Connect with us

Hír

Itt az új Bosa, legalábbis, ami a szerződését illeti

A Bears 1/8-as pickje, Roquan Smith továbbra sem hajlandó aláírni újonc szerződését, pedig már egy hete elkezdődött a Bears edzőtábora. Emiatt több korábbi Bears legenda betámadta, jelenleg úgy néz ki, ő lehet az új Joey Bosa, legalábbis ami a szerződését illeti.

 

 

A probléma az, hogy a liga hozott egy új sisak-szabályt, amit igazából még senki sem ért rendesen. A lényeg az, hogy ha Smith túlságosan szabálytalanul szerel valakit sisakkal (bármit is jelentsen ez most), akkor a liga eltilthatja. Tehát nem kell már szándékosan taplónak lenni ahhoz, hogy eltiltsanak valakit, akár egy rosszul időzített helmet to helmet is eltiltást eredményezhet.

 

Mivel Smith linebacker és várhatóan évente legalább 100 szerelést meg fog csinálni, így nála potenciális veszély, hogy egyszer elnézi és eltilthatják. A Bears ezért szeretne egy olyan kitételt a szerződésébe, hogy ha valakit kettéfejel és eltiltják, utána a teljesen garantált szerződése már nem lesz teljesen garantált. Vagyis egy meggondolatlan szabálytalanság után Smith súlyos milliókat bukhat, ha a Bears bármilyen okból kivágja, ami nyilván nem éri meg nekik.

 

Az teljesen normális, hogy egy csapat olyan kitételeket tesz egy szerződésbe, hogy füvezés, doppingolás vagy egyéb pályán kívüli ügyek miatt a játékos elveszítse a garantált tartalmak garantáltságát: ne legyen senki hülye. Amit viszont a Bears akar, az teljesen nonszensz, abszolút jogos Smith kvázi holdoutja.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!