Connect with us

Összefoglaló

A Steelers túlélte a Kalóz-öblöt

A 3. hét utolsó mérkőzésén a Steelers látogatott Tampay Baybe, hogy életben tartsa a reményeit, és elkerülje a 0-2-1-es kezdést. Ez végül sikerült nekik, de azért nem lehetnek teljesen büszkék erre a győzelemre.

Pittsburgh Steelers at Tampa Bay Buccaneers 30-27

A meccs legnagyobb kérdése az volt, hogy Ryan Fitzpatrick képes lesz-e folytatni a nagyszerű sorozatát. Az első negyed alapján úgy nézett ki, igen, hiszen azonnal kiosztott egy TD passzt. De aztán jött a második negyed, és ott minden elromlott. Fitzpatrick passzai teljesen homályok voltak, és háromszor is eladta a labdát. Egyikből még pick6 is lett Bud Dupree révén. Erre a 15 percre a régi megszokott Fitzpatrick volt a pályán.

Amennyire nem ment a játék a Buccaneersnek a második negyedben, annyira ment a Steelersnek – csak ebben a negyedben 24 pontot szereztek a vendégek. Big Bennek szinte minden passza jó volt, az elkapói pedig 184 yardot szereztek elkapások után.

https://twitter.com/barstooltweetss/status/1044386220871233536

Fitzpatrick eladott labdáinak, és Big Ben nagyszerű játékának köszönhetően már félidőben vezetett a Steelers 30-10-re. Ettől az előnytől azonban kicsit elkényelmesedtek, ugyanis a második félidőben semmit nem csináltak. Teljesen átálltak arra, hogy futtassák az órát, és éljék túl a meccset. Kis híján ez lett a vesztük.

A második félidőre visszatért az idei Fitzpatrick, és szállította a jobbnál jobb passzokat. A 20 pontos hátrányból a meccs végére 3 maradt csak, és adott volt a Bucs előtt a lehetőség, hogy hatalmasat fordítva, megnyerjék a meccset. Csakhogy a game winning drive már az elején elakadt. Dirk Koetter pedig úgy döntött, bízik a védelemben, és elpuntolja a labdát. Nem kellett volna. A Steelersnek egyetlen first downra volt csak szüksége, és ezt végül meg is tudták csinálni. Az óra lepörgött, a Steelers pedig túlélte ezt a második félidős leolvadást.

A Buccaneers rengeteget hibázott ezen a meccsen, és rengeteg rossz döntést hozott a vezetőség. A harmadik negyedben levezettek egy nyolc perces drive-ot, de csak mezőnygól lett a vége. Ott 20 pontos hátrányban szerintem neki kellett volna menni negyedikre is, vesztenivalójuk már úgysem lett volna semmi. Amúgy is csak pár yard hiányzott. Illetve az első félidő végén is nagyon rosszul gazdálkodtak az idővel. A red zone-ban olyan játékok jöttek, amik megállították az órát, és ugyan összejött egy mezőnygól, de hagytak 1 percet Big Bennek 3 időkéréssel. Ő pedig köszönte szépen, és még a félidő végén szerzett egy TD-t. Ha egy kicsit jobban gazdálkodik az idővel a Bucs, akkor ezt megnyerhették volna.

Steelers részről pedig tényleg az érződött, hogy a második félidőt nem akarták lejátszani. Teljesen az látszott a játékukon, hogy a „Legyen már vége!” eszméjében léptek újra pályára. Meg sem próbáltak több pontot szerezni, egyedül abban bíztak, hogy a Bucs kifut az időből. Most ez bejött, de azért ilyen mentalitással nem lehet sok meccset nyerni.

A meccshez még hozzátartozik, hogy rengeteg zászló volt a pályán, és ezek többsége olyan játékra repült, amit nehéz komolyan venni. A bírók nagyon szigorúak voltak, és szinte mindent bedobtak mindkét oldalra- csak az első félidőben négy roughing the passer zászlót dobtak. Nagyon rossz volt így meccset nézni, a játékosok is sokszor már csak legyintettek, mikor jött az újabb zászló. Remélhetőleg ez nem lesz tendencia.

A Steelers ezzel a győzelemmel 1-1-1-re módosította a mérlegét, és ha jövőhéten a Ravenst is legyőzik, akkor már kicsit megnyugodhatnak a szurkolók. Csak ne olyan második félidőt produkáljanak, mint itt tették.

A Bucs pedig válaszúthoz érkezett. Jövőhéten visszatérhet Winston, de valószínű nem ő lesz a kedző. Ugyan most kikaptak, de Fitzpatrick egy borzasztó negyedet leszámítva továbbra is elit szinten játszott. A második negyede borzalmas volt, de még így is összehozott 411 yardot és 3 TD-t. Egy ilyen formában lévő irányítót pedig vétek lenne a padra küldeni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!