Connect with us

Hír

Nagyon ritka betegsége van a liga egyik legjobb centerének

Travis Frederick, a Cowboys centere a twitteren tudatta a világgal, hogy egy nagyon ritka autoimmun betegséggel, Guillain Barre Szindrómával diagnosztizálták. Az utóbbi 48 órában már két kezelésen is részt vett és erőnlétileg jobban is érzi ettől magát. Szerencséjére korai stádiumban fedezték el ezt a betegséget, ez nagyon jó hír, azt viszont nem tudni, meddig kényszerül az oldalvonal mellé a klasszis játékos.

 

 

A GBS konkrétan egy neurológiai betegségről van szó, ahol az immunrendszer támadja a perifériás idegrendszert, tehát az agyon és gerincvelőn kívüli részeit az idegrendszernek, melyek az egész testet behálózzák idegekkel. A nagyon enyhe verziótól a nagyon komolyig terjedhet, rövid gyengeségtől szinte teljes bénulásig, ahol a beteg nem tud magától lélegezni. Szerencsére a legtöbben előbb-utóbb felépülnek ebből, néhányan tapasztalnak gyengeséget időről időre.

 

Mivel korai stádiumban fedezték fel Fredericknél a betegséget, így lehet reménykedni a gyors felépülésben. Pár hetet mindenképp ki kell hagynia, pesszimista vélemények szerint viszont akár a szezonjának nagy része is rámehet. Frederick 2013-ban került a Cowboyshoz az első körben és mind az öt évében mind a 16 alapszakaszmeccsen pályára lépett kezdőként, miközben a liga egyik, ha nem a legjobb centerévé nőtte ki magát. Négyszeres Pro Bowlernek, egyszeres első csapatos- és kétszeres második csapatos All-Pronak mondhatja magát.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!