Connect with us

Érdekességek

A Ravens az NFL anti-Sarkisianja

Fontos győzelmet aratott a Baltimore Ravens a Denver Broncos ellen a tegnapi meccsmaraton során. A győzelem egy rekordot is hozott a Hollók számára, amivel kiérdemelték az “anti-Sarkisian” fiktív címet a ligában.

 

 

Flaccóék háromszor jártak ellenfelük redzone-jában a találkozón, és mindhárom alkalommal TD-t tudtak szerezni belőle. Alex Collins futva, míg Bucky Allen futva és elkapva hozta a 6-6 pontot csapatának, győzelemhez segítve ezzel a Baltimore-t. Ám nem csak a győzelmet jelentette ez a Ravensnek, hanem egy különleges NFL rekordot is: a Ravens lett a liga történelmében az első csapat, akik az első 12 red zone drive-jukat egytől egyig TD-re váltották. Bár Sarkisian alatt a Falcons fejlődött (az első heti blama óta 8/8 a red zone mutatójuk), csinálhat innentől bármit, sose mossa le magáról a red zone-tól való félelmét, amit az atlantai töketlenkedésének munkásságának köszönhet.

 

A tavalyi csalódást keltő baltimore-i támadójáték után nem volt kérdés, hogy mi a prioritás Harbaugh-ék számára. Ennek eredménye egy vadiúj garnitúra elkapókból, akiktől sokat vártak a szurkolók. Egyelőre nem lehet panasz a Ravens offense-re, 6-6 elkapott és futott TD-t szereztek, mindezt hét különböző játékos, így nem központosul egy célpontra vagy játékelemre a támadások sikeressége. Joe Flacco is elégedettségének adott hangot ezügyben.

 

Remek merítési lehetőségünk van, ráadásul a futások és elkapások ugyanolyan hatékonyan működnek, ami egy jó offense alapja. Sok playmaker játékos alkotja a keretet, akik képesek tűrni, illetve az ellenfél védelmére helyezni nyomást, nélkülük nem tartanánk itt.

 

A Ravens jó úton halad a csoportelsőség felé, amihez a negyedik fordulóban újabb lépést tehet meg, hiszen a nagy rivális Steelers vendégei lesznek. Vajon meddig képeset fenntartani a red zone szériájukat?

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!