Connect with us

Hír

A Patriots megemelte Gronk fizetését – ösztönzőkkel

Nincs még egy olyan franchise a ligában, amelyik a két legjobb játékosát ösztönzőkkel teli szerződésen tudja tartani. Tom Brady a valaha volt legjobban fizetett irányító lehetne, Rob Gronkowski pedig nem hogy magasan a valaha volt legjobban fizetett tight end, hanem könnyedén kaphatna a legjobb elkapókéval megegyező szerződést. Ehhez képest mindketten sokkal a piaci értékük alatt maradnak szívesen New Englandben.

 

 

Gronk szerződését ugyanis tegnap átalakította kicsit a Patriots és hozzácsapott 4,3 millió dollárt az idei évéhez bónuszok és ösztönzők formájában. Ezzel a kiváló tight end maximum 13,05 millió dollárt kereshet idén. Hogy belemenjünk a részletekbe, összesen $1 milliót kaphat, ha mind a 16 meccsen az aktív 46 fős keret tagja (meccsenkénti bónuszok), illetve összesen $3,3 milliót kaphat teljesítményösztönőkkel. Ehhez négyből három feltételt kell teljesítenie:

  • legalább 70 elkapást kell szereznie
  • a snapek legalább 80%-át kell a pályán töltenie
  • legalább 9 touchdownt kell szereznie
  • legalább 1085 elkapott yardot kell termelnie.

 

Mindegyikért külön-külön $1,1 millió üti a markát, de legfeljebb $3,3 milliót kereshet ezzel. Ha ezeket mind teljesítené, az azt jelentené, hogy túlszárnyalta tavalyi teljesítményét, ugyanis épp 1 elkapással, 1 yarddal, 1 touchdownnal szerzett kevesebbet, illetve összesen 79,3%-ban volt a pályán 2017-ben.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!