Connect with us

Érdekességek

Nem kell semmiféle siker ahhoz, hogy értékes legyél

Az NFL-ben egy franchise értékére jelen pillanatban semmilyen hatással sincs az, hogy milyen sikereket ér el. Erre kiváló példa a Cleveland Browns, amelyik az 50. legértékesebb sport franchise és a 29. legértékesebb NFL franchise a világon a Forbes adatai szerint.

 

 

Jimmy Haslam 2012-ben vette meg a Brownst 1,05 milliárd dollárért. Hat évvel, 20 győzelemmel és 76 vereséggel, illetve hatból hat csoportutolsó helyezéssel később a Browns értéke jelenleg 1,95 milliárd dollár. Igen, a Browns értéke majdhogynem megduplázódott az utóbbi hat, footballteljesítmény szempontjából siralmas év alatt. Ez tehát azt jelenti, hogy semmi ösztönző nincs arra a tulajdonosok számára, hogy a csapatuk sikeres legyen. Anélkül is hatalmas profitot tudnak termelni és sokkal értékesebb lesz a csapatuk.

 

Egyébként a Brownsnál értéktelenebb három NFL-franchise a Bengals ($1,8 milliárd), a Lions ($1,7 milliárd) és a Bills ($1,6 milliárd). A világ legértékesebb franchise-a sporttól függetlenül a Cowboys ($4,8 milliárd), majd jelentősen lemaradva a Manchester United a második ($4,12 milliárd), őket pedig a Real Madrid ($4,09 milliárd) és a Barcelona ($4,06 milliárd) követik, a top5 utolsó tagja pedig a New York Yankees ($4 milliárd). A teljes listát itt találjátok.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!