mert a fizetési sapka emelkedés nyomán, 10 millió alatt már egy sánta, félszemű játékost sem tud senki szerződtetni. Egy a posztján elitnek számító játékos ára pedig itt kezdődik.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!