About the author

12 Comments

 1. 1

  Krisztian Fekete

  Wilson nem harmadik körös volt?

 2. 2

  Fetyke

  Ha nevelni kell, akkor azt mindenképpen jobb a padon megtenni. Ha viszont már nem kell nevelni, mert kész a játékra, akkor a pályán a helye a játékosnak. :)
  Szerintem egyébként a probléma összetettebb a cikkben megfogalmazottnál. Ott kezdődik a baj, hogy az egyetemi fociban játszott játékok és az NFL stílusa mára már annyira eltér egymástól, hogy az egyetem nem nevel ki megfelelő számú irányítót az NFL részére. Mivel pedig nincs elég jó minőségű irányító, így már nincs idő a draftolt újoncokat padoztatni. Mély vízbe dobják őket, aztán vagy elsüllyednek vagy nem.
  +
  Az sem mindegy, hogy van e kitől tanulni. Egy Rodgersnek vagy Bradynek még volt kitől és mit eltanulnia. Egy Goff, Wentz, Winston, Trubisky, stb. kitől tudnának, tudtak volna bármit is tanulni? Persze ez megint visszavezethető a nincs megfelelő számú és minőségű irányító kérdésre.

 3. 3

  Repatarurgyán

  “Mivel pedig nincs elég jó minőségű irányító, így már nincs idő a draftolt újoncokat padoztatni. Mély vízbe dobják őket, aztán vagy elsüllyednek vagy nem.”
  Ezt mondjuk szerintem megoldaná június-július környékén egy csoportonkénti külön Pre-pre season.
  4-5 meccset játszanának azok csapatonként,akiknek kis esélyük van a szűkitett rosterre kerülni+ a csere QB-k.
  Ott azért már látszódna hogy érdemes-e meccset kapniuk a szezonban.
  Tudom egyébként ott a preseason,de ott inkább már a csapat készreállítása megy.

 4. 4

  Repatarurgyán

  De.

 5. 5

  katonadani

  De igen, ha hazaerek egy fel oran belul kicsit kiegeszitem mert valoban mem irtam le tokeletesen

 6. 6

  Kacsa

  RG3 eseteben szerintem kivalo dontes volt h kezdjen, a rossz dontes pont az volt h nem tudtak h mikor kell lehozni. Elvesztettek volna egy rajatszas meccset + a kovi szezon elso par meccset es lett volna egy franchise QB-juk eleg nagy potenciallal. Helyette a PO eccset is elvesztettek es gyakorlatilag kukaztak egy eleg jo jatekost. Kivalo dontesek.

 7. 7

  csak ezt ne

  Ez egy nagyon komplex témakör, és számomra rendkívül érdekes is. Pats szurkolóként közelről figyeltem a TB és JG eposzt, mai napig nem bírtam teljesen felfogni miért történtek úgy a dolgok, ahogy. Jelenleg akkor padoztatnak egy tehetséges fiatal irányítót, ha egy kiöregedő és/vagy egy billegő, korábban franchise irányító (vagy annak gondolt) van a csapatnál.

  Egyáltalán nem szempont mi lenne jó a játékos fejlődése szempontjából, szerintem fel sem merül. Az játszik, akit jobbnak gondol a HC. Lehetetlennek gondolják a szezonon belüli rotációt. Legtöbb esetben lehetetlennek tartják a mérkőzésen belüli rotációt is. A csere irányító a cseréket irányítja, ez van. A csereirányító akkor számít, ha megsérül a kezdő (Foles). Meg azért fontos, hogy holtidényben legyen miről beszélni. Elképzelhetetlennek tartják, hogy egy csapatnál két jó irányító legyen, el van könyvelve, hogy ez lehetetlen.

  Tudatos képzésre legfeljebb az edző táborban van lehetőség, de ott is csak nagyon korlátozott mértékben. Elleshetik esetleg, hogyan működik egy jó irányító, egy jó franchise, ha a jó szerencséjük egy ilyen helyre vetette őket, egyebekben magukra vannak utalva.

  A fentiek alapján úgy gondolom, hogy a padoztatás egy fiatal irányító számára a jelenlegi körülmények között sokkal inkább hátrányos, mint előnyös. A legtöbbet az éles meccseken és az azokra történő felkészüléseken tanulhat. (Brissett sosem lett volna a Colts irányítója, ha nem kap a véletlen folytán két meccset a Patriotsban.)

  A probléma az, amit Fetyke is említ, hogy az egyetemeken az élcsapatok nem NFL irányítókat nevelnek, ezért az ennyi elbukás irányító poszton. (Goff huddle-ban egyszer sem hívott játékot az egyetemen, így került be az NFL-be, érthető, hogy lassabban lendült bele.) Ideje lenne az NFL edzői karoknak átgondolni a rendszert. Az irányító poszt jelentősége folyamatosan nő, miközben 50 éves dogmák alapján megy az utánpótlás kezelése.

 8. 8

  Viktor Gál

  Kiser ezzel az egy évével megbukott. Rodgers mögött padozni fog 3-4 évig, majd kuka, mert jön a drafról valaki. Csak azért imádkozhat, hogy Rodgers lesérüljön, és kapjon még egy esélyt.

 9. 9

  Repatarurgyán

  Kizer-nek ha van esze,akkor kussban lepadozik 3-4 évet míg Rodgers-nek van kedve játszani.
  Totális bust-nak nem mondanám,mert rendesen verte a browns átok,de egy közepes irányitó lehet 27-28 éves korára ha hajlandó tanulni Rodgers-től.

 10. 10

  Viktor Gál

  Javitva: Kisert ezzel az egy évével megbuktatta a Browns:(

 11. 11

  stanley

  Srácok, tudom nem ide, de van két eladó HFL jegyem. Esetleg meg tudom még hirdetni valahol?

 12. 12

  katonadani

  szerintem elsősorban MAFSZ oldalán tudnád meghirdetni, vagy Hungarian Footballon vagy talán itt:
  https://bowl.hu/forum/magyarorszagi-amerikaifoci/magyar-foci-csevego

  De természetesen a mi FB falunkra is kirakhatod, vagy kommentben bárhová mehet, hátha valakinek kell :)

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team