Connect with us

Playoff Ranking

FK! Power Ranking ’18 – III. rész

Elérkeztünk az erősorrend azon részéhez, amikor már minden csapat rájátszásesélyes. Van itt tavalyi csoportgyőztes és tavalyelőtti első kiemelt is, de itt van a mindig balszerencsés Chargers és egy nagy csúszó az NFC Northból. 

 

 

 

 

32. Cleveland Browns

31. New York Jets

30. Buffalo Bills

29. Indianapolis Colts

28. Miami Dolphins

27. Tampa Bay Buccaneers

26. Arizona Cardinals

25. Cincinnati Bengals

24. Denver Broncos

23. Washington Redskins

22. New York Giants

21. Chicago Bears

20. Oakland Raiders

19. Seattle Seahakws

18. Baltimore Ravens

17. San Francisco 49ers


 

 16. Dallas Cowboys, 86 pont
 Helyezések: 11., 14., 16., 16., 16., 17., 21.
 Tavalyi helyezés: 9.

 

Legnagyobb erősítés: Allen Hurns

Legnagyobb veszteség: Jason Witten

Legerősebb pont: Futójáték

Leggyengébb pont: Paszjáték

 

Nagyot csúszott a Cowboys, tavaly közel sem sikerült annyira dominánsnak lenni, mint tavalyelőtt. Ennek elsődleges oka, hogy a passzjáték teljesen halott volt, a meccsenkénti 196 yard nagyon kevés, Dak Prescott pedig Zeke Elliott nélkül nem nagyon tudott villogni. A csapat ettől függetlenül rájátszásesélyes, a támadófal még mindig elég jó, a futójátékra nem lesz panasz, a védelem pedig elég jól néz ki, ha a kezdőket nézzük, csak mélység nincs az egységben. Witten nagyon fog hiányozni, őt nem is sikerült rendes pótolni, de Allen Hurns és draftról érkezettek kis szerencsével legalább egy átlagos szintre felhúzzák a passzjátékot. Jó lehet ez a Cowboys, ha elkerülik a sérülések.

 

 

 15. Detroit Lions, 90 pont
 Helyezések: 10., 11., 11., 14., 14., 18., 19.
 Tavalyi helyezés: 16.

 

Legnagyobb erősítés: Frank Ragnow

Legnagyobb veszteség: Tahir Whitehead

Legerősebb pont: Matt Stafford

Leggyengébb pont: Linebackersor

 

A Lions évek óta ott tanyázik a 9-7 és 7-9 közötti határvonalon, aztán vagy összejön a rájátszás, vagy nem. A 15. hely reális a csapatnak, egy jó irányító nagyjából ennyire képes önerőből. Pedig elég jó ez a csapat: a támadófal simán lehetne top5-ös, pláne Ragnow draftolása után, már ha a játékosok méltóztatnának egészségesek lenni, az elkapók jók, talán futójáték is lesz végre, az offense miatt nem kell aggódni. A védelemben is lenne tehetség, a secondary elég jó, a védőfal egy jó közepes, de a linebackersor borzalmas minden létező téren, de még mennyiségileg is. Bár rosszabbnak nem mondhatjuk a defense-t a tavalyi Patriots-védelemnél a nevek alapján, ha Patricia kihoz belőlük is egy top10-es egységet, tényleg számolni kell majd a Lionsszel.

 

 14. Kansas City Chiefs, 90 pont 
 Helyezések: 10., 12., 15., 15., 16., 17., 17.
 Tavalyi helyezés: 7.

Legnagyobb erősítés: Sammy Watkins

Legnagyobb veszteség: Marcus Peters

Legerősebb pont: Skill playerek

Leggyengébb pont: Patrick Mahomes

 

Bár a Chiefs megvált olyan játékosoktól, mint például Marcus Peters, ennek ellenére ez még mindig lehetne egy PO-esélyes csapat. A Hunt-Hill-Watkins-Kelce négyes ligaszinten is top3-as, a támadófal elég jó, főleg futásokhoz, a védelem pedig valahogy mindig oda tudott érni eddig is. Azonban irányító nélkül nehéz, és lehet, hogy Mahomes a jövő, de ahogy a helyezések is mutatják, azért kirobbanó évet nem nagyon vár sem tőle, sem a csapattól senki.

 

 13. Tennessee Titans, 97 pont 
 Helyezések:  11., 13., 13., 13., 14., 15., 17.
 Tavalyi helyezés: 11.

 

Legnagyobb erősítés: Malcolm Butler

Legnagyobb veszteség: Avery Williamson

Legerősebb pont: Támadófal

Leggyengébb pont: Elkapók

 

A Titansnél végre olyan edző van a kispadon Mike Vrabel és a támadóoldalon Matt LeFleur személyében, aki hagyja majd kibontakozni Marcus Mariotát. A potenciál benne van, a támadófal elit körülötte, két olyan futója van, mint Derrick Henry és Dion Lewis, hosszabbított a csapat a TE Delanie Walkerrel is, ha lenne legalább egy jobb elkapó a csapatban, nagyon pofás kis offense lenne itt. A védelem is rendben van, a draftról és a piacról is jól erősítettek, itt játszik a két évvel ezelőtti Patriots két kezdő cornere Butler és Ryan személyében, a védőfal pusztítani fog, egyedül Avery Williamson hiányozhat, bár az újonc Rashaan Evans miatt ő sem akkora veszteség.

 

 12. Houston Texans, 100 pont
 Helyezések: 9., 10., 12., 13.,  15., 15., 19.
 Tavalyi helyezés: 12.

Legnagyobb erősítés: Tyrann Mathieu

Legnagyobb veszteség: Brian Cushing

Legerősebb pont: Védőfal

Leggyengébb pont: Támadófal

 

JJ Watt, Whitney Mercilus, Tyrann Mathieu – három elit játékos, aki tavaly sérült volt vagy nem volt tagja a csapatnak. Kiegészítve őket Jadeveon Clowney-val, DJ Readdel, Zach Cunninghammel és a többi, minimum átlagon felüli védővel, egy alsó hangon top5-ös egység lehet Houstonban (Cushingot veszteségnek csak azért írtam, hogy ne legyen üres a mező). Igazából már csak arra kell ügyelni, hogy Watson egyben maradjon, mert hiába jött Fulton és Kelemete, ez a támadófal még mindig életveszélyes. Nagyjából most fogjuk megtudni, mennyire is jó lehetett volna a csapat tavaly: nem véletlen a bizalom részünkről.

 

 11. Carolina Panthers, 103 pont
 Helyezések: 11., 11., 12., 12., 13., 14., 14.
 Tavalyi helyezés: 18.

 

Legnagyobb erősítés: Dontari Poe

Legnagyobb veszteség: Andrew Norwell

Legerősebb pont: Védőfal

Leggyengébb pont: Az offense

 

A Panthers lecserélte Lotuleleit Poe-ra, ami egy remek húzás, Shorttal együtt talán csak a Suh-Donald páros jobb náluk. A védelem amúgy is rendben van, egyedül a cornerekkel nem lehetnek elégedettek Carolinában, de ez még így is bőven jó. Azonban az offense: CJ Anderson el fog venni snapeket McCaffrey-től, elkapók nincsenek, Olsen sérülés után jön vissza, a támadófal sem épp erős és még a legjobb tagja is megsérült. Nagyon reménykedhetnek abban, hogy tényleg a védelem nyeri a bajnokságot.

 

 10. Los Angeles Chargers, 113 pont 
 Helyezések: 8., 9., 10., 10., 11., 12., 12. 
 Tavalyi helyezés: 20.

Legnagyobb erősítés: Mike Pouncey

Legnagyobb veszteség: Hunter Henry

Legerősebb pont: Pass rush

Leggyengébb pont: Sérülékenység/16 idegenbeli meccs

 

Eddig csak két top játékosa sérült meg a Chargersnek – Jason Verrett és Hunter Henry –, pedig még szinte nem is edzenek, mi lesz itt később (bold(?): Keenan Allen és Joey Bosa is megsérül az alapszakasz kezdetére). Pedig ez akár egy SB-esélyes csapat is lehetne, ha legalább pár meccset végig tudnának tolni egészségesen. Mi hurráoptimisták voltunk a Chargersszel kapcsolatban, pedig szegényeknek egy hazai meccse sem lesz idén (sem).

 

 9. Green Bay Packers, 129 pont
 Helyezések: 4., 6., 6., 7., 8., 9., 10.
 Tavalyi helyezés: 2.

Legnagyobb erősítés: Mo Wilkerson

Legnagyobb veszteség: Morgan Burnett

Legerősebb pont: Aaron Rodgers

Leggyengébb pont: Mike McCarthy

 

Nagyot zuhant a Packers, vélhetően sokan vagyunk úgy vele, hogy amíg McCarthy a csapat főedzője, addig csak Rodgers klasszisát pazarolja a Packers. Egyébként ez egy elég reális helyezés lehet a számukra: Jimmy Grahammel sem lesz sokkal jobb az offense, mint bármelyik, egészséges Rodgers vezette szezonban, ráadásul a támadófal sem a legjobb előtte. A secondary problémákat megint újoncokkal próbálták meg orvosolni és megint apróért engedtek el egy nagyon jó kis DB-t Burnett személyében. Kis szerencsével lesz olyan jó Wilkersonnal a DL, hogy nem is kell mellé cornerback, bár az utóbbi időben a védőfalember sem a jó játékával került a hírekbe. Egy Aaron Rodgers vezette csapatot viszont ennél hátrébb nem lehet rangsorolni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!