About the author

22 Comments

 1. 1

  csak ezt ne

  Nem hiszem, hogy ez a fickó megváltja a világot, de egy év még elment, két év már elfogadhatatlan lenne. Ridley az új fiú is nagy tehetség, elképesztően erős a személyzet. Megkockáztatom, hogy egy elit QB-val, mert ugye Ryan az, most már ideje lenne komolyat odatenni (SB győzelem), mert nincs még egy olyan csapat, ahol ennyi lehetőség lenne a támadó egységben. Austin Hooper nem egy gyenge TE szerintem, csak keveset használják, főleg az end zone-ban sokkal több szerepe lehetne. Itt az előszezon alapján nem látok sok jó irányú változást.

 2. 2

  Fetyke

  “…most már ideje lenne komolyat odatenni (SB győzelem)…”
  Hát azért ez nem az AFC kelet, ahol van egy csapat és a töltelékek, így aztán előre beírhatjuk a Pats csoportgyőzelmét, pihenő hetét, a hazai pálya előnyét és a főcsoport döntőt is, ahonnan már nem kell sok az SB győzelemig. :)
  Az NFC minden csoportjában, de a déliben különösen vért kell izzadni még a csoportgyőzelemért és a PO részvételért is, nem hogy az SB-be jutásért. Bármennyire is jó a Falcons támadósora, ha a komplett kereteket nézzük, akkor nálam 4-5 csapat is előzi őket csak a nemzeti főcsoportban. Ezért elnézést a sólymoktól, de én nem hiszem, hogy ez lenne az az év, amikor végre megszerzik az első SB győzelmüket.

 3. 3

  acsdav2

  1.Nem pörgettem végig az összes évet a Brady-Bellichick éra alatt, de az biztos, hogy 2009 óta (Brady sérülésből való visszatérése) 4 WC helyet szereztek a Pats mögött. 2 Jets (09,10) egy Dolphins (16) és egy Bills (17). Valamint volt a remek Jets 15-ben, akik 10-6-tal nem jutottak PO-ba. 9 szezonból 5-ször volt egy jó csapat még a csoportban. A többi csoport statisztikáját nem tudom ilyen részletesen, de ez min. átlagos kategória. Valamint azért nem olyan régen volt (14), hogy az NFC Southot negatív mérleggel nyerték meg….
  2. 4-5 csapatot soknak érzek. A Vikings-Eagles duót jobbnak érzem, bár az O-line nem néz ki jól Cousins előtt, plusz hát a nyomás most rajta lesz, mert mindenki az ő bukását akarja. Az Eagles ellen hamar kiderül mi a helyzet. Szerintem lesz visszaesés a sasoknál. A Saints-Rams-Packers trió szerintem egy szint velük.

 4. 4

  katonadani

  Falcons keretéhez: a TD Magazinba ugye állítottunk össze listát QB-RB-WR-TE-OL-DL-LB-SEC posztokra. Ezek alapján a szerkesztői konszenzust nézve az Eagles és a Falcons kerete holtversenyben a legerősebb az NFL-ben (Vikings két ponttal lemaradva harmadik)

 5. 5

  Fetyke

  2.) Sebészi pontossággal felsoroltad a csapatokat. :) Az Eagels, Rams, Vikings hármas nálam nem is kérdés. Én a szenteket is egy hangyányival jobbnak érzem. A Packers igazából valóban rosszabb csapat, csakhogy ha Rodgers a régi formáját akkor az más dimenzióba helyezi őket.

 6. 6

  Fetyke

  Akkor a Falcons-t szerintem kicsit túlértékeltétek. :)

 7. 7

  katonadani

  hol nem értesz egyet?

  QB: 6.
  RB: 6.
  WR: 2.
  TE: 21.
  OL: 4.
  DL: 20.
  LB: 4.
  DB: 4.

 8. 9

  Fetyke

  Sok helyen: QB, RB, WR, DB.
  Ez a helyezéses történet azért nem jó, mert nagyjából azonos képesség esetén is rangsorolni kell, ami kicsit csalóka lehet és torzíthat. Például QB poszton, ha akarom, akkor Ryan lehet 6. is, de én speciel Big Bent és Staffordot is elé sorolom, ezért nálam csak a 8.

 9. 10

  katonadani

  Big Ben előtte volt nálunk is, de egyébként a 2 hely az kvázi tök mindegy, inkább úgy kérdezem, hogy szignifikánsan hol tér el a véleményed?

 10. 11

  csak ezt ne

  Ugyan már, ezzel a kerettel BB-TB tetszőleges csoportban simán nyerné a SB-t. Ráadásul tavaly láttuk, hogy mit produkált a Falcons a töltelék csoport ellen. Ha Jets kicsit jobban játszik a 4. negyedben akkor sima 0-4 lett volna, így 1-3.

  És igen ezzel a koordinátorral simán kimaradhatna a PO-ból is, mert hiába a sok tehetség, ha nincs értelmes terv egy-egy meccsre. A 7 fordulóban sikerült 7 pontot termelni New Englandben egy nem túl acélos védelem ellenében. De ennél is beszédesebb, hogy a döntő pillanatban se sikerül azt a 9 yardot 4 kísérletből összehozni.

 11. 12

  FitzMagic

  Azert a masik oldalrol azt is lehet mondani, hogy az utobbi 7 evben a 14 WC helybol 2-t sikerult megcsipnie at AFC Eastnek. Ezeket sem sikerult playoff gyozelemre valtani, a papirformanak megfeleloen.

  Az igazsag valahol a ketto kozott lehet. Az egyetlen igazan jo csapat a 2009es es 10es Jets volt 2000 ota a Pats mellett, de ezeknek a kiabrandito teljesitmenyeknek reszben a New England dominanciaja is lehet az oka.

 12. 13

  csak ezt ne

  Az is egy komoly faktor, hogy amikor a csoport ellenfelek amúgy a fasorban sem voltak a Pats ellen, érthetően és rendre, nagyon komolyan felszívták magukat. Így számtalan kiélezett szoros meccs mellett, 20-szor 96-ból le is győzték a Patst TB vezetése mellett is, ami 20,83% ami enyhén magasabb mint a SB-ok nélkül az NFC elleni vereség arány, ami kereken 20%.

  Inkább már csak az érdekesség kedvéért jegyzem meg, hogy TB mérlege a nyugati csoportok ellen a leggyengébb (AFC West 36,36%, NFC West 33,33% vereségi arány), míg az északi csoportok ellen a legjobb (AFC North 16,66%, NFC North 12,5%).

 13. 14

  Fetyke

  RB poszton nálam messze vannak a 6. helytől, a 10-15 helyek valamelyikére tartom ott őket nem előbbre. És a DB poszton sem top 5 csapat a Falcons, inkább olyan 8-10 hely szerintem a reális.

 14. 15

  acsdav2

  1.A számokkal úgy lehet variálni, ahogy az ember akarja. :) 16-ban például az NFC East és AFC West szerezte messze a legtöbb győzelmet, ehhez képest csak ez a 2 divízió nem szerzett győzelmet PO-ban. Most akkor a legjobb vagy a legrosszabb csoport voltak? :)
  2. Szerintem a névadód vezette 15-ös Jets is nagyon jó volt. Ha Rex Ryan nem Buffaloba kerül és nem arra tesz fel mindent, hogy a Jets-sel kitoljon akkor a 2 szoros Buffalo elleni vereséget győzelemre cserélve 1.kiemelést szerzett volna a Jets az AFC-ben.

 15. 16

  Fetyke

  “Az elkapók szempontjából viszont a Falcons a legjobb messze, futás tekintetében is (a Szentekkel együtt) a legerősebbek.”

  VITATKOZNÉK! :)

  Az elkapó soruk valóban bomba erős, de azért nem messze a legerősebb még az NFC-ben sem az én véleményem szerint. A Giants elkapó sorát mindenképpen erősebbnek érzem, de a Vikings, Lions elkapói is nagyjából azon a szinten vannak (tavaly például jobbak voltak).
  Futás tekintetében pedig annyira messze nem a legerősebbek, hogy inkább csak középmezőny elejéhez tartoznak az NFC-ben.

 16. 17

  Rpi

  Hűha..

 17. 18

  Frank Guerilla

  A Giants elkapó sora olyan erős, hogy miután elvesztették OBJ-t, az egész egység testületileg leblokkolt. A Vikingsnál Thielennek volt első kiugró éve, Diggs WR2-k között a legjobbak közt van a ligában, Rudolph pedig egy átlagos TE.

  A két példával szemben Julio Jones évek óta a liga elitjét képviseli (sérülten is veszélyes), Calvin Ridley pedig minimum top3 prospect volt az idén (sokak szerint a legjobb). Plusz ott van még harmadik WR-nek Sanu is. Semmilyen oldalról közelítve nem látom miért lenne az előbbi kettő jobb a Falconsnál.

  Futásban a Freeman-Coleman tandem évről évre jó 1300-1500 yardra (pass-heavy sémában), ezzel bizony elég csekély csak a középmezőnyre becsülni őket…

 18. 19

  Leonidasz007

  Ilyenkor bátran jöhet egy felsorolás kik vannak előtte, mert kíváncsian várjuk.

 19. 20

  FitzMagic

  Pont erre gondoltam en is, hogy a szamokkal lehet varialni de ettol az meg egy nagyon konnyu csoport a Patsnek. Fitzpatrickel pedig nem csoda hogy jol ment a szeker ;)

 20. 21

  Fetyke

  RB poszton jobb csapatok (nem erősorrendben): Saints, Eagles, Cowboys, Vikings, Rams, Chiefs, Chargers, Steelers, Jags, Bills. De tudnék még a Falconshoz hasonló erősségű csapatokat találni, akiket ha akarok, akkor eléjük helyezek, ha akarok akkor nem (pl.: Bears, Cards, Ravens).
  CB poszt (secondary): Jags, Vikings, Rams, Chargers, Bears, Ravens, Steelers.

 21. 22

  Fetyke

  A Falcons elkapó sora olyan erős, hogy ha kivennénk belőle Jones-t, akkor szívesen megnézném Ryan és a támadó koordinátor fejét. :) Maradjunk annyiban, hogy ott is lenne leblokkolás bőven. Nálam ezen az alapon jobb a Giants elkapósora. Vikingsé meg a Lionsé pedig azért, mert a tavalyi év alapján a számok ezt mutatják.
  Kijavítanám a Vikingsal kapcsolatos tévedéseidet.:) Thielen tavalyelőtt robbant be és (főleg a kapott játékidőhöz viszonyítva) már az az éve is kiugró volt (10 meccsen kezdett, 967 yardot és 5 TD-t kapott el). Diggs tavaly a 23. legtöbb yardot és holtversenyben a 7. legtöbb TD-t kapta el az elkapók közül, és egyébként 2 meccset kihagyott sérülés miatt (megjegyezném, hogy például Jones az elmúlt 2 évben eggyel kapott el több TD-t, mint Diggs tavaly 14 meccs alatt). Szólj ha bárhol találtál hasonló szintű WR2-t. Bőven jók azok a számok WR1-nek is. Ami pedig Rudolph átlagosságát illeti: 13. legtöbb yardot és többes holtversenyben a 2. legtöbb TD-t termelte tavaly a TE-k között. Azért ebből csak kijön egy összesített 6-8. helyezés, ami azért inkább jó, mint közepes.
  A Falcons elkapósorából Jones zsenialitása egyébként nem is kérdéses. Sanu a nagyon jó WR2 közé tartozik. Ezért Ridley-től ne várj sokat, nem sok passzt nem fog kapni ilyen elkapó szekció mellett. Az NFC-ben még akár meg is kaphatják a legjobb elkapószekció címet, mert amúgy az is indokolható lenne. Amivel a WR részen leginkább vitatkoztam, az a messze jelző volt, mert ahogy látod, annyira azért nem jók, hogy a közelükben se legyen (mint mondjuk a tavalyi Jags passz elleni védekezéséének) más.

  Ami viszont a futást illeti! Tavaly a 13. volt a Falcons futásban, az NFC-ből az alábbi csapatok előzték meg őket: Cowboys, Eagles, Panthers, Saints, Vikings, Rams. Kivenném a Panthers-t mert őket Newton teljesítménye húzta fel ennyire. A többiek jobbak, ezzel szerintem vitatkozni is elég nehéz. 16 csapatból 6.-nak lenni nálam bizony középmezőny eleje. És akkor nem említettem a Bears-t vagy a Cards-ot, akit simán be tudnék sorolni a Falcons elé ha nagyon erőlködni akarnék.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team