Connect with us

Érdekességek

Az NFL bizony él és virul

Csökken a tévés nézettség, állítólag rengeteg néző fordul el az NFL-től a himnusz-mizéria miatt, a fejsérülések hatalmas veszélyt jelentenek a játékra, Goodell látszólag azt sem tudja mit csinál, ha eltiltásokról van szó. Mindezek ellenére az NFL él és virul, még mindig nagyon megéri tulajdonosnak lenni, hiszen tovább nőttek a bevételek.

 

Mindezt a Green Bay Packers könyveléséből tudjuk, hiszen egyetlen nyílt társaságként az ő bevételüket pontosan tudjuk követni az éves beszámolókból. Ezek apalján az NFL 8 milliárd dollárt osztott szét a csapatok közt, azaz minden csapat $255 milliót kapott ebből a közös kasszából, ami leginkább a TV-s bevételeknek köszönhető. Ez egy 4,9%-os növekedés a tavalyi évhez képest. Ezen kívül a Packers lokális bevétele sem kevés, szám szerint $188 millió, habár ez csak 0,8%-kal nőtt idén, ami annak tudható be, hogy idén – 2008 óta először – nem jutottak rájátszásba, így egész sok bevételtől estek el.

 

Mellékszálként egyébként azt is el kell mondani, hogy a tévés nézettség is csak abszolút értékben csökkent, relatíven más műsorokhoz képest nem, tehát igazából csak a fogyasztói szokások változnak, kevesebbet tévéznek az emberek, de ebből a tortából továbbra is az NFL-é a legnagyobb szelet és a relatív nézettség nőtt 2017-ben a korábbi évekhez képest.

 

Szóval az NFL nem haldoklik, sőt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!