Connect with us

Érdekességek

Összejön-e Breesnek a győzelem mind a 32 csapat ellen?

Az NFL 2002 óta 32 csapatot tart számon, és eddig összesen két irányító volt képes mind a 32 csapat ellen győzelmet aratni, Brett Favre és Peyton Manning. Azonban idén esély nyílik arra, hogy Drew Brees is csatlakozzon hozzájuk.

Ahhoz, hogy egy irányító mind a 32 csapat ellen győzelmet arathasson, elengedhetetlen az, hogy legalább két csapat színeiben játszon. Favre és Manning esetén ez megtörtént, mikor karrierjük végén újra találkoztak egykori csapatukkal, és győzelmet is szereztek ellenük.

Brees ebből a szempontból könnyebb helyzetben van. Ő a karrierjét még San Diegóban kezdte meg, és a Chargers játékosaként még  2004-ben legyőzte 43-17-re a mostani csapatát, a Saintset. Ennek köszönhetően már nem szorul rá arra, hogy a karrieje végén elhagyja New Orleanst ezért a rekordért. Mindössze arra van szüksége, hogy idén megverje az egyetlen csapatot, akit hosszú karrierje során még egyszer sem tudott legyőzni, a Baltimore Ravenst.

Brees eddig összesen 4 alkalommal csapott össze a Ravensel, és mind a négy alkalommal vereséget szenvedett tőlük. A Chargers játékosaként legelőször 2003-ban találkozott velük, de akkor 24-10-re kikaptak, és Brees 3 INT-t is dobott azon a mérkőzésen TD nélkül. Legközelebb 2006-ban immár a Saints színeiben csapott össze velük újra, és bár ezúttal dobott 3 TD-t, de újra összejött 3 INT is, és a Ravens megint nyert 35-22-re.

A következő találkozó 2010-ben jött el, mikor a Saints címvédőként látogatott el Baltimore-ba. Ekkor Brees már 3/1 TD/INT mutatóval zárt, viszont az az 1 INT végzetesnek bizonyult a meccs végén. Ismét a Ravens nyert 30-24-re. Az utolsó alkalom pedig négy éve 2014-ben volt. Statisztikailag Brees ekkor játszott a legjobb formában a Ravens ellen, 420 yard 3 TD 1 INT. De ez sem volt elég, mert a védelem 200 yardot nyelt be földön, és végül 34-27-re ismét vereséget szenvedett tőlük.

Brees mind a 4 alkalommal kikapott a Ravenstől, viszont minden egyes alkalommal jobban játszott, és közelebb is került a győzelemhez. Idén október 21-én fog a Saints Baltimore-ba látogatni, és mivel ez a két csapat csak négy évente találkozik egymással, ezért nagy valószínűséggel ez lesz Brees utolsó esélye, hogy legyőzze az utolsó csapatot, aki ellen még hiányzik a győzelem.

Sikerülni fog neki?

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!