Connect with us

Minden ami NFL

Az NFL öt legrosszabb elkapószekciója

Ha már beszéltünk a legjobbnak tartott elkapószekciókról, akkor nézzük meg, hol fognak a legjobban szenvedni idén az irányítók. A rangsor felállítása során egyedül azt vettem figyelembe, hogy melyik csapatnak vannak a legrosszabb elkapói, beleértve az elkapni tudó tight endeket és futókat is (már ha volt egyáltalán, próbáltam az öt legjobb játékost kiválasztani). Csak az elkapókvalitások számítottak és a legrosszabb elkapóötösök kerülhettek fel a listára.

 

 

 5. Seattle Seahawks
 WR: Doug Baldwin, Tyler Lockett, Jaron Brown
 RB: C.J. Prosise, J.D. McKissic

 

Szegény Russell Wilson nagyon nincs eleresztve skillplayerekkel. Doug Baldwin rendben van, egy nagyon jó elkapó, de Tyler Lockett sokkal inkább returner, mint elkapó, Brown pedig öt év alatt tudott 1100 yardot összekapargatni. Persze mondhatnánk, hogy hát ott van Brandon Marshall, de nála már az sem biztos, hogy megéri-e a végső keretszűkítést. Jó elkapó TE nincs a csapatnál, a legjobb elkapó futó pedig tavaly McKissic volt a maga 34 elkapásával és 266 yardjával. Ötödiknek pedig CJ Prosise-t írtam, akiben legalább a tehetség ott van (de gyakorlatilag bárkit írhattam volna a helyére, az sem biztos, hogy az 53-as rostert megéri), az első körös Reshaad Penny ugyanis nem az elkapószekciót fogja erősíteni (az egyetemen négy év alatt 42 elkapása volt)

 

A tavalyi teljesítménye ennek az ötösnek : 191 elkapás, 2 316 yard és 16 TD.

 

 

 4. New York Jets
 WR: Roby Anderson, Jermaine Kearse, Terrelle Pryor, Quincy Enunwa
 RB: Bilal Powell

 

Tight end játék nem lesz New York zöldebbik felén, azt már most elkönyvelhetjük és a futóposzttól sem várhatunk sokat, ha megint ennyire elhanyagolják Powell elkapóképességeit (amik egyébként jók, az új OC elvileg élni is fog vele). Az elkapószekció amúgy nem lenne olyan rossz, mert bár WR1 nincs, de akad négy darab második-harmadik számú elkapó is a csapatban. Anderson tavaly nagyot ment és ha nem tiltják el, megint lehet egy 1000 yard körüli szezonja és Kearse-nek is bejött a váltás. Enunwa nem volt rossz két éve, illetve ott van Terrelle Pryor, az egyetlen a Jetsben, akinek legalább már egyszer sikerült 1000 yard fölé jutnia, azonban előbbi sérülésből tér vissza, utóbbi pedig borzalmas volt tavaly.

 

A tavalyi teljesítménye ennek az ötösnek (úgy, hogy Enunwa sérült volt): 171 elkapás, 2 161 yard és 13 TD.

 

 3. Jacksonville Jaguars
 WR: Marqise Lee, Dede Westbrook, Keelan Cole/D.J. Chark
 RB: Leonard Fournette, TE: Austin Seferian-Jenkins

 

Két éve még elitnek tűnő elkapópárosa volt a Jaguarsnak Allen Hurns és Allen Robinson személyében. Azóta már egyik játékos sincs a csapatnál és meg sem próbálnak a passzjáték felé orientálódni, jó nekik az, ha Blake Bortles csak a minimumot hozza és működik a futójáték. Így nem meglepő, hogy a csapat legjobb elkapója Marqise Lee jelenleg, mellette a tavaly többnyire sérült Dede Westbrook van, mögöttük pedig a draftolatlan Keelan Cole és az idei második körös DJ Chark.

 

A többi poszton sem áll jól a Jaguars, bár Fournette egy fokkal jobb elkapásokban, mint lehetett azt várni, azonban így sem nagyon van igazán jó kezű elkapó a csapatban (Yeldont lehetett volna Fournett helyére betenni esetleg). TE poszton pedig csak a tehetséges, de inkonzisztens ASJ-re lehet számítani, szóval tényleg arra tett fel mindent a csapat, hogy majd működni fog a futójáték.

 

A tavalyi teljesítménye ennek az ötösnek (Cole-lal számolva): 211 elkapás, 2 348 yard és 11 TD.

 

 

 2. Buffalo Bills
 WR: Kelvin Benjamin, Corey Coleman, Zay Jones
 RB: LeSean McCoy, TE: Charles Clay

 

 

Első ránézésre nem is olyan rossz a Bills helyzete. Kelvin Benjamin első körös pick volt, Corey Coleman szintén, Zay Jones pedig második, tehetség tehát van itt. Benjamint azonban egy harmadik körös pickért lepasszolta a Panthers, Colemanért már csak egy hetediket kért a Browns, Jones pedig a Bills saját baklövése. Ráadásul nincs is mögöttük úgy igazából senki, akire azt lehetne mondani, hogy legalább a potenciál benne van.

 

McCoy persze jó, de őt lehet, hogy eltiltják és Clay is rendben van, viszont ők ketten önmagukban édeskevesek (tavaly egyébként nekik volt a legtöbb elkapásuk a csapatban). Persze elképzelhető, hogy találnak valamit Buffalóban és mindenki elkezd a tehetségének, vagy legalább a draftcetlijének megfelelően játszani, de erre azért ne tegyük fel a házat.

 

A tavalyi teljesítménye ennek az ötösnek: 206 elkapás, 2 319  yard és 11 TD.

 

 1. Dallas Cowboys
 WR: Allen Hurns, Terrance Williams, Cole Beasley, Michael Gallup 
 RB: Ezekiel Elliott

 

 

A 2017-es szezon két legproduktívabb Dallas Cowboys elkapója Dez Bryant és Jason Witten voltak – ma már egyikük sincs a csapatnál. Új tight endet nem is sikerült találni megfelelő minőségűt, és hiába van ott Zeke Elliott a remek kezeivel, ha a Cowboys érthetetlen módon nem akarja ezt kihasználni. Az elkapókkal kapcsolatban pedig olyat is olvastam, hogy Cole Beasley lehet az első számú, ami azért minimum szomorú lenne a csapat szempontjából.

 

Hurns egyébként nem lenne rossz, de a kiugró éve óta nem találja a formáját, Williams soha nem volt több egy második-harmadik számú elkapónál, Beasley pedig egy slot elkapó, akivel jól megérti magát Dak Prescott, de akkor sem egy életbiztosítás. Mindezek fényében simán elképzelhető lenne az is, hogy a szezon során a harmadik körös újonc, Michael Gallup válna a csapat sztárelkapójává.

 

A tavalyi teljesítménye ennek az ötösnek (úgy, hogy Gallup újonc): 154 elkapás, 1 635 yard és 8 TD.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!