Connect with us

Hír

Ramsey szerint az új sisak szabály miatt vesztették el Leet

A Jacksonville Jaguars minden bizonnyal zsinórban második évében vesztheti el legjobb elkapóját a teljes szezonra már az idény elején. Marqise Lee sérülése ugyanis az első riportok alapján rosszabb a vártnál, Jalen Ramsey szerint ez az új sisak szabály miatt történhetett meg.

 

 

Tavaly Allen Robinson szenvedett keresztszalag szakadást az első fordulóban, ami miatt a továbbiakban nem tudott a csapat hasznára válni, most hasonló okok miatt dőlhet ki Lee a sorból. Miután a már említett Robinson és Allen Hurns is távozott Floridából, Lee vált Blake Bortles első számú célpontjává, amit egy új szerződéssel is megerősítettek. A bizonyításra azonban várni kell, a 26 éves elkapó számára térdsérüls miatt idő előtt befejeződött a Falcons elleni előszezon meccs, és az első jelentések szerint elszakadt az ACL-je, ami a szezon végét jelentheti számára. Hivatalos közlemény ugyan még nem érkezett a csapattól, szóval lehet még remény a számára.

 

 

Leet a Falcons safetyje, Damontae Kazee vitte a földre, a mozdulatsort követően viszont olyan szerencsétlenül ért földet, hogy maga alá gyűrte a térdét, szinte kifordítva azt. Jalen Ramsey, a Jaguars sztárcornere szerint ez nem történt volna meg, ha nincs az új sisak szabály, ami az ehhez hasonló szerelésekre kényszeríti a védőket.

 

Nem hibáztatható Kazee a történtek miatt, ő csak azt tette, amit az új szabály szinte kötelezővé tesz. Lee sérülése az NFL szabályalkotói lelkén szárad, akik alapjaiban akarták megváltoztatni a focit. A játékosok nem tehetik meg, hogy sisakkal ütközzenek ahogy régen, hiszen a büntetésekkel nem akarják saját csapatukat nehéz helyzetbe hozni, így muszáj a lábat célozni, aminek egy ilyen sérülés lehet a vége.

– mondta Ramsey.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!