Connect with us

Érdekességek

Andy Dalton lesz az MVP

Már amennyiben hiszünk a statisztikáknak. A Bengals irányítója négy TD-t passzolt egy félidő alatt a Ravens ellen, ami önmagában is szép teljesítmény, ráadásul most már komoly esélye van arra, hogy ő legyen az MVP a szezon végén.

 

 

 

Négy TD-t nem olyan gyakran dobálnak az NFL-ben, legutóbb Matt Ryan volt rá képes 2016-ban, és mint tudjuk, ő a szezon végén MVP-lett, ráadásul Super Bowlba is jutott. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy Ryan a 17. héten dobta a négy TD-jét a Saints elleni első félidőben, szóval ő leginkább csak megkoronázta egy ilyen teljesítménnyel a teljesítményét, de ne ragadjunk le a részleteknél.

 

Ryan 2016-ban 69,9 százalékos pontossággal passzolt, 4 944 yardja, 38 TD-je és mindössze hét INT-je volt 117,1-es passer rating mellett. Dalton karrierje eddigi legjobb évében 66,1 százalékosan passzolt, 4 293 yardja és 33 TD-je volt, 2016-ban pedig megúszta nyolc eladott labdával a szezont (a legjobb passer ratingje 106-os volt, bár akkor csak 13 meccsen játszott). Végül is nem lehetetlen, de nagy tétben azért ne fogadjunk rá.

 

Egyébként Dalton idén két meccs alatt 508 yardot, hat TD-t és egy INT-t passzolt 64,3 százalékos pontossággal (108,5-es passer rating). Ha így folytatja, akkor 4 064 yarddal, 48 TD-vel és nyolc eladott labdával fejezi be a szezont. A yardokkal nem győzné meg a szavazókat, de a 48 TD nagyon jól néz ki, 2013 óta ez lenne a legtöbb egy irányítótól (akkor Peyton Manning 55-öt passzolt és MVP lett), ráadásul minden idők 4. legtöbbje lenne holtversenyben. Csak szólok.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások