Connect with us

Prémium cikkek

A legtöbbet szenvedett NFL szurkolók – I. rész

Az NFL történelme során számos csapat okozott örömet a saját szurkolóinak. Elég csak a Patriotsra, a Steelersre, a Cowboysra vagy a Packersre gondolni, az utóbbi 40 év dinasztiáira. Azonban nem volt minden szurkolótábor ilyen szerencsés. Adott 11 csapat, akiknek a szurkolói szinte csak keserűséget és csalódottságot kaptak. Mégis kitartanak továbbra is a csapatuk mellett, hátha egyszer végre összejön a lépés. Jöjjön tehát az a 11 csapat, akik állandóan próbára tették a szurkolóik hűségét.

Mielőtt belekezdenék a listába, három dolgot fontosnak tartok előre megjegyezni. Az egyik, hogy itt alapvetően a Super Bowl korszakot veszem alapul, az előtte történteket nem. Lesznek a listán olyan csapatok, akik a ’40-es ’50-es években nyertek bajnokságokat, de az már olyan rég volt, hogy szinte már senki nem emlékszik rájuk. A mostani szurkolókat pedig egyáltalán nem vigasztalja az a tudat, hogy valamikor réges régen jók voltak.

A másik fontos dolog pedig egy csapattal függ össze, az Eaglessel. Ha tavaly csinálom meg ezt a listát, akkor biztosan felkerültek volna rá, hiszen a szurkolóik évtizedeken keresztül szenvedtek. Végignézték, ahogyan a csoportriválisaik 4-5 Super Bowlt is megnyernek, a sajátjaik pedig még a döntőbe sem tudnak eljutni. Tavaly azonban végre összejött a Super Bowl győzelem, így most jelenleg az Eagles szurkolók a legboldogabbak. Ugyan ezzel még nem érték be a riválisokat, de végre kaptak egy kis kárpótlást a sok szenvedésért. Ők most ünnepelnek, és nem szomorkodnak. Így bár az Eagles a múltja miatt megérdemelné a helyét a listán, de a jelenje több szempontból is derűre ad okot. 11 másik csapat azonban nem mondhatja el ezt magáról.

A harmadik fontos dolog pedig, hogy nem célom megsérteni egyik csapat szurkolótáborát sem azzal, hogy leírom, hogyan bukta el a csapatuk újra és újra a lehetőségeiket. Ellenkezőleg. Én nagyon is tisztelem azokat, akik képesek továbbra is ezeknek a csapatoknak szurkolni, pedig sok jóra nem mindig számíthatnak. Inkább az a célom, hogy bemutassam a többi csapat szurkolóinak, kinek mit kellett kiállnia az évek során. Min kellett keresztülmennie annak a szurkolónak, akinek nem volt olyan szerencséje, hogy a csapata 3-4-5 Super Bowlt nyerjen.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!